5 stvari, ki jih morate vedeti o vaših zaposlenih


V kolikor ste vodja vašim zaposlenim, je ta članek za vas.

Kot vodje morate dobro poznati svoje zaposlene, saj so vaši zaposleni ambasadorji vašega podjetja! Ko boste spoznali svoje zaposlene, boste veliko lažje razumeli njihova pričakovanja od organizacije.

Odnosi in komunikacija

Odnosi in komunikacija so ključnega pomena za realizacijo in doseganje ciljev. Slaba oziroma negativna komunikacija zaposlenih lahko dokaj hitro pripelje do izgube časa in denarja v organizaciji.  Izobražujte se na področju komunikacije, kako učinkovitejše komunicirati in na kakšen način podajati informacije. To vas bo pripeljalo do dobrega odnosa z zaposlenimi in doseganja ciljev.

Dajajte jasna in nedvoumna navodila, preverite ali vas zaposleni razumejo.

Zelo pomembno je, da poznate vaše zaposlene – to vam bo olajšalo delo, prihranili boste na času, ko boste navezali dober stik in ga tudi ohranjali.

Vsak zaposleni ne glede na hierarhično lestvico ima zagotovo kakšno rešitev za izboljšavo procesa. Dovolite mu in ga poslušajte, da vam pove svoja stališča, ki jih vi kot vodje mogoče sploh ne vidite.

Pristopite do svojih zaposlenih

Podprite svoje zaposlene in jim stojte ob strani 

Ne hitite vedno, občasno si vzemite čas za vaše zaposlene in spijte z njimi kavo in poklepetajte. Ustavite se pri njihovem delovnem prostor, vprašajte jih, kako jim gre, ali kaj potrebujejo. A takšen način boste veliko izvedeli, kako bi lahko delovni proces izboljšali.

Ko bodo v zagati, bodo veliko lažje pristopili do vas in z vami delili tegobe, ki jih pestijo. Bodite dostopni, saj boste na takšen način okrepili odnose, ki so ključnega pomena za doseganje ciljev.

Kot vodja je nujno potrebno, da poznete vse člane vaše ekipe. Bolj, kot boste poznali svoje zaposlene, bolj boste imeli zdravo kulturo v vaši organizaciji.

Orodja

Ali imajo vaši zaposleni vsa orodja in tehnike na razpolago za opravljanje svojega dela? Ste jim omogočili prijetno delovno okolje, v katerem bodo delali brez motečih faktorjev.

 Miza in stol sta izrednega pomena. Kaj pa vse potrebne informacije za nemoteno opravljanje dela? Imajo vse vire na razpolago?

Zaposlenim omogočite vse, kar potrebujejo za opravljanje svojega dela. Nedopustno je, da si delavci sami kupijo svinčnike ali notesnike.

Ali so vaši zaposleni zadovoljni na delovnem mestu 

Ste že slišali, da se zaposleni počutijo bolj srečne na delovnem mestu, če se kot vodja povežete z njimi? Omogočite jim, da rastejo skupaj z vašo organizacijo, naj se počutijo odgovorne za dosežke, ki jih skupaj ustvarjate. Vaši zaposleni so željni pohvale in priznanja, na vsake toliko časa jih pohvalite, ko boste to začutili. Z vašimi zaposlenimi bodite vljudni in spoštljivi. Ne kričite in ne mečite stvari po pisarni, ne bodite nesramni. Tega si vaši zaposleni ne zaslužijo!

Zaposlenim bodite vzor

Zaposleni pričakujejo vzornega vodjo – takšnega, ki je verodostojen, resen in odgovoren pri svojemu delu. Verjemite, da zaposleni nočejo prelagati odgovornosti na druge in še manj nase, glede nalog. Vsekakor jim pustite svobodo, ne rabite jim slediti na vsakem koraku in preverjati telefonskih klicev in e-pošte. Vaše poslanstvo je, da v organizaciji vodite, motivirate in spodbujate svoje zaposlene. Ko vas prosijo za nasvet ali usmeritev, jim to omogočite. Bodite dober vzor svoji ekipi, vseeno pa ohranjajte meje.  

Cenite vaše zaposlene!

FB: https://www.facebook.com/SegajVisoko

IG: https://www.instagram.com/segajvisoko/

Recent Posts