Kako s pomočjo Airbnb dobiti brezplačno prenočišče kjekoli na svetu?


Brezplačna nastanitev
Vir slike: www.otok-krk.si/vila-klara

Na spletni strani Airbnb.com lahko najdete poceni namestitev v 190 državah sveta. V njihovi ponudbi je več kot miljon nastanitev.

Na spletni strani so na voljo nastanitve v sobah, apartmajih, stanovanjih, hišah, gradovih,… Namestitev ponavadi nudijo fizične osebe, zato je nastanitev bistveno cenejša kot v hotelih. V New Yorku, na Manhattnu je nočitev preko spletne strani Airbnb okoli 3 krat cenejša kot v hotelu.

Veliko popotnikov na svojih potovanjih išče prenočišča preko omenjene spletne strani. Izkušnje večine so odlične. Namreč, preden so odločimo za neko namestitev, si lahko prej preberemo mnenja tistih, ki so že bivali v omenjeni nastanitvi. Negativnih izkušenj je zelo malo.

Tudi v Sloveniji in sosednji Hrvaški že najdete veliko nastanitev na spletni strani Airbnb. Obstaja podatek, da je bilo septembra 2013 v Sloveniji na voljo več kot 800 namestitev na omenjeni spletni strani. Zagotovo se je do danes številka bistveno povečala.

Spletna stran ima zanimiv partnerski program. Če nekoga povabite na na stran Airbnb, mu s tem podarite 25 ameriških dolarjev (cca. 22 evrov), ki jih lahko koristi za najem namestitve kjerkoli na svetu. Če ta vaš prijatelj izkoristi to vaše darilo, dobite še vi 25 ameriških dolarjev na svoj Airbnb račun, ki jih lahko koristite za najem namestitve.

Če prepričate nekoga, da svojo namestitev da na Airbnb.com, vam zato da Airbnb kar 75 dolarjev (okoli 67 evrov) dobroimetja na vaš račun, ki ga lahko porabite za namestitev kjerkoli na svetu. Znesek 75 ameriških dolarjev dobite takoj, ko prva oseba rezervira namestitev pri osebi, ki ste jo vi navdušili, da svojo ponudbo da na Airbnb.

Kako si napolniti svoj Airbnb račun?

Najprej se morate registrirati na omenjeno spletno stran tukaj. Če želite vam jaz pošljem povabilo in boste tako dobili 25 dolarjev dobroimetja na svojem računu. Jaz bom tudi dobil 25 dolarjev, ko boste vi rezervirali svojo prvo nastanitev. Za povabilo mi pišite na tomaz@gorec.si.

Ko se boste registrirali, najdite spodaj na strani povezavo Invite Friends in jo kliknite. Preko te strani lahko na Airbnb povabite vse svoje prijatelje za katere veste, da radi potujejo po svetu.

Če ne poznate veliko ljudi, ki radi potujejo, greste lahko na Facebook in se pridružite interesnim skupinam, v katerih je tema potovanja in je v njih veliko ljudi, ki radi potujejo. V skupinah lahko spoznavate ljudi in jih mimogrede še povabite na Airbnb.

Ko potujete po svetu, lahko vsakemu popotniku, ki ga srečate, priporočite Airbnb. Če pišete blog, lahko na svojem blogu priporočate Airbnb.

Še bolj privlačno je zaslužiti 75 dolarjev, ki jih zaslužimo, če nekoga navdušimo da da svojo namestitev na Airbnb.

Jaz sem bil marca letos v enem lepem turističnem naselju v Bosni in Hercegovini. Več o tem sem napisal na www.tomazgorec.si/balkis. Ravno danes sem lastniku tega turističnega naselja poslal vabilo za na Airbnb. Takoj ko sem poslal vabilo, sem mu napisal še mail, v katerem sem mu napisal, da se mu izplača, da svoje namestitve vpiše na stran Airbnb, ker bo na ta način zagotovo dobil kakšno stranko. Da sem ga bolj prepričal, sem mu poslal še link od nekoga, ki v sosednji vasi oddaja namestitev preko Airbnb.

Če potujete po svetu in na internetu najdete nek hotel v katerem bi radi prespali, lahko pišete hotelu, da bi prespali pri njih, v primeru, če se vpišejo na Airbnb. Rekli bi jim, da imate na svojem Airbnb računu dobroimetje, ki ga morate porabiti.

Če imate z Airbnb že kakšne izkušnja, vas vabim, da jih napišete v kometar tega članka.

Recent Posts