11 idej za delo od doma preko interneta


delo od doma

Iščete delo, ki bi ga lahko opravljali kar od doma? Predstavljam vam 11 zanimivih idej, kako si lahko najdete delo na domu, oziroma zaposlitev, ki jo boste lahko opravljali kjer koli na tem planetu. Potrebovali boste le prenosni računalnik in dostop do interneta.

Kaj bi si človek želel lepšega kot to, da ima zaposlitev, ki jo lahko opravlja kjerkoli in kadarkoli mu odgovarja. Sam veliko potujem po svetu in lahko svoje delo opravljam od kjerkoli na svetu in ni zato nič slabše opravljeno.

Delo na domu je še zlasti primerno za sledeče skupine ljudi:

  • mlade mamice, ki morajo doma paziti na otroke
  • za popotnike, ki radi potujejo in jim je 20 dni dopusta na leto premalo
  • za vse, ki živijo v bolj odročnih krajih in ne želijo izgubljati časa z vožnjo na delo
  • za vse, ki so brezposelni in iščejo zaposlitev, pa je še niso našli
  • za vse, ki radi živijo svobodno
  • vsem, ki si želijo dodatno honorarno delo na domu
  • za vse tiste, ki želijo postati influencerji

Veliko koristnih informaciji na temo delo od doma najdete na mojem blogu Tomaž Gorec. Pred kratkim sem napisal zanimiv članek na temo delo na domu, kjer opisujem 14 zanimivih del, ki jih lahko odpravljate od doma.

Oglejte si video posnetek v katerem je predstavljeno več priložnosti za delo od doma

Pisanje spletnega turističnega vodiča

Pisanje spletnega turističnega vodiča ni izključno delo na domu, saj je včasih potrebno iti tudi na teren.

Sam pišem spletni turistični vodič za otok Krk – www.otok-krk.si in sem pri tem zelo uspešen. S pisanjem vodiča zelo dobro zaslužim, glede na to koliko časa vložim v ta projekt. Glede na to, da je glavna dejavnost našega podjetja optimizacija spletnih strani, se namreč moram posvečati predvsem temu delu. Delu na turističnem vodiču pa posvetim toliko časa, kolikor ga pač imam.

Pisanja spletnega turističnega vodiča se lahko loti prav vsak, ki ga veselijo potovanja in rad piše in fotografira. Poleg tega mora biti pripravljen, da se nauči osnove iz področja optimizacije spletnih strani, promocije na socialnih omrežjih in e mail marketinga.

Za vse tiste, ki bi radi pisali spletni turistični vodič, si za začetek preberite mojo e knjigo z naslovom Kako brezplačno potovati in mogoče zraven še kaj zaslužiti.

E knjigo lahko dobite popolnoma brezplačno v zameno za to, da ste mi občasno pripravljeni pomagati pri parih testiranjih, ki vam bodo občasno vzeli samo par minut časa. V nasprotnem primeru je cena e-knjige 14,99 €. Če želite e knjigo, izpolnite spodnji obrazec.

 

delo na domu

Pisanje člankov je najbolj razširjeno delo na domu

Dobro pišete? Če je vaš odgovor pritrdilen, boste z malo vztrajnosti in iznajdljivosti hitro lahko našli delodajalca, za katerega boste pisali članke.

Še lažje boste našli delo, če ste sposobni napisati dober članek v angleškem jeziku. V večini primerov boste za pisanje člankov v angleškem jeziku bolje plačani, kot če jih boste pisali v slovenskem jeziku.

Če se vidite v tem delu, si preberite članek z naslovom Pisanje člankov je zaposlitev, ki jo lahko opravljate kot delo na domu. V obširnem članku je podanih veliko idej, kako dobiti delo za pisanje člankov v Sloveniji in tudi v tujini.

Postanite upravljalec socialnih omrežij

Socialna omrežja so zelo dober (verjetno najboljši) in poceni kanal za promocijo in prodajo raznih izdelkov in storitev. V Sloveniji je daleč najbolj poznano socialno omrežje Facebook in je edino, na katerem se izplača delati promocijo za podjetja. Vsa ostala socialna omrežja imajo namreč v Sloveniji premalo uporabnikov, da bi promocijske aktivnosti prinašale rezultate.

Za boljše razumevanje tega dela, predlagam da si najprej preberete članek z naslovom Zanimivo delo na domu: Upravljalec socialnih omrežij, ki ga najdete na naslovu www.zasluzek.org/socialna-omrezja-delo-na-domu.

V tujini se skoraj vsako resno podjetje ukvarja s tem, da si na socialnih omrežjih dela promocijo za svoje izdelke in storitve, ter povečuje prepoznavnost svoje blagovne znamke.

V Sloveniji je zgodba drugačna. Zelo malo podjetij se sploh ukvarja s promocijo na socialnih omrežjih. Še tista podjetja, ki se ukvarjajo s tem, pa imajo običajno premalo znanja, da bi učinkovito delala promocijske kampanje na socialnih omrežjih.

Če boste hoteli opravljati omenjeno delo na domu, boste za to potrebovali kar nekaj znanja. Vsak povprečen uporabnik Facebooka namreč v resnici pozna le manjši delček Facebooka.

Znanje za uspešno opravljanje tega dela pa lahko dobite na seminarjih, v knjigah, na raznih blogih, …

Postanite influencer

Biti influencer je v zadnjih časih zelo dobro plačano delo, saj so podjetja ugotovila, da jim lahko influencerji zelo povečajo prodajo svojih izdelkov in storitev, ter tudi zelo povečajo prepoznavnost. 

Kako lahko na hitro postanete influencer tudi vi si preberite v mojem članku z naslovom Kako postati influnecer. Res je, da ni možno postati influencer čez noč, ampak kot enkrat postanete influencer, potem lahko zelo dobro služite denar na minulem delu. 

V kolikor se odločite, da bi želeli postati influencer, vam predlagam, da si izberete področje, ki vam je hobi. Namreč tako boste delo delali z veseljem. Če delate nekaj za svoje veselje, se vam možnost za uspeh vsaj potroji. Prepričan sem, da imate vsaj en zanimiv hobi, ki bi ga lahko začeli predstavljati širši javnosti. Najbolje plačani influencerji so tisti, ki delujejo na področju mode in lepote. Dobro so plačani tudi influencerji, katerih tema so potovanja, šport in zabava. 

Kaj je lahko še lepšega, da delate tisto kar vas veseli, ste dobro plačani in da lahko to opravljate kot delo od doma. 

Izdelava spletnih strani

Danes živimo v času digitalizacije. Vsako podjetje potrebuje vsaj osnovno spletno stran. Tista podjetja, ki se malo bolj zavedajo, kako pomembno je, da so prisotni na internetu, si pa običajno omislijo malo bolj zahtevno spletno stran.

Vsem tem podjetjem mora nekdo narediti spletno stran in jo potem tudi vzdrževati. Povpraševanje po teh storitvah je zelo veliko, zato je v zadnjih letih postala izdelava spletnih strani zelo dober posel. Pri izdelavi spletnih strani je dobro tudi to, da je spletna stran ‘živa’ zadeva, ki jo je treba vedno nadgrajevati in posodabljati. Tako, da ko enkrat dobiš stranko jo imaš lahko več let in jim več let izdajaš račune za svoje storitve.

Napačno je mišljenje, da je izdelava spletnih strani nekaj zelo zakompliciranega. V našem podjetju so že kar nekaj oseb naučili izdelovati spletne strani v zelo kratkem času. Izdelava spletnih strani je zagotvo ena od boljših idej, če iščete delo na domu. Hitro se jih lahko naučite delati in dobro zaslužite.

Naredite si spletno stran za zbiranje povpraševanj

V svetu, in tudi v Sloveniji so spletne strani za zbiranje povpraševanj zelo popularne. Če se vsega skupaj lotite na pravi način lahko s tako stranjo zelo dobro zaslužite.

Skoraj vsako podjetje (tudi naše) je pripravljeno vsaki osebi, ki ji pripelje stranko za njihove izdelke ali storitve plačati provizijo.

O spletnih straneh za zbiranje povpraševanj si preberite članek z naslovom Poslovna priložnost s katero se da dobro zaslužiti, ki ga najdete na www.zasluzek.org/poslovna-priloznost.

Omenjeno delo lahko delate 100% kot delo na domu. Poleg interneta in računalnika potrebujete samo telefon, saj boste morali kdaj pa kdaj poklicati kakšno podjetje s katerim sodelujete.

Pisanje bloga

S pisanjem bloga se da dobro zaslužiti, če se zadeve lotite na pravi način.

Za primer si vzemimo moj Turistični vodič za otok Krk, ki je tudi neke vrste blog in z njim zelo dobro zaslužimo. Na blogu najdete zelo veliko koristnih informacij o otoku Krk, ki so zanimive za vsakega, ki ima namen obiskati otok Krk. Opisani so vsi večji kraji, znamenitosti, pohodniške poti, restavracije,.. Na strani najdete tudi vremensko napoved za vse večje kraje na otoku Krk.

Ker so na spletni strani dobre vsebine in je tema zanimiva za širši krog ljudi, ima spletna stran zelo dober obisk. V mesecu juniju je imela stran več kot 50.000 obiskovalcev. Kar je pomenilo, da smo solidno zaslužili že z oglasi na strani.

Glavni vir prihodka nam na strani prinaša oglaševanje apartmajev. Da na strani objavimo neki apartma, nam mora lastnik namreč za to plačati, kar se mu seveda izplača, saj preko naše spletne strani dobi veliko število gostov. Naslednje leto bomo prihodke še bistveno povečali, saj bomo na strani oglaševali tudi hotele.

Kako se da z blogom enostavno zaslužiti 100€ in zraven dobiti še odlično brezplačno večerjo za dve osebi, lahko vidite primer na mojem osebnem blogu. Za gostilno Oštarija sem napisal sponzorirani članek z naslovom Razvajanje v gostilni Oštarija in zato dobil plačano 100 €, ter odlično brezplačno večerjo za dve osebi.

Seveda pa ne pričakujte, da vam bodo gostilne, takoj ko boste začeli pisati blog, začele ponujati 100€ za sponzorirani članek. Najprej boste morali poskrbeti, da bo imel vaš blog veliko dobre vsebine in velik obisk.

Če hočete uspeti s pisanjem bloga, je pogoj da poznate osnove optimizacije spletnih strani, promocijo na socialnih omrežjih in da ste malo iznajdljivi.

Več o pisanju bloga si lahko preberete v člankih, ki jih je za našo spletno stran napisal Tilen Mandelj, ki je velik strokovnjak iz tega področja. Članke najdete na naslovu www.zasluzek.org/author/tilen-mandelj.

SEO optimizacija spletnih strani

Še ena zanimiva priložnost za delo na domu, ki pa od vas zahteva kar veliko znanja.

Kaj sploh je optimizacija spletnih strani? Za lažje razumevanje vzemimo konkreten primer iz prakse. Če v stanovanju menjate pvc okna, boste skoraj zagotovo šli ponudnika najprej iskati na internet. Šli boste na Google in v iskalno polje vpisali okna, pvc okna, plastična okna ali kaj podobnega. Verjetno boste pogledali samo ponudnike na prvi strani Googla in pisali nekaterim od njih, da vam pošljejo ponudbo in potem boste izbrali najbolj ugodnega ponudnika.

Podjetja, katerih spletna stran se ne pojavlja na prvi strani Googla, če iščete njihov izdelek ali storitev, nimajo skoraj nobene možnosti, da bi vam prodala svoj izdelek ali storitev. Zato je za podjetja zelo pomembno, da se pojavljajo na prvi strani zadetkov in so to pripravljeni dobro plačati.

Optimizacija spletnih strani je to, da nekdo, ki ima iz tega področja veliko znanja, s posebnim postopkom poskrbi, da se neka spletna stran pojavlja visoko na Googlu.

Če želite postati dober na tem področju, se morate naučiti veliko stvari. Tudi izkušnje veliko štejejo. Ko pa ste enkrat dobri na tem področju, si lahko za svoje delo obetate dobre honorarje.

Več o optimizaciji spletnih strani si preberite na www.zasluzek.org/optimizacija-spletnih-strani.

Prevajanje besedil

Prevajanje besedil je še eno zanimivo delo, ki spada v kategorijo delo od doma. Je pa res, da tio delo ni primerno za vsakega. Osnovni pogoj je, da so vam šli tuji jeziki v srednji šoli in na fakulteti zelo dobro. Mogoče celo to ni dovolj in si boste morali omisliti kakšno dodatno izobraževanje.

V današnjem času, ko obstaja Google prevajalnik, je zelo enostavno prevajati enostavna besedila iz kateregakoli jezika v slovenski jezik. Vendar to velja samo za zelo enostavne prevode, po katerih pa je danes velika potreba. Namreč veliko slovenskih podjetji, ki kaj uvaža, mora poskrbeti za navodila v Slovenskem jeziku. Ker ta podjetja vedo, da takih navodil ne bere skoraj noben, se zadovoljijo tudi z malo slabšim prevodom.

Sam imam izkušnjo, da mi je ena punca iz Bosne in Hercegovine, zelo dobro prevedla par člankov iz slovenskega jezika v Bosanski jezik, kljub temu, da ni poznala niti ene slovenske besede.

Raznovrstno delo na domu si lahko najdeš na spletni strani Freelancer

Spletna stran Freelancer je največja spletna stran na svetu, kjer podjetja iščejo osebe, da za njih naredijo določeno delo, iskalci dela pa iščejo delo.

Na strani boste našli povpraševanja za razno razna dela. Od programiranja, prevajanja, pisanja,.. do vnašanja podatkov, fotografiranja, izdelave spletnih strani,..

Če ste dober programer, oblikovalec ali pa se dobro spoznate na optimizacijo spletnih strani, boste lahko dobili plačilo tudi do 40 evrov na uro. Ostala preprosta dela pa so plačana bistveno manj.

Na začetku, ko boste še brez pozitivnih komentarjev in dobrih ocen boste delo dobili kar težko. Zato boste morali prvih par projektov narediti za zelo nizko ceno, da si pridobite pozitivne komentarje in dobre ocene.

Skoraj vsa dela, ki so objavljena na omenjeni strani, lahko delate kot delo na domu.

Več o delu na Freelancerju si preberite na www.zasluzek.org/delo-na-domu-freelancer.

Ali ste vedeli, da lahko s snemanjem amaterskih videov zaslužiš milijone

Jenna Marbles si je našla super delo na domu, s katerim letno zasluži okoli 3,8 milijona evrov.

Poglejte si spodnji video. Z njim je zaslužila že več 100.000 evrov.

“Nič posebnega”, boste rekli. Tudi jaz sem tega mnenja. Ampak tale video je imel do sedaj več kot 63 milijonov ogledov.

Verjetno ste že opazili, da se vam včasih pred videom, ki si ga želite ogledati pojavi promocijski video. Ali pa se v videu pojavi grafični oglas. To so oglasi različnih podjetij, za katere Youtube dobi plačano. Ker ste vi avtor videa, vam za oglase, ki se prikazujejo na na vašem video posnetku Google plača 55% zneska, ki ga dobi on od oglaševalcev (podjetij).

Več kot ima vaš video ogledov, več boste zaslužili. Na spletu sem izbrskal podatek, da Youtube plača za vsakih 1000 ogledov videa od 1 do 7 dolarjev.

Če imate milijon ogledov, boste zaslužili vsaj 1000 evrov, lahko pa tudi bistveno več.

Slovenec Dominik Starašinič ima veliko videov, ki imajo več kot pol milijona ogledov. Spodaj lahko pogledate njegov video, ki ima več kot 4 milijone ogledov.

Slovenski rekorder po številu ogledov enega video posnetka na Youtube je verjetno Zvone Šeruga, ki ima video z več kot 57 milijoni ogledov. Video najdete na www.youtube.com/watch?v=lMUZrSpCrlA.

Neverjetna pa je Sara Mozetič. Sara je Slovenka, ki živi na Norveškem in imajo njeni videji na Youtube kar 520 milijonov ogledov. Njen kanal pa spremlja preko 4,2 milijona ljudi. Prepričan sem, da s tem Sara zasluži več 100.000 evrov na leto. Njene videoposnetke si lahko ogledate na https://www.youtube.com/user/SaraBeautyCorner.

Ste dobili tudi vi kakšno idejo za posneti dober video? Če niste, malo pobrskajte po Youtubu, pa boste hitro našli cel kup idej.

Preberite tudi članek z naslovom Ali veš, da lahko z dobrim videom zaslužiš več tisoč evrov, ki ga najdete na www.zasluzek.org/youtube.

Najdite delo na Fiverr.com

Fiverr je zanimiva spletna stran, na kateri lahko ponudite svoj ‘talent’. Nekateri s pomočjo omenjene spletne strani zaslužijo zelo dobro.

Pred kratkim sem o delu na Fiverrju, napisal obširen članek z naslovom Odlična priložnost za delo na domu – Fiverr.com, ki ga lahko preberete na www.zasluzek.org/fiverr-com.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kako najti delo od doma?

Veliko idej, kako najti delo, ki ga boste lahko opravljali od doma, najdete v tem prispevku. Nekaj najnovejših idej najdete tudi na mojem blogu Tomaž Gorec.

Ali je možno dobiti redno zaposlitev za delo od doma?

Nekatera podjetja v Sloveniji nudijo redno zaposlitev za delo na domu. Običajno so to taka dela, kjer se da enostavno meriti storilnost. Taka dela so pisanje člankov, prevajanje in druga razna administrativna dela.

Katera so podjetja, ki ponujajo delo na domu 2021?

Delo od doma nudijo predvsem podjetja katerih dejavnost je digitalni marketing, Facebook oglaševanje, prevajanje besedil, pisanje člankov,….

Kako najti študentsko delo od doma?

Študentsko delo, ki ga je možno opravljati od doma, boste najlažje našli, če bo ste v Google vpisali pisanje člankov, študentsko delo od doma, podjetja, ki ponujajo delo na domu 2021,..

Recent Posts