Ali veš, da lahko z dobrim videom zaslužiš več tisoč evrov?


Ali veste, da ti lahko dober video ustvari velik zaslužek? Tudi več tisoč evrov.

Če želiš začeti snemati videe, potrebuješ samo malo boljši digitalni fotoaparat. Profesionalno kamero pa lahko kupiš že za malo več kot 300 evrov. Da vam video začne ustvarjati zaslužek, pa je najbolj pomembna dobra ideja. To pomeni, da morate posneti dober video, ki ga bodo ljudje gledali in delili s svojimi prijatelji na Facebooku, Google+, v emailih, …

Največji video portal YouTube.com, ki je v lasti Googla, vam omogoča da se prijavite v njihov partnerski program. Ko ste v njihovem partnerskem programu, Youtube deli ustvarjen zaslužek z vami.

YouTube ustvarja zaslužek z oglaševanjem. Zagotovo ste že videli oglas v videu ali pa da se je pred želenim videom pojavil reklamni video. Vse to Youtubu plačujejo oglaševalci, Youtube pa del prihodkov deli z lastniki videov.

Video, ki ga vidite zgoraj, ima preko 10 milijonov ogledov. Tak video je avtorju zagotovo prinesel več kot 10.000 evrov zaslužka.

Jenna Mourey, njen YouTube profil najdete na https://www.youtube.com/user/JennaMarbles, naj bi letno z videi ustvarila zaslužek v višini 4,3 milijona dolarjev (okoli 3,8 milijona evrov). Njeni videi imajo letno 1,5 milijarde ogledov.

S pomočjo Youtuba pa ne služijo samo tujci, ampak tudi Slovenci. Verjetno gre daleč najbolje Sari Mozetič iz Nove Gorice, ki sicer živi na Norveškem. Njeni videi imajo skoraj 300 milijonov ogledov in ima več kot dva milijona in pol sledilcev. Sara letno samo od YouTuba zasluži več 100.000 evrov. Zagotovo pa ima še neomejeno število dodatnih možnosti za zaslužek. Njene videoposnetke si lahko ogledate na https://www.youtube.com/user/SaraBeautyCorner/videos.

Sam se zaenkrat še ne ukvarjam s tem poslom. Se pa v bodočnosti nameravam posvetiti tudi temu. Snemal bom predvsem videoposnetke s svojih potovanj.

Na portalu Youtube že imam odprt svoj kanal. Najdete ga na naslovu https://www.youtube.com/user/tomazgorec. Na kanalu imam naloženih nekaj videov, ki so jih ponavadi snemali drugi. Na njih pa lahko vidite predvsem dve stvari. Prva je moje veselje do petja, druga pa moj ne-posluh za petje ;). Kakor koli že, malo ‘zajebancije’ mora biti. Se vsaj moji prijatelji malo nasmejijo.

Je pa dober en video, ko me je prijatelj na skrivaj posnel, ko sem sredi ničesar z avtom zagazil v blato. Video najdete na https://www.youtube.com/watch?v=vfQpCauv_9U&list=UUpE06Iol8hXbUjiiFgGWi9A. To je tudi video, ki ima največ ogledov na mojem kanalu. Video ima 1.148 ogledov.

Pogoj, da te YoTube sprejme v svoj partnerski program je tudi ta, da imaš dovolj naročnikov na svoj kanal. Če vam ni težko klikniti gumb Naroči, bom zelo vesel. Tako bom prej prišel do tega, da me sprejmejo v njihov partnerski program. Ko pa bom enkrat v programu, pa bom z veseljem napisal kaj več o vsem tem. Če ima kdo s služenjem denarja na YouTubu več izkušenj kot jaz, ga prosim, če bi to informacijo delil z nami. Torej, če imate dober video, ga takoj naložite na svoj YouTube račun.

Youtube zaslužek
Klikni za ogled videa

Recent Posts