SEO optimizacija spletnih strani je dober posel


Iščete dobro plačano delo na domu? Optimizacija spletnih strani, oziorma SEO (search engine optimization) je dejavnost, kjer so stranke vedno na voljo in so vam za vaše delo pripravljene dobro plačati.

To je delo za katerega ne potrebujete nobenega denarnega vložka. Potrebujete le povprečno dober računalnik. Delo je zanimivo in ga lahko opravljate kot delo na domu, oziroma lahko delate od kjer koli. Potrebujete le prenosni računalnik in dostop do interneta.

Kaj sploh je SEO optimizacija spletnih strani ?

Optimizacija spletnih strani
Dobro plačano delo na domu

SEO optimizacija strani je postopek, s katerim določeno spletno stran pripeljemo na prvo stran zadetkov na iskalniku Google.

Za primer si vzemimo podjetje, ki prodaja avto gume in ima spletno trgovino. Predstavljate si, da bi vi želeli kupite avto gume na spletu. Kako bi se tega lotili? Verjetno bi šli na iskalnik Google in v iskalno vrstico vpisali enega od naslednjih iskalnih pojmov: gume, pnevmatike, zimske gume, sava pnevmatike,… Potem bi po vsej verjetnosti najprej kliknili prvi zadetek, nato drugi,… Skoraj zagotovo bi na prvi strani, kjer je 10 zadetkov, našli ponudnika ki ima konkurenčno ceno in bi gume naročili pri njemu.

Če ima neko podjetje spletno trgovino in se ta spletna stran pod iskalnimi pojmi povezanimi z gumami ne pojavlja na prvi strani zadetkov, ima to podjetje zelo malo možnosti, da bo prodalo veliko gum.

Optimizacija spletnih strani je postopek, katerega rezultat je, da bi se omenjena spletna trgovina pojavljala pod besedami kot so gume, pnevmatike, zimske gume,.. na prvi strani Googla. Tako bi podjetje prodalo veliko več gum.

SEO optimizacija spletnih strani je dobro plačano delo

Poslovanje nekaterih podjetij je zelo odvisno od tega, kako visoko se njihova spletna stran pojavlja na iskalnikih. Zato najamejo podjetje ali posameznika, ki jim skrbi za optimizacijo njihove spletne strani in so to pripravljeni dobro plačati.

Podjetja za optimizacijo običajno plačujejo mesečno, glede na učinek. Če se spletna stran stranke pojavlja visoko med zadetki, plačajo več – če se pojavlja malo manj visoko, potem plačajo malo manj, če pa se ne pojavlja na prvi strani, je običajno dogovor tak, da ne plačajo nič. V našem podjetju imamo stranke, ki nam za SEO optimizacijo strani plačujejo tudi po 2.000 evrov + ddv na mesec.

Kako dobiti dovolj znanja, da se lahko začnete ukvarjati s tem poslom ?

Če se boste želeli uspešno ukvarjati z omenjenim poslom, se boste morali prej veliko naučiti. Prav zato je to tako dobro plačan posel, saj zahteva zelo veliko znanja. Ni pa to tako težka zadeva, da se je ne bi mogla naučiti vsaka povprečno inteligentna oseba. Potrebno je le veliko volje do učenja. Osebno menim, da je volja veliko odvisna od tega ali nas neka stvar zanima. Sam imam zelo veliko voljo do stvari, ki me veselijo in zelo malo volje do stvari, ki me ne veselijo. Menim, da je bistveni pogoj za uspeh tudi ta, da vas optimizacija spletnih strani zanima in da uživate v tem delu.

Eden od načinov, da se naučite optimizacije je ta, da preberete dve ali tri knjige na to temo. Začetnikom bi priporočil knjigi Search Engine Optimization All-in-One For Dummies  in pa The Art of SEO: Mastering Search Engine Optimization.

Search Engine Optimization All-in-One For Dummies je knjiga na 768 straneh. V njej boste našli čisto vse na temo optimizacija spletnih strani. Sam imam to knjigo, ki je izšla leta 2012. Na tem področju informacije hitro zastarijo, tako da nima smisla kupovati knjigo, ki je stara več kot tri leta. Na zgornji povezavi že lahko naročite novo knjigo, ki je izšla oktobra 2015.

Imam tudi knjigo z naslovom The Art of SEO: Mastering Search Engine Optimization, ki je zelo dobra knjiga iz katere sem se veliko naučil in jo toplo priporočam. Knjiga obsega kar 976 strani in v njej najdemo res vse informacije, ki jih potrebujemo.

Najhitreje se boste naučili dobro optimizirati spletne strani, če vas to nauči nekdo, ki že zna in ima s tem že veliko izkušenj. Na tak način se lahko optimizacije naučite zelo hitro. Tudi do 10 krat hitreje, kot če se jo učite sami.

Če si želite da bi vas jaz naučil vse iz področja optimizacije spletnih strani, me kontaktirajte na e-mail naslov tomaz@gorec.si ali me pokličite na 040 555 666. Sam se z optimizacijo spletnih strani ukvarjam že 12 let in imam ogromno izkušenj in znanja.

Zelo priporočljivo je tudi obiskovanje seminarjev. Sam en tak seminar organiziram v soboto 3.12.2016. Več o seminarju si lahko preberete na www.zasluzek.org/optimizacija-spletnih-strani-seminar. Optimizacija spletnih strani je namreč zelo široko področje. Vsak posameznik ima svoje postopke in trike, kako priti na top pozicije na Googlu. Sami se ne moremo nikoli naučiti vsega in je dobro slišati čim več strokovnjakov z različnimi izkušnjami in nasveti.

Kako najti prve stranke ?

Zagotovo je najtežje najti prve stranke. Najbolje je začeti iskati stranke med znanci, sorodniki in prijatelji. Zagotovo jih imate kar nekaj takih, ki imajo podjetja. Vsaj 80% podjetij pa potrebuje optimizacijo svoje spletne strani.

Ko imaš enkrat že imaš nekaj strank, gre potem lažje naprej, saj dobiš veliko dela tudi preko priporočil.

Stranke lahko poizkusite najti tudi na spletni strani Freelancer.com, kjer podjetja iz celega sveta iščejo osebe, ki obvladajo optimizacijo.

Video na temo SEO optimizacija spletnih strani

Poglejte si zgornji video, v katerem boste dobili osnovne informacije o optimizaciji. Dolžina videa je 31 minut.

Želite 2 brezplačni e-knjigi na temo optimizacija spletnih strani?

Če v Google vpišete optimizacija spletnih strani gorec in kliknete prvi zadetek, boste lahko na tej naši spletni strani popolnoma brezplačno prejeli e knjigo z naslovom Kako lahko podjetje samo poskrbi za boljše pozicije v Googlu.

Drugo e knjigo pa lahko dobite brezplačno, če v Google vpišete optimizacija spletnih strani brezplačno in kliknete prvi zadetek. Na strani vas čaka zanimiv e-priročnik, v katerem boste našli 7 nasvetov, kako lahko hitro izboljšate pozicijo vaše spletne strani v Googlu.

Recent Posts