Delo na domu lahko najdete na spletni strani Freelancer


Če iščete delo na domu, ste vešči uporabe računalnika in imate dostop do svetovnega spleta, potem si lahko delo na domu in dodaten zaslužek poiščete tudi na spletni strani Freelancer.com. Za vse tiste, ki do sedaj še niste imeli izkušenj s tovrstnim delom – FreeLancer.com je spletna stran, kjer se srečujejo ponudbe in povpraševanje za različna dela. Na tej spletni strani, ki je največja tovrstna spletna stran na svetu, se dnevno registrira več tisoč novih ljudi, ki iščejo delo na domu in posledično tudi dodaten zaslužek. Seveda pa tudi različna podjetja in posamezniki objavljajo oglase, kjer iščejo primerno osebo za določeno delo. Če ste posameznik, ki išče nekoga za opravljanje določenega dela, lahko na spletni strani FreeLancer.com objavite oglas, ki vas bo stal 3 ameriške dolarje, oglas pa bo (glede na natančnost opisa delovnih nalog in izbranih kategorij) v hipu videlo več sto, ali pa celo več tisoč iskalcev dela. Na ta način lahko zelo hitro najdete primerno osebo, ki bo opravila delo, za katerega ste objavili vaš oglas. Na tej strani najdete oglase za najrazličnejša dela – od pisanja člankov, vnašanje podatkov v različne baze, do izdelave spletnih strani, ustvarjanje videov, izdelave mobilnih aplikacij, optimizacije na internetu, … Skratka, možnosti za delo na domu so dejansko na tej spletni strani praktično neomejene. Nekateri iskalci dela ustvarjajo kar lep zaslužek z delom preko omenjene spletne strani.

Delo na domu - spletna stran FreeLancer.com

Če ste torej eden tistih, ki išče dodaten zaslužek na internetu, lahko na tej spletni strani hkrati konkurirate za praktično neomejeno število razpisanih del. Registracija na spletni strani FreeLancer.com je za iskalce dela namreč popolnoma brezplačna. V vašem osebnem profilu tako označite vaša znanja, sposobnosti, opišete vaše delovne izkušnje in predstavite vaše dosedanje projekte. Verjemite mi, da je za potencialne delodajalce zelo pomembno, da lahko hitro najdejo in pregledajo vaše dosedanje delo na podobnih projektih, ker se na ta način veliko lažje odločijo, da za projekt izberejo prav vas. Ker je dnevno na tej strani objavljeno preko tisoč novih oglasov za delo na domu, lahko zelo hitro pridete do dodatnega zaslužka. Kot iskalec dela si lahko že v štartu določite vašo najnižjo urno postavko, za katero ste pripravljeni sodelovati pri projektih. Pri prijavah na nove oglase pa je ključno, da za vsakega izmed njih postavite vašo cenovno ponudbo oziroma ceno, za katero ste pripravljeni sprejeti in opraviti projekt, ki je opisan v oglasu. Poleg cene pa morate navesti tudi čas, v katerem boste to delo dokončali. V kolikor boste z vašo ponudbo prepričali avtorja oglasa, boste lahko že praktično takoj začeli z delom in pričeli služiti dodaten denar. Celoten sistem je zastavljen tako, da je freelancer zaščiten, saj mora naročnik še pred začetkom dela celoten znesek za oglaševano delo vnaprej nakazati na FreeLancer.com, ko pa je projekt zaključen, pa FreeLancer.com ta denar preusmeri k vam. V nekaj primerih pa se lahko tudi zgodi, da se izbrani freelancer in naročnik ne strinjata glede kakovosti opravljenega dela, v takem primeru pa FreeLancer.com nastopi kot nekakšen razsodnik med sprtima stranema.

Po koncu vsakega projekta vas delodajalec tudi oceni (ocene od 1-5, ocenjuje pa se: kvaliteta opravljenega dela, način komunikacije z vami, strokovnost, profesionalnost, možnost ponovnega sodelovanja z vami) – ta ocena pa se potem pojavi v vašem osebnem profilu. Zato je zelo pomembno, da se pri vseh projektih držite dogovorjenega časovnega roka in delo opravite kar se da profesionalno, saj boste z veliko pozitivnimi ocenami veliko lažje prišli do novih projektov. V kolikor bodo avtorji oglasa v vašem profilu videli visoke povprečne ocene, se bodo veliko hitreje odločili, da vam ponudijo možnost za delo na domu in dodaten zaslužek. Primer dobrega freelancerja lahko vidite na spodnji sliki:

Več uspešnih projektov bo za vami, lažje in hitreje boste prišli do novih in si s tem znatno povečali možnosti za večji zaslužek. Če torej iščete delo na domu, imate določena računalniška znanja in tudi imate nekaj prostega časa, lahko preko spletne strani FreeLancer.com že danes začnete ustvarjati zaslužek. Trenutno najdražji projekt, ki sem ga našel na FreeLancer spletni strani, je že dosegel ponudbe v višini več kot 2,680.000 €, pri tem projekt gre za izdelavo celotnega poslovnega načrta za investicijsko podjetje v Veliki Britaniji, ki se orientira zlasti na področje gradbeništva.

V kolikor pa to stran in ta način dela že poznate in tudi že sami služite denar z delom preko FreeLancerja, se nam lahko javite in tudi napišete kakšen nasvet za vse tiste, ki jih tovrsten način dela zanima, pa morda še niso povsem prepričani, če bi začeli.

Recent Posts