Odlična priložnost za delo na domu – Fiverr.com


Ste iznajdljivi in bi radi dobro zaslužili? Fiverr.com je zagotovo odlična priložnost za tiste, ki so iznajdljivi in jih zanima delo na domu.

Fiverr.com je spletna stran, ki je bila ustanovljena leta 2009. Konec leta 2014 pa je imela že preko 1.7 milijona registriranih uporabnikov.

Fiverr.com - Delo na domu
Odlična priložnost za delo na domu – Fiverr.com

Spletna stran Fiverr je namenjena tistim, ki nudijo svoje storitve in tudi tistim, ki iščejo razne storitve. Tisti, ki nudijo storitve, jih večinoma opravljajo kot delo na domu.

Posebnost spletne strani je ta, da je cena osnovne storitve 5 ameriških dolarjev. Lahko pa svoji storitvi dodate še več dodatkov, katerih cena je od 5 do 100 ameriških dolarjev. Tako da lahko svoje storitve prodajate tudi po ceni do 1.000 ameriških dolarjev. Pred kratkim je Fiverr uvedel novost, ki omogoča, da za naročnika naredite individualno ponudbo, katere maksimalni znesek je 10.000 ameriških dolarjev.

Koliko se da zaslužiti na spletni strani Fiver.com?

Nekateri na Fiverrju mesečno zaslužijo več kot 5.000 ameriških dolarjev (okoli 4.500 €). Če malo Googlate, boste našli tudi ljudi, ki mesečno zaslužijo več kot 10.000 ameriških dolarjev. Ti ljudje, ki zaslužijo tolikšne zneske, so zagotovo iznajdljivi profesionalci, tako da je pametno, da si sami postavimo malo nižje kriterije.

Če malo pobrskamo po Fiverrju, hitro vidimo, da veliko ljudi ustvarja mesečni zaslužek med 500 in 1.500 ameriškimi dolarji.

Na Fiverju je najtežje zaslužiti na začetku, ko so naše storitve še brez pozitivnih komentarjev in dobrih ocen. Iskalci raznih storitev na Fiverrju namreč dajo zelo veliko na mnenja in ocene drugih. Po istem sistemu deluje veliko drugih podobnih strani, kot na primer Freelancer.

Velikokrat vidim, da ljudje množično kupujejo razne nategancije, zgolj zaradi tega, ker imajo le-te veliko pozitivnih komentarjev in dobro oceno. Če neko storitev pohvali več sto ljudi, potem nekateri vanjo slepo verjamejo, ne glede na to da je nategancija.

Primeri zanimivih in dobičkonosnih ponudb na Fiverr.com

Videti je, da se tudi na Fiverrju najbolje prodajajo največje neumnosti. Velik prodajni hit je vedeževanje. Poglejte si tole ponudbo za vedeževanje. Ženska ima na današnji dan 4.183 mnenj, od tega 99% pozitivnih. Glede na število mnenj (mnenje lahko napiše le tisti, ki kupi storitev) sem prepričan, da je imela vsaj 15.000 prodaj. Res da osnovna storitev stane samo 5 dolarjev, vendar lahko zraven naročite še za več kot 300 dolarjev dodatkov. Če bi bilo povprečno naročilo samo 20 dolarjev, je ženska naredila 300.000 dolarjev prometa.

To kar ti pošlje ta vedeževalka, sem prepričan, da je neka copy-paste zadeva. Verjetno ima napisanih 20 odgovorov za ljubezen, 20 za denar, 20 za zdravje,…. in potem vsak naročnik z vsakega področja dobi en odgovor, ki je čisto naključen. Morda ima celo nekakšen poseben program, ki ji to avtomatsko dela.

Zelo dobro gre na Fiverrju lepim puncam. Tale lepotica je lahko ‘uradno’ en teden tvoja punca na Facebooku. Kot kaže ima dela toliko, da trenutno ne sprejema novih naročil.

Zagotovo se nad poslom ne more pritoževati lepa Bolgarka Joanka. Ima 1.192 mnenj, od tega 98% pozitivnih. Vse njene storitve so povezane z njenim videzom. Med drugim za vas napiše karkoli želite in se z napisom slika. Primer vidite na sliki v začetku tega članka.

Fantje si na Fiverrju lahko najamemo osebno svetovalko za zmenke. Za 5 dolarjev res ne dobiš kaj posebnega, za 40 dolarjev pa ti napiše top opis tebe, ki ga lahko uporabiš na raznih straneh za zmenkarije. Ženska že ve, kakšen mora biti ta opis. Za dodatnih 20 dolarjev pa ti v Photoshopu popravi 5 tvojih slik, da si na njih videti boljše. Njeno ponudbo najdete tukaj.

Tistim ki zanjo dobro risati, tudi ne gre slabo na Fiverrju. Tale punca te nariše, da si videti kot junak iz risanke. Naročniki so z njeno storitvijo zelo zadovoljni, saj ima za svoje delo 3.226 pozitivnih mnenj, negativnega pa nobenega. Skoraj nič slabše ne gre ilustratorju iz Indonezije, ki ima 2.240 mnenj, od tega 96% pozitivnih.

Najbolje pa gre na Fiverrju ljudem, ki nudijo storitve na temo optimizacija spletnih strani. Uporabnik Markp ima 11.230 pozitivnih mnenj in nobenega negativnega. Njegova najbolj prodajna storitev je, da vam naredi akcijski plan za optimizacijo vaše spletne strani. Prepričan sem, da večini naročnikov pošilja isti tekst. V kratkem bom naročil tole njegovo storitev, da vidim, če res da kakšen pameten nasvet za optimizacijo spletne strani.

Na Fiverrju je veliko nategancij

Na Fiverrju ste kot kupec zelo zaščiteni in je praktično nemogoče, da da bi nekaj kupili in nato tega ne dobili.

Vas pa lahko nekateri s svojimi storitvami zaradi vaše nevedosti zelo lepo ‘nategnejo’. Iz izkušenj vam lahko povem, da je 95% storitev iz področja optimizacije spletnih strani popolna nategancija. Sicer naredijo kar obljubijo, vendar vam njihova storitev bolj škodi kot koristi. Ne kupujte storitev za 5 dolarjev, ki ponuja na tisoče in tisoče linkov (zunanjih povezav), ker bodo vaši spletni strani samo škodile. Jaz bi raje plačal 100 dolarjev, da mi te storitve ne naredijo!

Prav tako bodite previdni pri kupovanju obiska za vašo spletno stran. Vsi vam obljubljajo, da bo na vašo stran prišlo na stotine realnih obiskovalcev. Če pa greste podrobno pogledati statistiko vaše spletne strani, boste pa videli, da je bilo 99,9% teh obiskovalcev manj kot 5 sekund na vaši strani. To so avtomatsko generirani obiski. Vašo stran ne obišče oseba, ampak računalnik.

Jaz sem že naročal obisk pri takih ponudnikih in je do sedaj vedno bil ‘fake’ obisk. V takih primerih sem vedno zahteval vračilo denarja in s tem nisem imel nobenih težav! Vsak se boji negativnega komentarja in ti z veseljem vrne denar.

V našem podjetju smo na Fiverrju kar uspešni

V našem podjetju smo na Fiverrju prisotni že od leta 2012. Najprej smo zelo uspešno prodajali izdelavo Squidoo leč (spletna stran Squidoo žal ne obstaja več). Mesečno smo delali tudi preko 1000 dolarjev prometa.

Odkar ni več spletne strani Squidoo smo nehali delati na Fiverrju. Lahko bi sicer prodajali kaj drugega, vendar se zaradi pomanjkanja časa za to nismo odločili.

Na Fiverr smo se vrnili pred dvema tednoma in začeli prodajati spletne povezave. Našo izredno ugodno ponudbo najdete na www.fiverr.com/tomazgorec. Za samo 5 ameriških dolarjev (okoli 4,5 evra) dobite dva kvalitetna blogpost linka iz spletnih strani, ki imajo PageRank 5. Za dodatnih 10 ameriških dolarjev pa vam napišemo dva članka dolžine 400 besed. V nasprotnem primeru nam morate članke poslati sami.

V desetih dneh smo dobili za 215 dolarjev naročil.

Če bi želeli tudi vi izkoristiti našo res ugodno ponudbo, jo lahko dobite celo zastonj. Če še niste registrirani na Fiverrju, vam lahko podarimo eno brezplačno naročilo. Če ste zainteresirani mi pišite na tomaz@gorec.si in vam bom poslal vabilo za registracijo na Fiverr. To vabilo pa vam omogoča, da lahko brezplačno dobite eno storitev za 5 dolarjev.

Če bi bili kupci, ki na Fiverrju kupujejo spletne povezave bolj informirani o tem, kaj je za optimizacijo spletnih strani dobro in kaj slabo, bi imeli na tisoče naročil. Smo namreč eni redkih, ki prodajamo storitev, ki kupčevi spletni strani res prinaša korist na dolgi rok. Žal kupci raje kupujejo pri tistih, ki za 5 dolarjev ponudijo največje število spletnih povezav. Ne zavedajo pa se, da to njihovi strani celo škoduje.

Zaenkrat ima naša storitev samo 7 pozitivnih mnenj. Prepričan sem, da če bi enkrat prišli do vsaj 100 pozitivnih mnenj, bo šla prodaja strmo navzgor.

Ali se bomo v našem podjetju resno osredotočili na Fiverr še ne vem, ker imamo cel kup drugih projektov. Sem pa prepričan, da je Fiverr spletna stran, kjer se z resnim pristopom da solidno zaslužiti.

Kako lahko začnete tudi vi služiti na Fiverrju

Najprej se morate na Fiverr registrirati. Predlagam vam, da mi (preden se registrirate) pišete na tomaz@gorec.si in vam bom poslal vabilo za registracijo. Tako boste dobili možnost da naročite eno brezplačno storitev na Fiverrju za 5 dolarjev. To boste potrebovali, saj boste morali kaj naročiti od konkurence, da vidite kako oni to delajo.

Najtežje bo na začetku, ko ne boste imeli še nobenega pozitivnega mnenja in dobre ocene. Tako da se morate na začetku res potruditi, da dobite par naročil, s tem pa tudi pozitivno mnenje in dobro oceno. 

Svoj oglas na Fiverrju lahko promovirate na različne načine. Eden od boljših načinov za promocijo vaše storitve je zagotovo Facebook. Najbolj učinkovito je oglaševanje v interesnih skupinah.

V primeru, da nudite storitev vedeževanja, pojdite na Facebook in poiščite vse interesne skupine na to temo in na pravi način ponudite svojo storitev. Na temo vedeževanje obstaja veliko interesnih skupin na Facebooku, ki imajo od 5.000 do 30.000 članov.

Tudi s sodelovanjem na tematskih forumih lahko pridobite stranke za svojo storitev. Vendar ne uporabljajte te taktike, da boste samo smetili forum z oglaševanjem svoje storitve. Sodelujte pri razpravah, svetujte drugim, navežite stike,.. in šele potem, na ne preveč vsiljiv način, ponudite svojo storitev.

Povezave, do svojih Fiverr oglasov lahko prilepite v komentarju tega članka. Zraven obvezno pripišite kaj nudite.

Veliko uspeha na Fiverrju vam želim!

Recent Posts