Influencer, ki mi je spremenil življenje


Influencer Tomaž Gorec je meni in mojemu partnerju spremenil življenje na boljše. Sliši se zelo klišejsko, a je kljub temu to čista resnica. Največkrat imajo influencerji vpliv na svoje sledilce preko svojih objav in delovanja na družbenih omrežjih, a influencer Tomaž je vplival na moje življenje in življenje mojega partnerja na drugačen način.

Pravijo, da se vse v življenju zgodi z razlogom, in jaz v to še kako verjamem. Tomaža, s katerim danes sodelujem in delam, sem spoznala pred približno sedmimi leti, ko sem na Facebook-u zasledila, da je objavil razpis za sanjsko službo. Ta sanjska služba je bila enomesečno potovanje z njim na Filipine, kjer si opravljal delo influencerja. Seveda sem se za to službo prijavila, saj je bilo odkrivanje sveta že od nekdaj moja strast. Na moje presenečenje sem prejela sporočilo, da sem v ožjem izboru. Nato pa sem kakšen mesec pred potovanjem na Filipine izvedela, da imam ravno v tistem času mednarodno tekmovanje, saj sem se takrat aktivno ukvarjala s športom, in sem morala željo o sanjski službi opustiti.

S Tomažem sva se kasneje vseeno srečala, saj so me zelo zanimala področja, s katerimi se je ukvarjal. Vedno, ko sva bila skupaj, mi je dal kakšno dobro poslovno idejo in nasvet. V tistem času sicer izraz influencer še ni bil toliko poznan, a si vseeno upam trditi, da je bil Tomaž že takrat influencer v pravem pomenu besede. Poleg svoje velike prepoznavnosti na Facebook-u, je postajal vedno bolj poznan kot popotnik in bloger.

Na spodnjem videoposnetku si lahko pogledate kako sva se imela s Tomažem v Slovenia Eco Resortu, kjer sva skupaj raziskovala okoliške hribe in naravne znamenitosti, ter uživala v vrhunski ponudbi tega resorta.

Z veseljem sem vedno spremljala Tomaževe objave s potovanj, in ker sem tudi sama takrat dosti potovala, sem napisala nekaj člankov o destinacijah, ki sem jih obiskala, za njegov blog. Ker je bilo pisanje moja želja že iz otroštva, se mi je takrat zdelo, da z majhnimi koraki sledim svojim sanjam.

Kasneje sva s Tomažem nekajkrat odšla na izlet po Sloveniji. Njegovo delo me je vedno bolj navduševalo, saj sem videla, da tudi sama zelo uživam v raziskovanju lepih krajev, fotografiranju, snemanju in pisanju prispevkov. Poleg tega, da je Tomaž zelo uspešen influencer, je tudi zelo dober človek. Tako sva se karakterno dobro ujela, in že takrat sem vedela, da se najina poslovna in prijateljska pot ne bo še tako kmalu končala.

Influencer, kot je Tomaž, ima resnično lahko velik vpliv na svoje sledilce. Čeprav imajo influencerji v zadnjem času tudi negativen prizvok, sama menim, da je vsak spletni vplivnež lahko zelo koristen za dobrobit družbe, saj ima za seboj določeno skupino sledilcev na katere vpliva.

Velikokrat gre ljudem »v nos« to, ker mislijo, da influencer nič ne dela, in dobro služi. Mogoče bi tudi jaz, če bi me vprašali nekaj let nazaj, imela tako mišljenje, ker iskreno povem, da nisem kaj dosti vedela o tem, kaj sploh dela nekdo, ki »živi« od interneta. Sem pa imela možnost v preteklih letih dodobra spoznati delo in življenje influencerjev, pri čemer mi je pomagal tudi Tomaž. Danes vidim, da to delo zahteva precej predanosti, veliko odrekanja, in trdega dela. Ker to, kar ljudje vidijo na družbenih omrežjih, je le en majhen delček vsega kar je potrebno narediti, da ustvarjaš kvalitetno in zanimivo vsebino. Za vsem tem se skriva ogromno ur dela kot je urejanje fotografij, ustvarjanje vsebine, pisanje prispevkov in člankov, snemanje videov, produkcija in post produkcija videov, poslovni sestanki in dogovarjanje s strankami. Potrebno je imeti tudi dobre ideje in bujno domišljijo, da ustvarjaš inovativne vsebine.

Poleg tega naj omenim, da za tiste prave influencerje, nikoli ni počitka in dopusta. Tudi med vikendi in prazniki, je potrebno biti ažuren in odziven, torej priklopljen na splet, ne glede na to kje si in s kom. Nenazadnje je tukaj še interakcija s svoji sledilci, ki je tudi ključnega pomena, saj če bo influencer v stiku s svoji privrženci, bodo sledilci zadovoljni in jih bo na ta račun pridobil še več. Ignoriranje svojih sledilcev nikoli ne prinese dobrih rezultatov.

In prav zato je tudi Tomaž tako uspešen, saj je neprestano v stiku s svojimi sledilci. Je tudi eden tistih, ki se na družbenih omrežjih ne pretvarja, in se ne dela nekaj kar ni, ampak je točno tak kot je v resnici. Njegova pristnost in iskrenost sta po mojem mnenju glavni vrlini, zaradi katerih je tako priljubljen med svojimi sledilci. Upam si trditi, da Tomaž ni stereotipni influencer, kar je zagotovo plus, saj edinstvenost, vsaj pri meni, zelo šteje.

In še ena zelo pozitivna lastnost Tomaža je ta, da si je pripravljen vzeti čas, da gre s tabo na kavo, kljub temu da vem, da ima ogromno dela. Še predno smo začeli resno sodelovati, smo šli večkrat na kavo, in Tomaž je vedno pripravljen prisluhniti in pomagati z nasveti, kar vsak influencer ravno ne bi. To resnično cenim.

Pred meseci pa sem imela tudi možnost še bolje spoznati njegovo delo, in delo njegovega podjetja. Zelo sem hvaležna, da sem lahko sodelovala z njimi, saj sem se ogromno naučila. Poleg tega pa sem videla, da se tudi Tomaževa pozitivnost in pristnost odraža v njegovem timu, saj je delovno okolje v njegovem podjetju izredno prijetno. Upam si trditi, da je to izkušnja, ki je zaznamovala mojo poslovno in tudi osebno življenjsko pot, in se hkrati veselim vseh izzivov, ki so pred mano.

Imamo tudi v planu, da ko se celotna situacija okoli korona virusa umiri, da bomo v okviru našega projekta sodelovali z drugimi slovenskimi influencerji. Tudi te izkušnje se zelo veselim, saj bom zagotovo spoznala tudi tiste, ki jih zaenkrat spremljam le po družabnih omrežjih. In seveda me zanima, ali je moj prvi vtis o njih pravilen ali ne.

Za konec naj še povem, da osebno poznam kar nekaj influencerjev, in da so le redki med njimi tako realni, »ljudski« in preprosti kot je Tomaž. Velikokrat si o nekom ustvarimo mnenje na podlagi tega, kar vidimo na Facebooku ali Instagramu. Lahko da je ta vtis o nekom pozitiven, potem pa ko osebo spoznamo osebno, pa vidimo, da nekdo ni tako prijazen in prijeten kot je deloval v digitalnem svetu. In ravno to razočaranje je tisto, zaradi katerega imajo potem ljudje mnenje, da je influencer nekaj negativnega.

Po mojem mnenju je influencer v današnjih časih zelo koristna oseba, saj se vpliv digitalnih medijev strmo povečuje, in če se delovanje nekega spletnega vplivneža izkoristi na pravilen način, potem ima lahko to zelo dober učinek na družbo.

Recent Posts