Zaslužek na internetu Izdelava spletnih strani 9 idej za delo na domu Nudim svetovanje Želiš imeti svoj blog? Mentorstvo - 100 % garancija
Oglasi
Delo na domu
Spletna stran Zaslužek na internetu vsebuje veliko koristnih informacij za tiste, ki jih zanima delo na domu.

Zanimivo delo na domu: Upravljalec socialnih omrežij

Tokrat vam bom predstavil zanimivo delo, ki je pri nas v Sloveniji zelo slabo poznano, v tujini pa zelo običajno in odlično plačano.

Članek bo še posebej zanimiv za:

 • Brezposelne osebe, ki iščejo zaposlitev
 • Vse podjetnike, ki že imajo svoj utečen posel
 • Za vse, ki iščejo dobro poslovno priložnost
 • Za tiste, ki jih zanima delo na domu
 • Za vse lastnike gostinskih lokalov
 • Vse, ki jim socialna omrežja vzamejo veliko časa, pa nimajo nič od tega

Za začetek si poglejte spodnja dva video posnetek, kjer je v prvem video posnetku podrobno razloženo več možnosti, kako lahko zaslužite s pomočjo Facebooka, drugi video pa je online Facebook tečaj, kjer se boste naučili vse za delo s Facebookom.

Socialna omrežja so odličen oglaševalski, promocijski in prodajni kanal, ki pa ga 99,9% podjetij in samostojnih podjetnikov ne zna izkoristiti. Pravzaprav sploh ne vedo, da bi si lahko s pomočjo socialnih omrežij naredili dobro promocijo in povečali prodajo. Vse to za veliko manj (tudi do 10-krat) denarja, kot v tradicionalnih oglaševalskih medijih.

V Sloveniji je daleč najbolj poznano socialno omrežje Facebook. Facebook uporablja več kot 800.000 Slovencev, zato bo ta članek govoril predvsem o Facebooku.

Dva uspešna primera iz prakse o učinkovitosti Facebooka

V mesecu juniju smo preko Facebooka na spletno stran www.otok-krk.si pridobili kar 31.449 obiskovalcev. Preko strani Otok Krk je bilo v juniju poslanih kar 1.846 povpraševanj za apartmaje.

Podjetju, katerega dejavnost je študentski servis in zaposlovanje, smo s pomočjo promocije na Facebooku že prvi mesec povečali obisk njihove spletne strani za 2,5 krat.

V obeh primerih smo se večinoma časa posluževali le brezplačnega oglaševanja. Le nekajkrat smo nekaj malega (maksimalno 30 € za eno stran) plačali za plačljivo oglaševanje.

Tistim, ki dobro poznajo socialna omrežja, ne bo težko najti zaposlitve

Ko se bodo slovenska podjetja začela zavedati, kako velik oglaševalski, promocijski in prodajni kanal so socialna omrežja, bodo začeli zaposlovati osebe, ki se dobro spoznajo na socialna omrežja. Če iščete zaposlitev in se dobro spoznate na socialna omrežja ne boste nič zgrešili, če napišete par prošenj za zaposlitev tistim podjetjem, ki še nimajo zaposlene osebe, ki bi skrbela za promocijo na socialnih omrežjih. Mogoče jih pa vi spodbudite, da odprejo to delovno mesto.

Če za vas ni ovira, da bi šli delati v tujino in imate znanje s področja socialnih omrežji, boste zaposlitev dobili dokaj enostavno. Samo poglejte si, koliko prostih delovnih mest ima razpisano svetovno znano podjetje Trivago na naslovu www.trivago.com/jobs.

Postanite upravljalec socialnih omrežij

Prepričan sem, da vse turistične agencije, gostinski lokali, spletne trgovine, časopisne hiše, trgovski centri, trgovske verige, terme, hoteli, frizerji, kozmetični saloni,… potrebujejo osebo, ki jim bo delala promocijo na Facebooku.

Če bi omenjenim podjetjem na pravi način predstavili, koliko koristi jim lahko prinese promocija na Facebooku, bi bili zagotovo pripravljeni plačati od 50 do 500 € mesečno nekomu, da bi skrbel za njihovo promocijo na Facebooku.

Seveda pa ne more biti upravljalec socialnih omrežij kar vsakdo. Socialna omrežja zahtevajo veliko znanja. Vedeti morate, da povprečen uporabnik Facebooka (pa tudi, če je na Facebooku 5 ur na dan), ve o Facebooku samo 10 – 20% stvari, ki jih mora vedeti, če se želi ukvarjati s tem poslom. Če hočete opravljati to delo je zelo pomembno, da ste kreativni in da se spoznate na psihologijo ljudi.

Tudi če navedenih lastnosti nimate, je dobra novica ta, da se da vse naučiti. Največ in najhitreje se boste vse o Facebooku naučili od nekoga, ki to že zna. Namen tega članka ni, da delam reklamo za svoje seminarje, vendar sem prepričan, da se vam izplača udeležiti seminarja z naslovom Kako zaslužiti s pomočjo Facebooka, ki ga bom organiziral 26. novembra. Več informacij o seminarju najdete na www.zasluzek.org/facebookseminar. Na seminar nudim 100% garancijo na zadovoljstvo, kar pomeni da v primeru, da s seminarjem ne boste zadovoljni, vam brez vprašanj vrnemo denar. Če še vedno niste prepričani ali se vam izplača udeležiti seminarja, si preberite pozitivne komentarje udeležencev omenjenega seminarja na www.zasluzek.org/facebook-seminar-izjave.

Za začetek pa vam predlagam, da si preberete serijo mojih brezplačnih nasvetov za delo na Facebooku, ki jih lahko dobite na www.zasluzek.org/facebook-marketing in si pogledate moj brezplačen webinar o Facebooku. Za ogled webianrja kliknite www.zasluzek.org/brezplacen-webinar-facebook.

Ideja, kako zaslužiti 1000 € na mesec

Če živite v večjem slovenskem mestu, pojdite do 5 do 15 gostinskih lokalov in jim ponudite, da jim boste skrbeli za promocijo na Facebooku za ceno 50 do 200 evrov na mesec.

Večina gostincev bo do vaše ponudbe skeptična, zato jim ponudite 100% garancijo na zadovoljstvo. To pomeni, da jim boste brez vprašanj vrnili denar, če z vašo storitvijo ne bodo zadovoljni. Tako, kot jaz nudim 100% garancijo na moj Facebook seminar.

Zakaj omenjam ravno gostinske lokale? Zato, ker sem pred leti imel eno največjih in najbolj popularnih diskotek v Sloveniji. Prva štiri leta je bila diskoteka nabito polna. Potem pa so se je ljudje počasi naveličali in obisk je začel upadati in sem moral za nekaj časa diskoteko zapreti. Kasneje mi je ravno s pomočjo interneta uspelo, da sem diskoteko spet napolnil. Takrat še ni bilo Facebooka, če bi bil, bi bilo veliko lažje.

Kako začeti?

Vzemimo primer, da želite delati promocijo za gostinske lokale na področju Ljubljane.

Najprej morate narediti dve ali tri Facebook strani, za katere boste morali pridobiti čim več všečkov. Zelo je pomembno, da bodo imele strani zanimive nazive. Par mojih idej bi bilo: Zabava v Ljubljani, Najboljši lokali v Ljubljani, Žur v Ljubljani, Kje dobro jem v Ljubljani,.. Če boste za svojo stran izbrali dober ime, boste veliko lažje pridobili všečke.

S kreativnimi pristopi boste lahko do več tisoč všečkov prišli popolnoma brezplačno. Mi smo za Facebook stran Otok Krk v treh mescih popolnoma brezplačno pridobili več kot 5.000 všečkov. Ko na omenjeni strani objavimo povezavo do apartmaja, ki se nahaja na naši strani, dobimo na stran tudi preko 500 obiskovalcev.

Ko bo imela vaša stran veliko všečkov, boste lahko na njej popolnoma brezplačno, vendar učinkovito, oglaševali gostinske lokale s katerimi boste dogovorjeni za promocijo. To velja za vsa socialna omrežja.

Prav tako boste morali narediti interesno skupino, katero lahko poimenujete isto kot ste poimenovali stran. Za primer si poglejte našo interesno skupino na www.facebook.com/groups/362861993916022, ki jo imamo za promocijo apartmajev. Če uspete v skupino dobiti veliko ljudi, je to odličen promocijski kanal.

Za vsak lokal, za katerega boste skrbeli za promocijo, boste morali narediti Facebook stran (page), na kateri boste objavljali slike, ponudbo,… In seveda delali na tem, da dobite čim več všečkov.

Če vam bo posel dobro stekel, vam predlagam, da čim prej naredite še spletno stran, na kateri boste tudi delali promocijo, dodajali zanimivo vsebino, pridobivale naročnike na brezplačne e novice,..

Tudi z objavo promocijskega članka na svoji spletni strani lahko zaslužite. Jaz sem za članek z naslovom Razvajanje v gostilni Ošterija dobil plačano 100 evrov, plus brezplačno večerjo za dve osebi.

Zanimivo delo na domu

Zanimivo delo na domu

Mojca s upravljanjem ene Facebook strani zasluži 120 € na mesec

Moja znanka Mojca, mi je že kar nekaj časa nazaj omenila, da skrbi za Facebook stran ene gostilne in je za to plačana. Ko sem ravno pisal ta članek, sem se spomnil nanjo in jo prosil, če mi lahko na kratko napiše kaj dela, koliko zasluži,..

Z upravljanjem Facebook strani sem začela po naključju. Kot uporabnica svojega osebnega profila sem večkrat objavila tudi jedi iz gostilne v kateri sem bila stalna stranka. Nekega dne sem lastnika nagovorila in ga vprašala zakaj sam ne objavlja ničesar na socialnih omrežjih in seveda mi je odgovoril, da za to nima ne časa, ne energije, še najmanj pa znanja.

Beseda je dala besedo in zanj sem odprla FB stran in začela objavljati novice. Vsak dan vsaj eno, duhovit ali zanimiv tekst, obvezno opremljen s fotografijo ali video posnetkom.

Najprej sem fotografije iskala na internetu, nato pa preprosto s telefonom poslikala kup jedi, ki jih pripravljajo, jedilnike, kotičke v gostilni, okolico in ideje so kar rojevale nove ideje.

Sedaj to delo opravljam že več kot eno leto – za 120€ na mesec vsak dan objavim nov status, občasno zamenjam naslovno sliko, odgovarjam na komentarje obiskovalcev te strani in občasno v imenu te strani komentiram tudi na drugih straneh.

Po prebiranju članka Tomaža Gorca na to temo, sem razmišljala, da bi se tega lotila še bolj resno in nabor strank razširila še na nekaj gostiln, saj je področje dela podobno in lahko podobne ideje in izkušnje iz enega področja, uporabiš tudi drugje.

Mojca
21 komentarjev na “Zanimivo delo na domu: Upravljalec socialnih omrežij”

 • Mateja:

  Dobro idejo ste mi dali!

  Na Facebooku visim cele dneve, pa nimam nič od tega. S tem biznisom se bom začela resno ukvarjati.

  Tudi na vaš seminar o Facebooku pridem. A se že ve točen datum?

 • Erika:

  Pozdravljen Tomaž,

  tudi meni si dal odlično idejo in komaj čakam, da se bom udeležila seminarja.
  Verjamem, da se na Facebooku da veliko storiti.

  Vse dobro.

 • Super članek in idejo si dal Tomaž. Upam, da bo čim več ljudi zagrabilo za to odlično priložnost za delo preko spleta. 🙂

 • Zanimiv članek. Je pa res, da je naša dežela še v kameni dobi glede digitalnega sveta, ampak se izboljšuje in s tem tudi nova delovna mesta v tej panogi.

  Tako, da tisti, ki se vidite v tem, kar pogumno po nova znanja. Ne obupat na začetku in strmite k ciljem.

  Lastnosti skrbnika družabnih omrežjih se tudi hitro nadgrajujejo in spreminjajo. Če je včasih veljalo, da je dober pisec najboljši v tem, je danes že drugače. Potrebno je dobro analiziranje, strateško načrtovanje, grafično oblikovanje, oglaševanje in kmalu tudi video strategije. Vse skupaj povezano v razumevanje vsebinskega marketinga in prilagojeno poslovnemu načrtu podjetja. Eno je povišanje všečkov/interakcij/obiska, čisto drugo je dejansko narediti pozitiven ROI (return of invesment) in targetirati pravilno občinstvo. Ogromno podjetij še vedno dela na količini (všečki, reach) namesto kakovosti. Treba je razumeti tudi katero omrežje izbrati glede na produkt/storitev. Matrike upravljanja facebooka pa so se v zadnjih mesecih spremenile.

  Z razumevanjem takšnih stvari pa se boste ločili med dobrimi in odličnimi skrbniki.

  Če greste na samostojno pot, boste morali znati prodati svoje storitve. Prikazati prednosti, ki jih prinašate pred ostalimi in upravičiti svojo ceno.

  Ok … mislim, da sem dobil novo temo za pisanje na blogu :).

  Drugače pa zanimivo branje in ideje v katerih lahko začnete novo poslovno pot.

 • Miro:

  Zelo zanimivo in uporabno. Zanima ma naslov spletne strani Mojce, ki zasluži 120€ na mesec, če ni skrivnost.

  • Tomaž Gorec:

   Mojca žal ne želi biti imenovana, zato vam ne morem povedati za katero gostilno se gre. Vam pa garantiram, da se omenjenega primera nisem izmislil. Vsak, ki se vsaj malo spozna na socialna omrežja ve, da so taki primeri čisto nekaj vsakdanjega.

   • Andreja:

    Odlični članki! Tale je še posebej odlična ideja! Še posebej danes, ko nam diplome nič več ne pridejo prav, ni rednih delovnih mest in se moramo znajti sami.

 • Alma:

  V vsem se popolnoma strinjam z Aleksom! Z vodenjem poslovnih SM se ukvarjam dve leti in vem, da je do uspešnega vodenja potrebno malo več kot le jitranji navdih “dajmo se ukvarjat s FB!”.
  Je pa res – vse se da, če se hoče!

  Le pogumno!

  Alma

 • micha:

  Podobno delo, kot ga je zgoraj v tekstu z sivim ozadjem opisala Mojca, nudim tudi sam.
  Ne nudim ravno pisanje na Fb, pač pa odpiranje tem na tujih forumih (angleški, nemški splet). (ki dovoljujejo linke “komercianega značaja).
  Gre za prodajo zanimivih slovenskih izdelkov v tujini.
  Zainteresirani, s solidnim znanjem omenjenih dveh jezikov, lahko tudi le enega, pa seveda tudi s sposobnostjo zanimivega pisanja in odpiranja tem, se javite na elektronsko pošto lepotni.popravki@gmail.com.

  • Barbara:

   Glede na to da zadnje case zasledim vse vec clankov o helty living bi lahko promovirala vec tega ker imam iskusnje v tem sektorju

  • Tomaž Gorec:

   Micha,

   me veseli, da ljudje delajo na takih zanimivih področjih kot vi.

   Če bi želeli, bi bil zelo vesel, če lahko na to temo napišete kaj več.

 • Maja:

  Hvala Tomaž za zelo dober članek. Dobila sem veliko novih idej zase in za znance, ki imajo svoje s.p-je. Vsem ga bom priporočala v branje, da si razširijo obzorje kako do novih strank.

  Res je tudi kar je v komentarju zapisal Aleks. Slovenija se na tem področju razvija počasneje in redka slovenska podjetja aktivno skrbijo za svojo Facebook stran in všečke. Socialna omrežja se tudi hitro spreminjajo in prav zato mislim, da bodo v prihodnosti velike potrebe po osebah (profesionalcih), ki bodo skrbniki socialnih omrežij in poznali različne pristope kako targetirati pravilno občinstvo, kdaj uporabiti video pristope in podobno.

  • Tomaž Gorec:

   Me veseli, da vam je moj članek na temo socialna omrežja všeč.

   Upam, da boste iz njega potegnili čim več koristi!

 • Pozdravljeni Denis,

  a je zgornja ponudba glede urejanja družbenih omrežij še aktivna?

  Hvala za odgovor in lep pozdrav.

 • Karla:

  A je ponudba urejanje FB še aktualna ?
  Hvala za odgovor in lep dan želim

 • Zofija:

  Pozdravljeni! Mislim, da je res to nekaj zanimivega, ali kot ste rekli, se bo treba najprej naučiti in tako motiviran najdet tisto kar lahko dobimo, delamo in komu vse lahko koristimo! Lep pozdrav in srečno!

 • Boris:

  Pozdarvljen,narediti posel iz tega res ne škoduje,bi mi pa prišla prav pomoč pri tej stvari.Lp,Boris

 • Veronika:

  Pozdravljeni, zanimiva ideja o zaslužku. Seveda pa je potrebno veliko energije, volje in vloženega truda. Nič ne pride samo po sebi.

  • Tomaž Gorec:

   To je pa res! Jaz žal ne poznam poštenega posla, kjer se da veliko zaslužiti z malo ali nič dela.

Napišite komentar

Pridruži se nam
Spremljaj nas na Google +
Pošiljajte e-pošto kot profesionalci!
MailerLite Email Marketing for Small Business
Priporočamo
Te zanima delo na domu?
Iskalnik
Loading

Zanimivo delo na domu: Upravljalec socialnih omrežij
5 (100%) 30 votes