Kako postati influencer in s tem dobro zaslužiti?


Vas zanima kako postati influencer in kako s tem dobro zaslužiti?

Influencerji, oziroma vplivneži, danes zaslužijo vrtoglavo visoke zneske. Nekateri Instagramerji zaslužijo z eno samo sponzorirano objavo na svojem Instagram profilu tudi več kot pol milijona evrov.

Odlično zaslužijo tudi Youtuberji. Devet let star deček po imenu Ryan Kaji je med junijem 2019 in junijem 2020 z Youtube-om zaslužil več kot 25 milijonov evrov.

Tudi s pisanjem bloga se da zelo dobro zaslužiti. Perez Hilton, ki piše blog o slavnih, letno zasluži skoraj 40 milijonov evrov. Zelo zanimivo zgodbo revnega fanta iz Irske, ki je postal bloger in je s tem odlično zaslužil si preberite tukaj.

Kako postati influencer?

Če bi želeli postati uspešen influencer, si podrobno preberite nadaljevanje članka, saj boste v njem na preprost in razumevajoč način izvedeli vse na temo kako postati influencer.

Najprej se morate odločiti ali želite biti influencer na Instagramu, Youtubu, Facebooku ali TikToku? Ni sicer nujno, da se odločite, da boste delali samo na enemu od naštetih socialnih omrežjih. Lahko ste prisotni na vseh socialnih omrežjih, vendar vam svetujem, da si enega izberete kot primarnega in v tega vložite največ energije in časa.

Vsako socialno omrežje je specifično. Katero je za vas najbolj primerno, boste najbolje ugotovili tako, da začnete delati na vseh zgoraj naštetih štirih socialnih omrežjih in boste videli kateri vam najbolje ustreza in na katerem se ljudje najbolje odzivajo na vaše objave.

Sam osebno menim, da je za začetnike, ki želijo postati influencerji, najboljše socialno omrežje Facebook. Sam sem v samo enem letu na dokaj enostaven način dobil več kot 50.000 sledilcev. Ne vem, če je še kateri slovenski influencer dobil v enem letu tako veliko sledilcev kot jaz. Mojo Facebook stran, na kateri me trenutno sledi več kot 75.000 sledilcev najdete na www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo. Edino v primeru, da je vaša ciljna publika v večini mlajša od 21 let, so za začetek mogoče bolj primerna druga socialna omrežja, kot Facebook.

V zadnjem času je še posebej zanimivo socialno omrežje TikTok. Posebnost tega socialnega omrežja je ta, da lahko vaše kratke video posnetke vidi zelo veliko število ljudi, čeprav imate zelo malo sledilcev. Ko sem sam objavil svoj tretji video posnetek na TikToku in sem imel manj kot 50 sledilcev, je ta moj video posnetek imel več kot 70.000 ogledov. Več o TikToku izveste v mojem članku za naslovom TikTok Slovenija.

Za uspeh je najbolj pomembna dobra in zanimiva vsebina!

Ljudje, ki se sprašujejo kako postati influencer, običajno iščejo na spletu razne trike, kako pridobiti  čim več sledilcev. Obstaja sicer nekaj dobrih trikov, kako dobiti veliko sledilcev na socialnih omrežjih, vendar te triki ne bodo delovali, če vi ne boste vašim trenutnim in potencialnim sledilcem ponudili dobre in zanimive vsebine.

V zadnjih letih sem spoznal nekaj zelo uspešnih slovenskih influencerjev. Ko sem jih vprašal na kakšen način so prišli do tako velikega števila sledilcev, mi jih je večina odgovorilo, da pojma nimajo. Da samo delajo, kar je njim všeč in je uspeh prišel sam od sebe. V bistvu uspeh ni prišel sam od sebe, ampak zaradi njihove dobre in zanimive vsebine.

Vedno imejte v mislih, da so socialna omrežja narejena tako, da dobro vsebino vedno “porinejo” v ospredje. Razmišljajte predvsem kako boste kreirali dobro vsebino in zagotovo vam bo uspelo.

Kako kreirati kvalitetno in zanimivo vsebino?

Malo ljudi je na tem svetu tako zelo pametnih, da točno vedo, kakšna vsebina bo ljudem zanimiva. Da boste ugotovili, kakšna vsebina bo za vaše sledilce zanimiva, je edini način da ugotovite ta, da kreirate čim več vsebine in boste videli kaj  je vašim sledilcem najbolj všeč.

Ko sem na svoji Facebook strani objavil preprost 1 minutni video posnetek, ki si ga lahko ogledate na www.facebook.com/watch/?v=717676672154329, si niti v sanjah nisem mislil, da bo ta imel kar 132.000 ogledov. Nikoli si tudi nisem mislil, da bo video na www.instagram.com/p/CCoi2VFlwEE, moj najbolj gledan video posnetek na Instagramu.

Glede vsebine vam svetujem, da preprosto kreirate čim več vsebine in tako boste postajali čedalje boljši. To je tako, kot smučanje. Na začetku nimate pojma, potem pa več kot smučate, boljši ste.

Kako postati influencer na Instagramu?

Kako postati influencer na Instagramu ne bom na dolgo in široko opisoval tukaj, ker sem pred kratkim napisal e-knjigo za naslovom Kako postati zvezda Instagrama. E-knjigo lahko dobite popolnoma brezplačno tukaj.

V e-knjigi boste našli čisto vse najbolj pomembne informacije, ki jih potrebujete, če želite uspeti in zaslužiti na Instagramu.

Kako postati influencer na Youtube?

Zelo uspešen Youtuber iz Slovenije mi je nekoč dejal, da z Youtubom ni težko postati milijonar. Več o tem si lahko preberete na www.zasluzek.org/kako-zasluziti-denar-z-youtubom.

Sam na Youtube nisem niti približno tako uspešen, kot na Facebooku, kjer imajo nekateri moji video posnetki več kot 150.000 ogledov. Mi pa včasih uspe s kakšnim video posnetkom, ki je objavljen v pravem času in je ljudem zanimiv, priti do velikega števila ogledov. En lep primer je moj video posnetek na https://youtu.be/gWZK9wnkHaQ. Ta video posnetek je imel več kot 73.000 ogledov.

Zanimiv je tudi spodnji video posnetek, ki sem ga posnel v dveh minutah in brez montaže in obdelava objavil na Youtube. Video ima več kot 50.000 ogledov.

Meni osebno je Youtube super, ker se nekateri video posnetki pojavljajo med zadetki na Googlu. Če v Google vpišete Lukomir, se vam bodo na vrhu prve strani pojavila dva moja video posnetka iz te čudovite gorske vasice. Na tak način vaši video posnetki dobivajo oglede brez da bi karkoli naredili še leta in leta po objavi. Medtem, ko na Instagramu, Facebooku in TikToku v večini primerov vaši video posnetki po parih dneh ne bodo več dobivali ogledov.

Youtube je tudi super, ker z ogledi vaših video posnetkov zaslužite. Oglede vam izplača Youtube.

Kako postati influencer na TikToku?

Kot sem že omenil v tem prispevku je TikTok socialno omrežje, kjer lahko vaši video posnetki dosežejo zelo veliko število ogledov tudi če nimate veliko število sledilcev. Seveda pa je pogoj, da je video zanimiv za gledalce. Namreč TikTok na osnovi tega, kakšen je povprečni čas gledanja vašega video posnetka in koliko je interakcij (všečki, komentarji in delitve) ugotovi koliko je zanimiv vaš video posnetek. Bolj je zanimiv, več uporabnikom ga bo pokazal.

Tako, kot na drugih socialnih omrežjih je tudi na TikToku najbolj pomembno, da objavljate video posnetke, ki jih bodo ljudje z veseljem gledali.

Glede na to, da je TikTok relativno mlado socialno omrežje je na njem manj konkurence in je lažje uspeti. Konkurence je manj tudi zato, ker je na TikToku možno objavljati samo video posnetke dolžine od 15 do 60 sekund. Namreč sliko je lažje narediti in objaviti kot video in je zato posledično manj ljudi, ki objavljajo vsebine na TikToku.

Zanimiv podatek je tudi ta, da uporabniki TikToka na njim preživijo zelo veliko časa. To pomeni, da si pogledajo veliko vsebin, kar tudi pomeni, da obstaja več možnosti, da vidijo vaš video posnetek.

Kako postati influencer na Facebooku?

Moje osebno mnenje je, da je v Sloveniji kot influencer najlažje uspeti na Facebooku. Namreč v Sloveniji je še vedno Facebook daleč najbolj razširjeno socialno omrežje. Poleg tega ima Facebook veliko zanimivih možnosti za plačljivo oglaševanje s katerim lahko na zelo poceni način pridete do sledilcev. Na Insatagramu in Youtube s plačljivim oglaševanjem ni možno priti do sledilcev na poceni način.

Kot na vseh ostalih socialnih omrežjih, boste tudi na Facebooku najlažje, najhitreje in popolnoma brezplačno prišli do sledilcev z dobro in zanimivo vsebino. Do še več sledilcev pa lahko na Facebooku pridete tudi z raznimi triki, ki jih omogoča Facebook. Te trike podrobno opisujem v moji brezplačni e-knjigi z naslovom Kako uspeti in zaslužiti s pisanjem bloga, ki jo lahko dobite na www.tomazgorec.si/kako-zasluziti-z-blogom.

Kako postati influencer s pisanjem bloga?

Tudi s pisanjem bloga lahko postanete prepoznaven influencer in s tem tudi dobro zaslužite.

Če želite uspeti in zaslužiti s pisanjem bloga, boste morali delati in biti uspešni vsaj še na enem socialnem omrežju. Namreč bralce za svoj blog je najlažje pridobiti s pomočjo socialnih omrežji. Najbolj primerno socialno omrežje za blogerje je Facebook, sej so ljudje navajeni, da klikajo povezave v prispevkih. Najmanj neprimerni socialni omrežji za blogerje sta Instagram in TikTok, saj v prispevek ni možno dati povezave do članka na vašem blogu. Na Youtube objavi lahko date povezavo do članka na svojem blogu, vendar ljudje te povezave klikajo vsaj pet krat manj kot na Facebooku.

Kako postati influencer s pisanjem bloga, dobite vse informacije v moji obsežni brezplačni e-knjgi, ki jo dobite na www.tomazgorec.si/kako-zasluziti-z-blogom.

Rezultatov ne pričakujte takoj!

Tako, kot pri katerem koli poslu, tudi pri tem ne smete pričakovati rezultatov takoj. Na začetku boste morali trdo delati in ne boste nič zaslužili. Ko pa boste prišli do nekega nivoja, boste lahko dobro zaslužili z malo dela.

Svetujem vam tudi, da se tega posla lotite samo v primeru, da vas to delo veseli. Namreč zelo težko je uspeti v neki stvari, ki vas ne veseli. Ravno danes sem poslušal intervju s priznanim slovenskim režiserjem Mitjem Okornom. On je rekel, da je filme začel snemati zato, ker ga je to veselilo, ne zaradi denarja. Tudi vi se vprašajte ali bi to delali tudi, če za to ne bi bili nikoli nič plačani. Če je vaš odgovor da, potem začnite čim prej, ker imate velike možnosti, da vam uspe.

Želite, da vam pomagamo postati influencer?

V našem podjetju vam pomagamo, kako lahko postanete influencer na čim hitrejši možni način. Če bi želeli, da vam pomagamo postati influencer mi pišite na tomaz@gorec.si. Prosim, če mi v mailu napišete naslednje informacije:

  • Napišite par stavkv o sebi.
  • Povejte nam na katerem področju bi želeli postati influencer.
  • Pošljite nam povezave do vaših profilov na socialnih omrežjih.
  • Napišite koliko ste stari in v katerem kraju živite.
  • Povejte nam, kateri so vaši hobiji.

Vabim vas tudi, da si na www.zasluzek.org/kaj-je-infleuncer prenesete mojo brezplačno e-knjigo z naslovom Kako postati influencer in s tem dobro zaslužiti

Pogosta vpršanja na temo kako postati influencer

Koliko zaslužijo influencerji?

Nekateri influencerji danes zaslužijo zelo velike zneske. V tujini so to milijonski zaslužki. V Sloveniji pa priznani influencerji zaslužijo tudi do 5.000 evrov in več na mesec.

Kako hitro lahko postanem influencer?

Mini influencer je možno postati že v parih mesecih. Da pa boste postali resen influencer, boste potrebovali vsaj eno leto. Oziroma, če ste v svojo promocijo pripravljeni vložiti tudi nekaj denarja, lahko to postanete tudi prej.

Kako postati influencer v Sloveniji?

Enostavno! Samo začnite delati na tem. Ne odlašajte in ne čakajte na idealni trenutek. Najboljši trenutek je, da začnete danes, ne jutri!

Ali lahko postanem influencer brez da v to vložim denar?

Večina uspešnih influencerjev ni v to, da so postali uspešni influencerji, vložila niti evra. So pa v to vložili veliko svojega časa.

 

Recent Posts