Z delom na Youtubu ni težko postati milijonar


Vas zanima, kako lahko tudi vi zaslužite s pomočjo Youtube? Oglejte si zgornji video ponetek, ker najdete zelo veliko informacij na to temo!

Z delom na Youtubu ni težko postati milijonar, mi je prejšnji teden rekel slovenski Youtuber, s katerim sem se dobil na kosilu. Nisem ga sicer vprašal, koliko točno zasluži on, ker sva se prvič videla in se mi ni zdelo primerno, da ga vprašam kaj takega. Zagotovo zasluži zelo veliko, saj imajo njegovi kanali na Youtubu več kot 3 milijone sledilcev. Njegovi videoposnetki imajo več kot milijon ogledov na dan.

Ta slovenski Youtuber, o katerem je govor, ne želi biti imenovan. Njegovo odločitev spoštujem in se bom tega držal. Svoje bralce prosim za razumevanje, da zaradi njegove želje ne morem objaviti povezav do njegovih Youtube kanalov.

Seveda sem druženje s tem uspešnim slovenskim Youtuberjem izkoristil, da mu zastavim čim več vprašanj, kako mu je uspelo. Povedal mi je, da za promocijo svojih videoposnetkov ni zapravil niti enega evra. Rekel je, da je skrivnost njegovega dela ta, da poizkuša videoposnetke optimizirati tako, da se visoko pojavljajo na Youtubu in Googlu.

Vprašal sem ga tudi za nasvet, kaj bi mi svetoval, da bi tudi jaz postal uspešen Youtuber. Povedal sem mu, da so moje teme potovanja, fotografija, snemanje z dronom … In da želim delati na tem področju, ker verjamem, da imaš vsaj 10-krat večjo možnost za uspeh, če delaš na področju, ki te veseli. Svetoval mi je, naj obiščem kraje, ki se zelo veliko iščejo na Googlu in Youtubu in naj tam delam videoposnetke ter jih objavljam na svojem Youtube kanalu. Dva kraja, ki mi jih je svetoval, sta bila New York in London. Rekel mi je, naj obiščem vse znamenitosti v teh dveh krajih, jih posnamem ter to objavim na svojem Youtube kanalu. Dodal je še, da ne vidi možnosti, da mi to ne bi uspelo. Zagotovo bom upošteval njegov nasvet!

Da boste bolje razumeli, kaj je imel ta slovenski Yutuber v mislih, ko je rekel, da je skrivnost njegovega dela to, da poskrbi, da se njegovi videoposnetki pojavljajo visoko na Youtubu in Googlu, vam bom to razložil na osnovi konkretnega primera v praksi.

Poglejte si moj videoposnetek z naslovom Virtualen sprehod po Baščaršiji – https://youtu.be/3tQqRFNJqcwOpens in a new tab.. Kakor vidite, ima ta videoposnetek samo dobrih 200 ogledov.

Isti videoposnetek sem na Youtube naložil še enkrat, vendar sem prej naredil analizo, kaj ljudje največkraj iščejo v zvezi s starim delom Sarajeva, ki se imenuje Baščaršija. Z analizo sem ugotovil, da ljudje po vsem svetu v Google iščejo ‘Bascarsija’ 4.400-krat na mesec, ‘Sarajevo old town’ 1.000-krat in ‘Sarajevo Bascarsija’ 880-krat. Skupno je to torej več kot 6-tisoč iskanj na mesec.

Na osnovi analize ključnih besed sem videoposnetku dal sledeči naslov Bascarsija, Sarajevo old town. Če kliknete na https://youtu.be/pIP171ryMF8Opens in a new tab., boste videli, da ima ta videoposnetek že več kot 8.000 ogledov.

Če v Google.com vpišete ‘Bascarsija’, dobite zadetke, kot jih vidite spodaj na sliki.

Kot vidite na sliki zgoraj, se na 5. mestu pojavijo trije videozadetki in prvi med njimi je moj. Prav tako se moj videoposnetek pojavi na prvi strani Google.com, če vpišemo ‘Sarajevo old town’ in ‘Sarajevo Bascarsija’.

Čeprav v Londonu še nisem bil, vem, da je ena od njegovih znamenitosti tako imenovani London Eye. Veste, kolikokrat na mesec ljudje po svetu vpišejo v Google ‘London Eye’? Kar 450.000-krat! Če bi naredil videoposnetek te znamenitosti v Londonu, ga objavil na Youtubu in prišel tako visoko, kot sem z Baščaršijo, bi to pomenilo, da bi si videoposnetek ogledalo vsaj 50.000 oseb na mesec. Je pa res, da je za London Eye veliko večja konkurenca kot za Baščaršijo in je z njim težje priti na prvo stran Googla. Ni pa nemogoče!

Danes sem na svojem Youtube kanalu objavil video z naslovom Old Bridge Mostar – Bosnia and Herzegovina, ki si ga lahko ogledate na https://youtu.be/AvReZtkQ9j0Opens in a new tab..

To je podoben videoposnetek, kot ga že imam objavljenega na https://youtu.be/-fBcpBoVJV4. Ker imam opis videoposnetka v slovenskem jeziku in tudi naslov je bolj slovenski oziroma balkanski, se moj video pod nobeno besedo ne pojavlja visoko na Google.com. Pri podobnem videoposnetku, ki sem ga objavil danes, vendar z angleškim naslovom in opisom, računam, da se bo ta v kratkem pojavljal visoko na Googlu pod naslednjimi besedami:

  • Mostar Bosnia – 9.900 mesečnih iskanj
  • Mostar bridge – 8.100 mesečnih iskanj
  • Mostar Bosnia and Herzegovina – 2.400 mesečnih iskanj
  • Old bridge Mostar – 1.300 mesečnih iskanj

Glavni pogoji, da se nek videoposnetek začne pojavljati visoko na Googlu in tudi Youtubu, je, da si ljudje videoposnetek ogledajo od začetka do konca. Če obiskovalci vaš video zapustijo po par sekundah, je to Googlu oziroma Youtubu jasen znak, da posnetek ni zanimiv in si ne zasluži visoke uvrstitve na Googlu niti Youtube. Zelo pozitivno je tudi to, da ima vaš videoposnetek čim več komentarjev. To je še en jasen signal Googlu in Youtube, da je videoposnetek zanimiv. Tudi všečki imajo pozitiven vpliv, vendar je en všeček vsaj 10-krat manj vreden kot komentar.

Zelo vam bi bil hvaležen, če si lahko ogledate ta moj nov videoposnetek od začetka do konca, ga komentirate in mu date všeček. Za komentar prosim, če je to lahko vsaj en stavek. Videoposnetek je dolg samo eno minuto in 23 sekund, tako da vam to ne bo vzelo veliko časa. Menim pa tudi, da je videoposnetek zelo zanimiv za tiste, ki radi potujete in se ga izplača pogledati. Za ogled videoposnetka kliknite https://youtu.be/AvReZtkQ9j0Opens in a new tab..

V kratkem bom imel o tej temi webinar na mojem Youtube kanalu. Mogoče že danes. Zato predlagam, da obiščete moj Youtube kanal na https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videosOpens in a new tab. in se nanj naročite. To storite tako, da kliknete rdeč kumb NAROČI in nato še zvonček. To pomeni, da se vam ob naslednjem obisku Youtuba poveča možnost, da se vam kje pojavi moj videoposnetek.

Če vas zanima, kako zaslužiti s pomočjo interneta, najdete na mojem Youtube kanalu zanimive videoposnetke tudi na to temo. Naj naštejem samo nekaj naslovov:

  • Kako zaslužiti s pomočjo Facebooka
  • Kako zaslužiti denar preko interneta (kako Grega iz Ljubljane zasluži 7.000 evrov na mesec)
  • Optimizacija spletnih strani – analiza ključnih besed
  • Saša Einsiedler – Sem vreden/a uspeha? Sem!

V kratkem imam namen posneti tudi videoposnetek na temo Instagram. In, glede na to, da sem napisal knjigo z naslovom Kako do prvih mest na Googluhttps://www.spletnaknjigarna.si/trgovina/kako-do-prvih-mest-na-googluOpens in a new tab., bom v prihodnosti objavil veliko videoposnetkov na temo optimizacija spletnih straniOpens in a new tab..

Zadnji prispevki