Darila – kaj morate vedeti ob nakupu?


Darila

Darila so večkrat na seznamu naših opravil in nakupov. Velikokrat pa se znajdemo v zagati, kaj nekomu podariti, kako mu to izročiti in kaj vse morate upoštevati, ko pripravljate presenečenje. Pripravili smo seznam stvari, ki jih morate v teh primerih nujno upoštevati.

Za koga kupujete darilo

To vprašanje je prvo, ki si ga morate zastaviti. Vsi mi večkrat na leto kupujemo darila in včasih nimamo več ideje, kaj podariti. Vedno moramo pomisliti na obdarovanca in njegove hobije, kaj potrebuje, za kakšen namen je darilo. Po navadi vrednost sama ni tako pomembna kot pozornost in vaša iniciativa. Če kupujete darilo za ljubljeno osebo, zagotovo veste, kakšne želje ima, kaj ima rada. Klasično darilo ni več v modi, ljubljeni osebi lahko podarite posebno doživetje, prijatelju morda skodelico ali steklenico za vodo s potiskom, ki pooseblja njegovo življenjsko vodilo. Pazite le na to, da je darilo unikatno, ali pa dodajte voščilnico z voščilom, ki ste ga napisali prav zanj. Za nekoga, ki je ekološko naravnan, so na voljo darila iz naravnih materialov, če pa boste dodali še osebno posvetilo na reciklirani voščilnici, boste zagotovo uspeli pri obdarovancu doseči veselje. Največja napaka pri izbiri je, da ljudje kupujejo tisto, kar je všeč njim. Ste ljubitelj ur? Kupite novo uro zase, ne obdarovancu, če jih sploh ne nosi. Vedno pomislite, kaj ima rad obdarovanec in to naj bo vaše osnovno vodilo pri nakupu.

Koliko denarja imate na razpolago

Pri izboru namenite določen znesek denarja za nakup in raziščite, kaj lahko kupite za določen znesek. Velikokrat lahko za manj denarja poklonite veliko več. Kaj to pomeni ? Darilo iz srca ima vedno veliko vrednost za obdarovanca, saj je vsakomur všeč, ko nekdo pomisli na njegove želje. Možnosti za izbiro so res velike, zato si določite znesek, ki ga želite porabiti v ta namen in poglejte ponudbo. Morda lahko kakšno malenkost izdelate tudi sami, darilu dodate cvetje iz domačega vrta … Vsekakor se z določitvijo zneska vnaprej izognete slabi volji zaradi preveč porabljenega denarja ali slabega izbora darila.

Kako pomemben je čas?

Vsi mi živimo v hitrem tempu življenja in velikokrat bi lahko v prispodobi rekli, da nas čas prehiti. Z dobro organizacijo pa si lahko prihranimo stresno nakupovanje v zadnjem trenutku, saj se na izbiro daril pripravimo vnaprej. Še zlasti v času božično novoletnih praznikov svet okoli vas ponori. Koliko nepremišljenih nakupov in nepotrebne krame, ki konča nekje v zaprašeni omari ali celo v košu za smeti je prisotne … Naredite si seznam obdarovancev že mesec vnaprej, opravite korake iz prvih dveh odstavkov in zagotovo boste zadovoljni, brez stresa, vaša darila pa bodo razveselila obdarovance, saj bodo skrbno izbrana in izvirna. Čas je zelo pomemben, zato delajte skupaj z njim, da vas “ne povozi”. Obdarovanje tako izgubi svoj smisel in ravno v tem je ves čar. Načrtujte, to je vse. Morda boste kmalu to izredno hvaležno navado prenesli tudi na druga področja vašega življenja. Vedno morate nekje začeti in zakaj ne bi prvi korak naredili ravno pri izboru daril?

darila

Najboljše mesto nakupov

Verjetno ste že sami ugotovili, da je to svetovni splet, saj boste v njem našli natanko to, kar potrebujete – vse informacije na enem mestu, morda kakšno novo idejo, darila imajo natančno ceno, opis ter način in čas dostave. Vse, kar potrebujete! Tudi tu vam bo v pomoč načrtovanje, saj boste imeli dovolj časa, da vam izdelke dostavijo na vaš dom in namesto v polne nakupovalne centre boste lahko odšli na koncert ali v kino. Kaj je lahko še lepšega?

Bodite drugačni

Za božična ali novoletna obdarovanja lahko v domačem krogu pripravite žrebanje, ki se imenuje “secret santa” in tako postanete skrivni božiček. Samo vi veste, koga boste obdarovali in ne veste, kdo bo obdaroval vas. S tem načinom lahko kupite tudi dražja darila, saj vam jih ni potrebno kupiti deset.  Darila in prazniki pa postanejo največje veselje, saj je v tem tudi smisel obdarovanja samega. Privoščite si razkošje časa s pravilno organizacijo in s tem razveselite obdarovanca in sebe. Preizkušeno!

Recent Posts