Za vas imam darilo, vredno vsaj 200 evrov


Za bralce mojega bloga imam darilo, ki je vredno vsaj 200 evrov.

Moje darilo je primerno za skoraj vsakogar, najbolj pa ga bodo veseli lastniki spletnih strani ali blogov.

Pred približno petimi meseci mi je pisala Clara, ki je sicer iz Trebnjega, vendar sedaj živi v Istanbulu. Pisala me je, ker piše blog o Istanbulu in je hotela, da bi se njen blog pojavljal višje na Googlu pod besedo Istanbul in Carigrad. Predlagala mi je, da bi za moj blog brezplačno napisala članek o Istanbulu, če bi v zameno lahko iz članka dobila zunanjo povezavo na svoj blog, kar bi ji seveda pomagalo priti višje na Googlu.

Če želi neko podjetje ali posameznik na mojem blogu objaviti članek s povezavo na njihovo spletno stran, jim to računam 150 evrov plus davek na dodano vrednost. Ker se mi je Clara zdela simpatična punca in sem videl, da se trudi, sem sprejel njen predlog. Na koncu sem ji dal še veliko več, kot je pričakovala, zato sem prepričan, da je s sodelovanjem zelo zadovoljna.

Preden je Clara začela pisati članek o Istanbulu, oziroma Carigradu, sem ji dal navodila, kako naj napiše članek. Moja navodila so bila zelo preprosta. Rekel sem ji, naj razmisli, kakšne informacije išče nekdo, ki v Google vpiše Istanbul ali Carigrad. In naj mu potem v članku ponudi te informacije, da bo čim bolj zanimiv in informativen za bralce mojega bloga. Dal sem ji tudi navodilo, kolikokrat mora v članku uprabiti besedo Istanbul in Carigrad.

Clara je napisala super članek o Istanbulu, ki ga lahko vidite na https://www.tomazgorec.si/carigradOpens in a new tab.. Seveda je v članku tudi dobila povezavo na svoj blog, kakor sva se dogovorila.

Jaz pa sem se odločil, da naredim še nekaj. Začel sem delati na optimizaciji njenega članka. Moj cilj je bil, da pridem na prvo stran Googla pod besedami Istanbul in Carigrad. To mi je po štirih mesecih tudi uspelo. Če v Google vpišete Carigrad ali Istanbul, se na prvi strani Googla pojavi Clarin članek.

Ker sem na Clarin članek dobil nekaj zunanjih povezav, sem s tem povečal vrednost povezave iz članka na Clarin blog. Poleg tega ta članek Clari in njenemu blogu povečuje prepoznavnost. Še bolj ji bo prepoznavnost povečalo, ko bom prišel med prve tri zadetke na Googlu.

Clara je imela od mene še to korist, da je v članek dala partnerske zunanje povezave od hotelov, kar pomeni,da če bo nekdo kliknil na povezavo in naredil rezervacijo, bo Clara dobila provizijo. Za partnerske zunanje povezave sicer nisva bila dogovorjena, ampak ker jih je dala, sem jih pustil. To pa ne pomeni, da bom prav vsakemu dovolil dati partnerske zunanje povezave v članek. Nekaterim mogoče bom, vendar je to stvar dogovora. Nisem proti partnerskim zunanjim povezavam, ker bi me skrbelo, da bo kdo zaslužil na moj račun. Osebno sem celo vesel, če kdo karkoli zasluži na moj račun. Problem partnerskih zunanjih povezav je ta, da ti te slabijo spletno stran, če jih je preveč. S člankom, ki ima cel kup partnerskih linkov, je bistveno težje priti na vrh Googla. Od tu izhajajo moji pomisleki.

S sodelovanjem s Claro imam tudi jaz korist. Brezplačno sem prišel do zelo dobre vsebine, ki mi sedaj vsak dan brezplačno prinaša obisk mojega bloga, ker sem članek spravil na prvo stran Googla pod besedami Carigrad in Istanbul. Sicer je Clara dobila veliko več kot jaz, ampak mene to prav nič ne moti.

V času koronavirusa, ko imamo skoraj vsi veliko časa za pisanje, sem se odločil, da isto ugodnost, kot sem jo omogočil Clari, ponudim vsem, ki prejemajo moje brezplačne novice.

Za sodelovanje imam par pogojev. Prvi je seveda tema članka. Na svoj blog lahko objavim samo članke s tematiko, primerno za moj blog. Zagotovo je primerno vse v zvezi s potovanji in izleti. Primerne se mi zdijo tudi teme o osebnostni rasti, prehrani, hujšanju, kulinariki, fotografiji … Vsekakor pa med primerne teme ne sodijo pvc okna, toplotne črpalke, klima naprave, montažne hiše …

Drugi pogoj je, da mora biti tema aktualna, da jo ljudje iščejo na Googlu.

Članek mora biti informativen, da ga bodo ljudje z veseljem brali. V članku ne želim vsiljive prodaje, saj ne želim, da moj blog postane oglasna deska za ljudi, ki nekaj prodajajo.

Tretji pogoj je, da je napisan članek kvaliteten in zanimiv. Tukaj bi rad poudaril, da si pridržujem pravico, da objavo članka zavrnem. Meni sicer ni v interesu članek zavrniti, a ga bom žal moral, če bo napisan slabo.

Vsak objavljen članek bom promoviral na naših Facebook straneh in skupinah.

Ta moja ponudba je primerna tudi za tiste, ki nimajo spletne strani. Za lažjo predstavo vam bom povedal izmišljen primer. Recimo, da ste osebni trener in nimate svoje spletne strani. Lahko mi napišete članek z naslovom Kako shujšati v trebuh, na koncu članka pa boste lahko navedli vse svoje podatke in pozvali ljudi, da vam pišejo ali vas pokličejo, če bi želeli priti na vodeno vadbo ali individualne ure. Prav tako vam v takem primeru damo povezavo do vaše Facebok strani, Youtube kanala ali Instagram profila.

Če vas ponudba zanima, mi pišite na tomaz afna gorec.si. V sporočilu obvezno napišite, na kakšno temo bi lahko napisali članek. Če imate več tem, jih napišite več. Napišite tudi, na katero spletno stran bi želeli povezavo.

Zadnji prispevki