Programska oprema za polnjenje električnih vozil (EV Charging Software)


EV Charging Software

Hiter tehnološki napredek v zadnjih desetletjih je na cestah omogočil razmah e-mobilnosti, to je koncept okolju prijazne in trajnostne mobilnosti, tudi s pomočjo električnih vozil. Ta niso le prijaznejša do okolja v primerjavi s klasičnimi bencinskimi ali dizelskimi avtomobili, temveč jih odlikujejo še številne druge prednosti. Med njimi je ta, da imajo elektromotorji veliko boljši izkoristek pogonskega sistema, vse bolj enostavno pa je tudi njihovo polnjenje – z naraščanjem števila električnih vozil se namreč povečuje količina polnilnih postaj za ta vozila. Električne polnilne postaje so z razvojem postala preprosta za uporabo in nudijo popolno udobje pri polnjenju, za kar je zaslužna vse bolj dodelana programska oprema za polnjenje električnih vozil (EV Charging SoftwareOpens in a new tab.). Z njeno pomočjo je uporaba električnih vozil enostavna, prav tako je preprosto tudi upravljanje polnilnih omrežij, vse to pa posredno vodi do ekološko bolj ozaveščenega in čistejšega sveta.

S pravo programsko opremo do učinkovitega polnjenja električnih vozil

E-mobilnost je uspešna le v primeru, če je priročna za uporabo tudi infrastruktura za polnjenje in če ponuja možnosti za povezovanje z alternativnim virom energije – elektriko. Sodobne inteligentne polnilne postaje so opremljene z mnogimi funkcijami in naprednimi komunikacijskimi standardi, ki omogočajo zaračunavanje, nadziranje, komuniciranje in povezovanje s polnilnimi postajami za električna vozila. Vse to zagotavlja programska oprema za polnjenje električnih vozil (EV Charging Software) Tridens Charge & Drive, ki je prava rešitev tako za operaterje polnilnih mest (CPO) kot tudi za ponudnike storitev e-mobilnosti (EMP). Programska oprema je zasnovana tako, da poenostavlja delo s polnilno infrastrukturo, saj omogoča:

  1. Upravljanje infrastrukture

S programsko opremo Tridens Charge & Drive lahko enostavno upravljajte polnilne postaje za električna vozila ter njihove polnilnike in priključke. Sistem je zasnovan tako, da lahko upravlja z velikimi količinami podatkov v povsem realnem času, kar omogoča tudi spremljanje sej polnitev, nadzor postaj in polnilcev. Odpravljanje morebitnih težav je omogočeno na daljavo z oddaljenimi ukazi za ponovni zagon ali posodobitev strojne programske opreme in drugimi. Večstopenjska analiza problematične enote in zanesljiva podpora za vzdrževanje sta zagotovilo za hitre rešitve in brezhibno delovanje polnilnih postaj.

Ev Charging Software

  1. Upravljanje s strankami

Natančno zasnovana programska oprema omogoča preprosto upravljanje z uporabniki polnilnih postaj. Tako je v polnilni postaji na voljo vpogled v denarna in nedenarna stanja strank in njihovo dostopanje do celotne zgodovine računov in obračuna. Operaterji lahko v sistem vnesejo nove naročnike, prilagajajo valutno in ne-valutno stanje ter prodajo storitev. Omogočeno je tudi upravljanje plačil, pri čemer agenti z lahkoto upravljajo z več računi – npr. s poslovnimi ali družinskimi – in tako na enem računu dodelijo več odgovornosti ali več načinov plačila. Sistem je prijazen tudi za uporabnike, saj lahko do njega dostopajo s pomočjo spletne in mobilne aplikacije. Po tem, ko si uporabnik ustvari svoj uporabniški račun, mu aplikacija ponuja več možnosti za lažji dostop do polnilne postaje in za nadzor nad lastno dejavnostjo pri polnilni postaji:

  • Ogled mest za polnjenje električnih vozil: v aplikaciji se prikaže zemljevid polnilnika, njegova razpoložljivost in možnost rezervacije ter navigacija, ki vodi do polnilnika.
  • Upravljanje možnosti plačila: prikazano je stanje računa, monetizacija pa omogoča pridobivanje prilagojenih ponudb, promocij in naprednih popustov ter možnost izbire predplačniških, naknadno plačanih in plačljivih poslovnih modelov.
  • Podatki o zgodovini polnjenja: priročni so za lažji nadzor nad porabo električne energije električnega vozila.

Programska oprema za polnjenje električnih vozil (EV Charging Software) v realnem času pripravi poročila o rabi polnilnih postaj, analizira njihovo delovanje in skrbi za nenehno posodabljanje za izboljšanje uporabniške izkušnje. Specifična infrastruktura, ki vključuje polnilne postaje za polnjenje električnih vozil, je ključna za napredek e-mobilnosti. Dobro razvita in razvejana mreža polnilnih postaj, prijaznih za uporabnika, bo ljudi prepričala v uporabo električnih avtomobilov, s čimer bodo pomembno prispevali k čistemu planetu in rabi alternativnih virov energije.

Zadnji prispevki