Facebook-ova sprememba, ki vam bo omogočila, da boste lažje dobili več všečkov na svojo Facebook stran


 

kako pridobiti več všečkov za vašo Facebook stran

Če imate svojo Facebook stran, je zelo pomembno, da jo všečka čim več ljudi. Namreč vsakemu, ki všečka vašo Facebook stran, se bodo prikazovale vaše Facebook objave. Ne sicer čisto vse, ker Facebookov algoritem je tak, da ne pokaže vsake objave vsakemu, ki je všečkal vašo Facebook stran. Če ne veste, kako deluje Facebookov algoritem, se naročite na moje brezplačne nasvete na www.zasluzek.org/facebook-marketing, kjer v enem od nasvetov podrobno opišem, kako deluje Facebookov algoritem.

Če imate svojo Facebook stran, je prvo kar lahko naredite to, da k všečkanju povabite svoje prijatelje. Če imate na svojem osebnem profilu veliko prijateljev in če vse povabite k všečkanju svoje Facebook strani, se jih bo odzvalo od 5 do 20 odstotkov.

Drugi način, da dobite všečke na svojo Facebook stran je ta, da kakšnega svojega prijatelja prosite, da k všečkanju vaše Facebook strani povabi svoje prijatelje. To je bilo do sedaj sicer zelo zamudno delo, saj je bilo treba klikniti vsakega prijatelja posebej. In če ima nekdo 5.000 prijateljev, je to kar zamudno delo. Pred dobrim tednom pa je Facebook naredil spremembo in omogočil, da lahko z enim klikom k všečkanju neke Facebook strani, povabite vse svoje prijatelje. To pomeni, da če boste svojega prijatelja prosili, da k všečkanju vaše Facebook strani povabi vse svoje prijatelje, vam bo sedaj, ko bo s tem imel manj kot eno minuto dela, to veliko prej obljubil.

Kako k všečkanju strani povabimo svoje prijatelje?

Najprej greste na Facebook stran, kjer želite svoje prijatelje povabiti k všečkanju. Kot primer poglejmo Facebook stran Delo na domu, ki jo najdete na https://www.facebook.com/delonadomuinfo. V desnem stolpcu najdete napis Povabi prijatelje k všečkanju strani. Kliknite in odpre se vam novo okno (glej spodaj na sliki).

Ko se vam odpre to novo okno, imate možnost, da naenkrat povabite vse svoje prijatelje. Seveda imate možnost, da k všečkanju povabite samo določene osebe. Lahko tudi samo osebe iz določenega kraja ali pa osebe, ki so v določeni skupini, v kateri ste tudi vi.

Sam osebno nikoli ne povabim k všečkanju vse prijatelje na enkrat, ker v takih primerih se lahko naredi, da Facebook kaj zablokira,… Jaz najprej povabim po krajih, potem pa še vse, ki ostanejo.

Če hočete imeti čim večji odziv, potem vam predlagam, da prijatelje vabite zjutraj med deveto in enajsto uro ali zvečer med devetnajsto in enaindvajseto uro. V teh terminih je namreč največ ljudi na Facebooku in je takrat najboljši odziv.

Če hočete izkoristiti tole Facebookovo novost, vam svetujem, da to naredite čim prej! Namreč sedaj, ko je tako enostavno povabiti prijatelje k všečkanju Facebook strani, bomo vsi dobili bistveno več vabil in bomo počasi postali imuni na njih. Sedaj ko to še ne vedo vsi, je pravi čas, da to izkoristite.

 

Recent Posts