Vse o Facebooku za tiste, ki jih zanima zaslužek na internetu


V povprečju ljudje preživijo več časa na Facebooku, kot pa pred televizorjem. To je zelo pomemben podatek za vse, ki nas zanima zaslužek na internetu.

Facebook je zelo dober vir za preusmerjanje obiskovalcev na vaše spletne strani. To zelo dobro izkorišča veliko podjetij, pa tudi veliko posameznikov, ki se ukvarjajo z zaslužkom na internetu.

Če hočemo biti pri tem uspešni, moramo poznati osnovne zakonitosti Facebooka!

Vsaka spletna stran naj bi imela svojo Facebook stran. To so tiste strani, ki jih lahko všečkate. Za primer si poglejte Facebook stran spletne strani Zasluzek.org na naslovu https://www.facebook.com/zasluzek.orgOpens in a new tab.. Facebook stran ima 1.580 všečkov. Če jaz na Facebook strani Zasluzek.org objavim neki prispevek, bo Facebook ta prispevek pokazal določenemu odstotku teh oseb, ki so všečkale stran. Če bo ta prispevek sprožil veliko akcij (klik na povezavo, všeček, komentar, deljenje s prijatelji), bo Facebook ocenil, da je to dober prispevek in ga bo pokazal še več ljudem, ki so všečkali stran Zasluzek.org. Če se bodo akcije na prispevek še nadaljevale (ali povečevale), bo Facebook začel prispevek kazati tudi prijateljem tistih, ki so všečkali Facebook stran Zasluzek.org.

Potencialno bi lahko moj prispevek videlo tudi več kot 5.000 ljudi, če bi prispevek imel veliko všečkov, komentarjev, delitev s prijatelji in klikov na povezavo. Če pa prispevek nima nobenih akcij, pa se lahko naredi, da prispevek vidi manj kot 100 ljudi. Iz mojih izkušenj sklepam, da pri Facebooku največ šteje klik na povezavo!

Vsem, ki boste spremljali moje prispevke na https://www.facebook.com/delonadomuinfoOpens in a new tab. in jih boste všečkali, delili, komentirali in klikali na povezave bom zelo hvaležen.

Še eno pomembno pravilo je, ki se ga morate držati. Na svoji Facebook strani redno objavljajte prispevke. V primeru, da en mesec ne objavite nič, bo vaš prispevek prikazan veliko manj ljudem, kot bi sicer bil, če bi prispevke objavljali vsak dan. Seveda ne boste veliko izgubili, če boste prispevke objavljali na tri do pet dni. Svetujem pa vam, da jih ne objavljate redkeje kot enkrat tedensko.

Facebook strani omogočajo, da prispevku vnaprej določite dan in čas objave. To pomeni, da vam ni treba vsak dan iti na Facebook in objaviti en prispevek. Lahko jih napišete za en mesec vnaprej in programirate kdaj naj se objavijo. Za programiranje objave kliknete ikonico ure v oknu, kjer napišete prispevek.

Kako dobiti čim več všečkov za svojo Facebook stran?

Prve všečke na svoji Facebook strani lahko dobite tako, da k všečkanju strani povabite svoje prijatelje. To naredite v zgornjem oknu v desnem stolpcu na Facebook strani.

Potem lahko prosite svoje prijatelje, da še oni povabijo svoje prijatelje k všečkanju vaše strani.

Tretja možnost pa je plačljivo Facebook oglaševanje. Pri plačljivem Facebook oglaševanju, vas bo en všeček stal od 0,10 do 0,40 evra.

 

Zadnji prispevki