Spletno gostovanje FullPowerHosting


Za predstavitev na spletu potrebujete spletno stran. Če želite spletno stran postaviti na ogled širnemu občinstvu, morate za to imeti najprej ime (torej spletno domeno) in prostor, kamor boste naložili datoteke vaše spletne strani – spletno gostovanje. Po vsem svetu, tudi pri nas nismo izjeme, je ponudnikov za spletno gostovanje iz dneva v dan več. Njihova ponudba pa je zelo različna, tako da lahko pri različnih ponudnikih za spletno gostovanje najdete zelo različne možnosti uporabe le-tega. Že nekaj časa veliko spletnih strani postavljam na strežnik spletnega gostovanja FullPowerHosting.

spletno gostovanje fullpowerhosting

Gre za mlado podjetje, ki pa si že nekaj časa z velikimi in zanesljivimi koraki vtira pot med najboljši razred ponudnikov za spletno gostovanje. Njihovi strežniki so locirani tako v ZDA kot tudi v Veliki Britaniji, tako da se lahko vsak uporabnik odloči za opcijo, ki mu najbolj odgovarja. Razen zanesljivih strežnikov, so me prepričali tudi z zelo ustrežljivim tehničnim osebjem (ki je zelo hitro na voljo tudi ob ne ravno najbolj človeških urah za večino od vas).

Najbolj pa sem bil vesel opcije R1Soft Restore Backups – le-ta na žalost ni preveč pogosta niti pri tujih ponudnikih za spletno gostovanje. Gre za zelo enostavno metodo, ko si lahko za določeno časovno obdobje po prijavi v nadzorno ploščo sam bodisi obnoviš, bodisi snameš narejene varnostne kopije podatkov. Vsi tisti, ki ste že kdaj nenadoma ostali popolnoma brez vsakršne vsebine na vaši spletni strani, zagotovo razumete, o čem govorim in kako pomembno je, da imate varnostne kopije (za katere ste sicer predvsem odgovorni sami!) hitro pri roki in lahko kar se da omejite oz. zmanjšate nastalo škodo. Ta funkcija se mi res zdi zelo pomembna in ko izbiram med različnimi ponudniki za spletno gostovanje, praviloma vedno posvetim pozornost tudi tej podrobnosti.

Marsikje vas bodo želeli prepričati zgolj z (nenormalno) nizkimi cenami za spletno gostovanje, pa vendar bodite prepričani – to govorim iz svojih večletnih izkušenj – da zgolj in samo cena nikakor ne sme veljati za glavni parameter, po katerem se odločate. Jasno je, da boste iskali tudi cenovno ugodne ponudbe, pa vendar so različne ponudbe za 0,5 € / mesec za “unlimited” gostovanje (verjetno s strežniki v državah tretjega sveta s sumljivo odzivnostjo in usposobljenostjo tehnične podporne službe) za vas na dolgi rok prej izguba kot pridobitev. Zato je zelo pomembno, da spletno gostovanje naročite pri ponudniku, na katerega se lahko v kriznih trenutkih (izpad spletne strani iz tega ali onega razloga) lahko obrnete, bodisi preko Live Chat storitve, bodisi preko telefona, pa seveda stari dobri e-mail kontakt je tudi pomemben (da je ažuren).

Ko boste naslednjič razmišljali o ponudniku za spletno gostovanje, upam da vam bo na misel prišel pravkar prebrani članek, kajti prepričan sem, da bo spletno gostovanje FullPowerHost tudi za vas pomenilo korak v pravo smer!

 

Recent Posts