Koristi, ki jih prinaša Google Plus


 


Socialno omrežje Google Plus ni niti približno toliko razširjeno kot Facebook, vendar se širi zelo hitro. Hitro se širi predvsem zato, ker spletni velikan Google dela vse, da bi dohitel tekmeca.

Sam osebno se z Google Plusom ukvarjam šele par mesecev. Moral bi se začeti že veliko prej, vendar je na spletu toliko novosti, da človek vsem ne more slediti.

Že kar eno leto berem na tujih blogih in forumih, da postaja Google Plus čedalje pomembnejši faktor za SEO (optimizacijo spletnih strani). Ker sem na Google Plusu šele tri mesece, te trditve iz prakse ne morem potrditi. Sem pa prepričan, da je nekaj na tem in da bo v bodoče Google Plus imel čedalje večjo težo za SEO.

Ugotovil sem, da v kolikor si prijavljen v Google Plus, se ti na prvi strani zadetkov pokažeta kar dva zadetka iz Google Plusa. Če v Google vpišete iskano besedo zaslužek, se na drugem in šestem mestu pojavi prispevek, ki sem ga objavil na Google Plus strani Zaslužek na internetu (https://plus.google.com/108991969007201712705/posts). Glej spodnjo sliko. Podobni zadetki se pojavijo, če v Google vpišem zaslužek na internetu.

Sicer predvidevam, da se ti zadetki pojavijo samo tistim, ki sledijo spletni strani Zaslužek na internetu (strani na G+).

Drugi plus, ki ga vidim pri G+ pa je to, da če povežeš svojo spletno stran s svojim G+ profilom, se med zadetki pojavi tvoja slika (poglej zadnjo sliko v prispevku).

Poleg slike, se pojavi še dodatna vrstica, v kateri piše, kdo je avtor in v kolikih G+ krogih je. Ta dodatna vrstica in slika zagotovo pritegneta pozornost med iskalnimi rezultati in zato ima stran več obiska iz Googla. Skoraj prepričan pa sem, da to tudi zelo dobro vpliva na SEO.

Če imate spletno stran, vam priporočam, da čim prej odprete svoj osebni G+ profil in preko njega tudi G+ profil za spletno stran. Tudi, če v tem trenutku to še ni potrebno, bo slej kot prej prišel čas, ko bo to nujno potrebno. Če boste to naredili danes, boste čez eno leto ali dve imeli lepo prednost pred konkurenco.

Ker bom G+ še raziskoval vas lepo prosim, če to stran sledite na G+. To naredite tako, da v črni sliki na začetku članka kliknete Follow in +1. Seveda morate biti prijavljeni v G+.

Moj osebni profil najdete na https://plus.google.com/105860467012609327162. Vse, ki me boste dali v svoje kroge, bom tudi sam dal v svoje!

 
Slika 1

Google plus

 

 

 

 

Slika 2

 

Zadnji prispevki