Zaslužek na internetu Izdelava spletnih strani 9 idej za delo na domu Nudim svetovanje Želiš imeti svoj blog? Mentorstvo - 100 % garancija
Oglasi
Delo na domu
Spletna stran Zaslužek na internetu vsebuje veliko koristnih informacij za tiste, ki jih zanima delo na domu.

Instagram Slava je Dolgotrajno Delo

Serija prispevkov o Instagram strategijah ter splošni nasveti kako uspeti na Instagramu.

Wandergraphy Instagram Profil

Wandergraphy Instagram Profil

Uspeh na Instagramu različnim uporabnikom pomeni različne stvari, kot so: prepoznavnost, prodaja, odobravanje, druženje z enako mislečimi … Verjetno pa je za večino nas Instagram povezan predvsem z rastjo našega kanala, razlikujejo se le pričakovanja glede števila sledilcev, da bi dosegli zastavljene cilje.

Instagram je danes že zrela platforma z ogromnim številom rednih uporabnikov. Ta publika ga seveda dela zanimivega s promocijskega in prodajnega vidika, vendar je hkrati tudi dvorezen meč. Časi, ko se je na Instagramu dalo hitro in enostavno pridobiti prepoznavnost, so že mimo. Na oblegani zreli platformi se moramo komolčiti s šumom izredne količine vsebin, izstopati z izvirnostjo, zadnje čase pa se spopadati še z vedno večjim pohlepom in monetizacijo platforme s strani Instagrama samega (in Facebook stricev iz ozadja).

Značilne krivulje treh najbolj pogostih pristopov k rasti lahko vidimo na spodnjem primerjalnem grafu treh slovenskih Instagram popotniških kanalov, ki so vsi približno hkrati presegli mejo 10.000 sledilcev.

Strategije Rasti na Instagramu

Strategije Rasti na Instagramu

Z modro je označen kanal, ki raste povsem organsko. Temelj rasti na Instagramu (in tudi ostalih družabnih omrežjih) je vedno korektno delo in kvalitetna vsebina. Teme prvih prispevkov, ki sledijo temu uvodu v Instagram serijo člankov in podpirajo organsko rast, bodo:

1. DOBRA INSTAGRAM “ROBA”

   1.1 Postavitev Instagram kanala
   1.2 Instagram prispevek
   1.3 Opis Instagram prispevka
   1.4 Instagram Ključniki (hashtag-i)
   1.5 Odzivnost
   1.6 Instagram “HASHTAG TOP 9”
   1.7 Instagram “Explore” in “Suggested”

Z rdečo je označen moj kanal (kanal @wandergraphycom, se vidimo na InstaGramu ;)), kjer je bil fokus na maksimalni kvaliteti vsebin, ki je predpogoj za dolgoročen uspeh. Vendar pa hkrati rasti nisem prepustil dobri volji in dobrohotnosti Instagram algoritmov, ampak sem se iskanja publike, ki bi jo moje vsebine zanimale, aktivno lotil kar sam. Teme Instagram člankov, ki prihajajo v tej seriji, bodo:

2. DOBRA “ROBA” SE NA INSTAGRAMU (SAMA) HVALI

   2.1 Instagram feature
   2.2 Shout-out Instagram partnerstvo
   2.3 Strategije samopromocije
   2.4 (Un)follow igra
   2.5 Nagradne igre na Instagramu
   2.6 Instagram zgodbe (story)

Vijolično je označen kanal z značilno krivuljo prepričanih v angleški pregovor ”Fake it untill you make it.”, s prevodom”Pretvarjaj se, dokler ti ne uspe.” Ali ta strategija vodi tudi v ”Fake it untill you become it.” (”Pretvarjaj se, dokler to ne postaneš.”), je odvisno od cilja lastnika takšnega kanala. Če je cilj samo napuh in pravica do samohvale pred družino in prijatelji, potem morda celo uspe, vendar bi bilo bolj kot to pomembno, da takšna oseba premisli o lastnih vrednotah. Če je cilj pridobiti sponzorje in postati tako imenovani ”instagram vplivnež”, potem to luknjasto sito ne bo nosilo vode. Vsaka blagovna znamka (in tudi tisti, ki sistem poznamo) zna preveriti zgodovino rasti kanala – značilna stopničasta rast kanala, ki pride s kupovanjem lažnih sledilcev, je velika rdeča zastavica. Preden se blagovne znamke odločijo za sodelovanje z ”instagram influencer-ji”, opravijo statistično analizo, ki je takšen kanal seveda ne bo prestal. A vseeno – v nadaljevanju te serije se bomo dotaknili tudi strategij, kot so na primer:

3. PRETVARJANJE ZA INSTAGRAM USPEH

   3.1 Instagram “močnostni” všečki (powerlike)
   3.2 Plačljive izpostavitve na Instagramu
   3.3 Kupovanje lažnih Instagram sledilcev
   3.4 Instagram avtomatika

Če nič drugega – ceneje se je učiti na napakah drugih. Nova poglavja bodo objavljena najmanj tedensko, nekatera pa celo precej hitreje. Zato si označi to stran in se kmalu ponovno vrni. Do naslednjič pa lahko dobro prakso na Instagramu preveriš tudi iz prve roke na kanalu @wandergraphycom (kartica tudi spodaj). Hkrati pa uživaš še v popotni fotografiji in nasvetih. Se vidimo na Instagramu 😀 !

 

@wandergraphycom
Napišite komentar

Pridruži se nam
Spremljaj nas na Google +
Pošiljajte e-pošto kot profesionalci!
MailerLite Email Marketing for Small Business
Priporočamo
Te zanima delo na domu?
Iskalnik
Loading

Instagram Slava je Dolgotrajno Delo
5 (100%) 2 votes