Kako v zobozdravstvu prihraniti nekaj denarja?


kako v zobozdravstvu prihraniti nekaj denarja?

Košarica brezplačnih pravic pri zobozdravnikih v zdravstvenih domovih in pri tistih s koncesijo, je omejena. Že vgraditev bele kompozitne plombe zahteva posebno doplačilo, kaj šele, če potrebujete zobni mostiček ali implantat. V primerih, ko potrebujete samoplačniške storitve nekateri zaupate svojemu zobozdravniku, drugi pa sedete pred računalnik in začnete z raziskovanjem po internetu. Toda tam vas čaka veliko dela, saj je spletnih strani veliko. V Sloveniji opravlja zobozdravstveno dejavnost več kot 1.000 zobozdravnikov, ortodontov in oralnih kirurgov, ki imajo vsak svoje cene in nudijo različne materiale. Katerega od njih izbrati, je pogosto težka odločitev.

Bi vas osrečila novica, da lahko kar nekaj časa in denarja prihranite tako, da za pomoč povprašate nekoga, ki redno spremlja stanje v zobozdravstvu in vam celo svetuje, katere zobozdravnike pacienti pohvalijo in imajo tudi korektne cene. Zadeva je res preprosta in za vas popolnoma brezplačna. Obiščite največji slovenski zobozdravstveni portal www.eZobozdravnik.si, in jim pošljete povpraševanje za storitve implantologije, ortodontije ali zobne protetike.

Zakaj je pomoč svetovalcev portala eZobozdravnik lahko koristna?

Pomoč je koristna predvsem zato, ker z njihovimi nasveti lahko prihranite kar nekaj evrov, še vedno pa boste vi tisti, ki boste na koncu izbrali zobozdravstveno ordinacijo.

Pacienti pogosto omenijo, da je pri odnosu med zobozdravnikom in pacientom najpomembnejše zaupanje. Zato pri izbiri zobozdravnika ni nujno najboljša izbira najcenejša možnost. Saj poznate pregovor – nimam dovolj denarja, da bi kupoval poceni. Če storitev in odnos zobozdravnika do pacienta nista na primerni ravni, potem tega ne odtehta tudi nekoliko nižja cena zobozdravstvene storitve.

Ni pa to dilema pacientov samo v Sloveniji. Dobri zobozdravniki delujejo tako pri nas kot v tujini in podobno velja tudi za slabe.

Tudi pri izbiri materialov je zgodba podobna. Poglejmo primer implantatov, kjer se cene v cenikih zobozdravstvenih ordinacij zelo razlikujejo. Vstavitev implantata vas v Sloveniji stane od 500 do 900 EUR. Mnogi so prepričani, da so cene v južnih državah avtomatsko nižje, vendar ni tako. Tudi na Balkanu so cene najkakovostnejših implantatov v podobnem rangu kot v Sloveniji. Razlika v ceni je najpogosteje pri nizkocenovnih implantatih, kjer zobozdravniki, ki imajo manj pacientov, nudijo akcijske cene ali ponujajo nagradne igre.

Končno ceno implantološke storitve določa seštevek stanja v pacientovi ustni votlini, kakovosti zobozdravnika, opremljenosti zobozdravstvene ordinacije in kakovosti uporabljenih materialov.

V ortodontiji je nekoliko drugače. Dobra novica je, da večini otrok, ki nimajo ravnih zob, pripada pravica do brezplačnega ortodontskega zdravljenja. Vendar le pod pogojem, če se zdravljenje začne pred 16. letom starosti. Zato bodite zelo pozorni na otrokove zobe, in če imate dvom glede poravnanosti otrokovih zob, se o tem posvetujte z otrokovim zobozdravnikom. Če se zobje na stroške zavarovalnice popravijo že v otroštvu, potem lahko resnično prihranite veliko denarja.

Cena, ki jo plačate kot samoplačnik je lahko zelo visoka. So se pa cene v zadnjih letih v Sloveniji nekoliko znižale, saj je svoje opravila konkurenca. Pri ortodontih cena namreč ni toliko odvisna od kakovosti materialov, bolj od časa, ki ga ortodont porabi za delo. To pa je povezano predvsem s stanjem vaših zob in čeljusti.

Premik zob z zobnim aparatom zahteva vsaj 20 obiskov pri ortodontu, postopek lahko traja dve leti in več. Zato je pri iskanju ortodonta zelo pomembno, da upoštevate tudi njegovo oddaljenost od kraja bivanja, saj stroški bencina, ki zdaj ni ravno poceni, pomenijo pomemben del celotnih stroškov ortodontskega zdravljenja.

V treh preprostih korakih do pomoči zobozdravnika ali ortodonta

Vstavitev implantata, namestitev fiksnega ali snemljivega zobnega aparata, izdelava proteze ali zobnega mostička, ALL ON 4 so le nekatere od zobozdravstvenih storitev, pri katerih vam lahko na spletnem portalu eZobozdravnik pomagajo z brezplačnim nasvetom in priporočilom. Postopek je zelo preprost.

eZobozdravnik naročanje

Prvi korak – oddajte povpraševanje na spletni strani eZobozdravnik. Pri tem izberite storitev, ki jo potrebujete. Seveda si lahko na portalu še pred oddajo povpraševanja preberete številne koristne prispevke o zobozdravstvu. Posebej brane so strani, kjer so opisani postopki izbire ortodonta, zakaj so cene implantatov različne in na katere pasti dentalnega turizma morate biti še posebej pozorni, če se odločate za zdravljenje v tujini.

Drugi korak – počakajte na kontakt svetovalca. V večini primerov kmalu stopijo v kontakt z vami. Ker smo si ljudje različni, je nekomu pomembna kakovost materialov, drugemu izbira kakovostnega zobozdravnika, nekomu pa je najpomembnejše, da ima zobozdravnik luksuzno opremljeno ordinacijo z najsodobnejšimi aparaturami.

Tretji korak – po dogovoru sledi obisk zobozdravnika ali ortodonta ter odločitev za zdravljenje.

Zobozdravnik do izobrazbe pride tako, da opravi študij na medicinski fakulteti – smer dentalna medicina, ali v Sloveniji ali v tujini. Po končani praksi se zaposli v zdravstvenem domu ali pa odpre svojo zobno ordinacijo. Zobozdravniki, ki delujejo v Sloveniji, so člani zdravniške zbornice, kar zahteva tudi Zakon o zdravniški službi. eZobozdravnik pa vam pomaga izbrati najboljšega za vas.

Kako prihraniti največ denarja – brez stroškov za zobozdravnika

Za konec še najpomembnejši nasvet. Priporočilo, ki vam prihrani na tisoče evrov, je čisto preprosto in ga vsi poznate zelo dobro. Žal pa se nasveta povečini ne upošteva, zato se potem plačuje visoke račune, kar povzroča veliko slabe volje.

Recept je sledeč – če redno izvajate ustno higieno, se v večini primerov zdravi zobje lahko ohranijo vse do zrelih let.

Pod redno ustno higieno je mišljeno redno, dvakrat dnevno ščetkanje zob z zobno ščetko in zobno pasto s fluoridom, ki dokazano ščiti zobe pred kariesom. Vendar se z zobno ščetko očistita le dve zobni ploskvi, sprednja in zadnja. Le z uporabo zobne nitke se lahko očistijo tudi medzobni prostori, kjer se najpogosteje razvije zobna gniloba. Poleg zobne nitke se večje prostore med dlesnijo in zobom očistijo s posebnimi medzobnimi krtačkami.

Če v ustno higieno vključite še občasno uporabo ustne prhe in ustne vode, potem ste za svoje zobe naredili resnično veliko. Vaš zaslužek boste namesto zobozdravniku lahko namenili za svoje hobije, potovanja in druge aktivnosti.

Recent Posts