Zaslužek na internetu Izdelava spletnih strani 9 idej za delo na domu Nudim svetovanje Želiš imeti svoj blog? Mentorstvo - 100 % garancija
Oglasi
Delo na domu
Spletna stran Zaslužek na internetu vsebuje veliko koristnih informacij za tiste, ki jih zanima delo na domu.

Kartuše lahko dobite tudi ceneje!

Kartuše so v sodobnem času nepogrešljiv vsake pisarne, bodisi doma bodisi v službi. Konkurenca je velika, ravno tako velik pa je tudi razpon cen in stopnje kakovosti ponujenih kartuš. Poleg tega, da jih ponuja vsak proizvajalec tiskalnikov, obstaja tudi malo morje manjših proizvajalcev kartuš, ki ponujajo generične ali specifične kartuše za vse vrste tiskalnikov. V nadaljevanju odgovarjamo na najpogostejša vprašanja, s katerimi se kupci spopadamo pred nakupom.

Je res mogoče vedeti, koliko strani lahko natisnemo z eno samo kartušo?

Vsi vemo, da so kartuše, dobavljene v tiskalniku, manj polnjene oz. manjše od kartuš, ki jih kupimo v redni prodaji oz. naknadno. Marsikoga pa zanima, koliko strani je dejansko mogoče dobiti iz ene same kartuše. Strokovnjaki odgovarjajo, da je ta podatek žal nemogoče določiti na splošno, saj je količina v veliki meri odvisna od našega tiskalnika, velikosti kartuš, pa tudi vsebine, ki jo tiskamo in nešteto drugih faktorjev (kot je npr. vpojnost papirja). Zato naj vas ne zavede podatek o številu strani, ki je naveden na posameznih kartušah, saj gre zgolj za marketinško potezo posameznih proizvajalcev. Ti namreč ne morejo nikakor vedeti, kakšen tiskalnik in papir boste uporabljali ter kaj nameravate tiskati, zato obljubijo okvirno število strani, s katerim upajo, da vas bodo prepričali v nakup.

Na kaj moramo paziti pri nakupu kartuše?

Največkrat se kupci uštejemo pri sami kompatibilnosti. Še vedno namreč velja, da je z našim tiskalnikom najbolj kompatibilna kartuša, ki jo ponuja sam proizvajalec tiskalnika, vendar pa so te navadno precej drage. Zato se vedno znova obračamo k ugodnejšim ponudnikom kartuš, s katerimi bi lahko nekoliko prihranili. Pri teh pa se največkrat pojavi težava s kompatibilnostjo same kartuše. Čeprav ponudnik zagotavlja, da so njihove kartuše povsem kompatibilne z določenim modelom tiskalnika, pa se lahko izkaže, da je že minimalno odstopanje v izdelavi dovolj, da tiskalnik kupljene kartuše ne bo zaznal in tiskanje ne bo možno. V najslabšem primeru lahko nekompatibilna kartuša celo poškoduje vaš tiskalnik, kar vodi v dodaten strošek popravila oz. nakupa novega tiskalnika. A ne obupajte! Kompatibilnost kartuš lahko brez težav preverite na podlagi mnenj kupcev, ki so na voljo na spletnih straneh, kjer nameravate kartušo kupiti. Tako se boste prepričali o kakovosti kartuš, za katero se zanimate.

Kam po ugodno in kakovostno kartušo?

Čeprav se kartuše obravnavajo kot potrošni material, kar pomeni, da lahko predstavljajo visok mesečni strošek, pa bodite pri nakupu izredno previdni. Ne nasedajte namreč prvemu ponudniku, ki vam ponuja svoje kartuše. Spletna ponudba je raznolika, kakovostna, ugodna ter zlahka dostopna, zato si vzemite čas in preglejte razpoložljivo ponudbo. Gotovo boste našli kakovostno kartušo po sprejemljivi ceni, s katero boste natisnili še več.

Kam z izrabljenimi kartušami?

Denar lahko prihranite tudi tako, da kupujete obnovljive kartuše, ki vam jih lahko izbrano podjetje ponovno napolni, in tako zmanjšate strošek, povezan z nakupom kartuš. Hkrati pa pripomorete tudi k zaščiti okolja, saj lahko v tem primeru ponovno uporabite tudi do 90 % stare kartuše, ostalih 10 % pa je ob pravilnem odlaganju odpadkov mogoče brez težav reciklirati. Hkrati se v okviru postopka polnjenja za materiale in procese uporabi znatno manj nafte kot pri izdelavi novih kartuš, kar pri vsakodnevni uporabljeni količini kartuš pomeni precejšnjo količino.

Kartuše lahko reciklirate tudi sami

Z razvojem tehnologije in sodobnih procesov pa so zdaj na tržišču na voljo tudi kompleti, s pomočjo katerih lahko svoje kartuše polnite tudi sami. Cena takega kompleta sicer stane približno toliko kot kompatibilna kartuša oz. kartuša proizvajalca kartuš, ki ustrezajo več blagovnim znamkam tiskalnikom, vendar pa vam tak komplet omogoča tudi do 5 polnjenj vaše stare kartuše, kar pomeni petkrat nižji strošek od polnjenja s strani drugih podjetij ter do desetkrat nižji strošek od nakupa.
Napišite komentar

Pridruži se nam
Spremljaj nas na Google +
Pošiljajte e-pošto kot profesionalci!
MailerLite Email Marketing for Small Business
Priporočamo
Te zanima delo na domu?
Iskalnik
Loading

Oceni tole objavo!