Kriptovalute 2023 – je čas za nakup? Ali je bolje prodati, kar imate?


Kriptovalute so v začetku leta 2023 kar občutno pridobile na svoji vrednosti. Bitcoin je skočil kar za 70 odstotkov. V teoriji se je dalo z nakupom kriptovalute bitcoin v dveh tednih zaslužiti kar 70 odstotkov. 

Ampak teorija je nekaj, praksa pa nekaj povsem drugega. Po tem skoku navzgor so vsi samooklicani kriptostrokovnjaki pametni, kaj bi bilo treba narediti. Tisti, ki pravijo, da so vedeli, da se bo zgodil ta skok, lažejo! Tega namreč ni mogel predvidevati nihče. Lahko bi se tudi zgodilo, da bi bitcoin padel na 10.000 dolarjev. 

Ena oseba, ki jo poznam in se ukvarja s kriptovalutami, mi je že večkrat z gotovostjo trdila, da bodo kriptovalute v nekem trenutku strmo narasle. Moj odgovor je bil, da če je tako prepričan, naj gre na banko, zastavi hišo pod hipoteko in vzame 100.000 evrov kredita. Seveda tega ni naredil. 

Eden redkih, ki mu glede kriptovalut sploh kaj verjamem, je Martin Korošec. Kakšno leto nazaj sem bil na njegovem seminarju o kriptovalutah. Na seminarju sem pričakoval “nakladanje”, kako bodo šle vse kriptovalute samo gor in da je treba samo kupovati. Vendar pa je bil seminar popolnoma drugačen. Martin je ves čas poudarjal previdnost, govoril je, da je vse v zraku … Na seminarju sem ga vprašal, če nam hoče samo na malo lepši način povedati, da je vse to s kriptovalutami zgolj nategancija. Njegovo odgovor je bil nekako v smislu, da večina kriptovalut je nategancija. Ko človek na seminarju o kriptovalutah pove nekaj takega, dobiš zaupanje, da govori resnico. 

Martin Korošec je avtor knjige Kriptovalute za začetnike, o kateri lahko več izveste na www.umetnostbogastva.com/kriptovalute-webinar-tg. Na tej povezavi se lahko tudi prijavite na brezplačni webinar, ki ga bo Martin imel v sredo, 8. februarja, ob 19:00. 

Pred enim tednom sva z Martinom posnela zanimiv intervju na temo kriptovalute 2023. Pogledate si ga lahko na spodnjem videoposnetku. 

Še en intervju o kriptovalutah, ki sem ga posnel z Martinom Korošcem, si lahko pogledate na https://youtu.be/6srDZ50Yluw. Za ta video sem dobil zelo veliko pohval, češ da je dober in realen. 

Če so vam moji videoposnetki všeč, bom vesel, če se boste naročili na moj Youtube kanal. 

Sam ne vlagam v kriptovalute

Drugače sam v kriptovalute ne vlagam. V eno kriptovaluto sem sicer vložil 100 evrov, vendar sem pozabil, v katero. Niti nimam dostopa do nje. Prvi razlog za to, da ne vlagam v kriptovalute, je ta, da je to preveč zapleteno. 

Drugi razlog za to, da ne vlagam v kriptovalute, je ta, da v njih preprosto ne verjamem. Po domače bi rekel, da je vse skupaj ena velika nategancija. Bi pa dodal, da se s kriptovalutami da dobro zaslužiti, če si malo pameten, poznaš psihologijo ljudi in nisi preveč pohlepen. Pa še en pogoj je, ki vam zelo poveča možnost, da zaslužite s kriptovalutami. Ne smete verjeti v njih! Vse skupaj morate vzeti, da je to nategancija in da vse, kar delate z njimi, delate samo za zaslužek. Poznam eno osebo s takim mišljenjem, ki je s kriptovalutami zelo dobro zaslužila. 

Jaz v kriptovalute za zdaj ne bom vlagal. Glavni razlog je, da je vse skupaj preveč zapleteno in se nimam časa ukvarjati s tem, ker imam s svojo osnovno dejavnostjo, ki je SEO optimizacija, zelo veliko dela. Če bi Martin omogočal storitev, da on dela z mojim denarjem, bi njemu zaupal kakšnih 5.000 evrov, pa naj jih obrača. Če bi vse izgubil, se s tem pač ne bi obremenjeval. Rekel bi, da je to bila dobra šola. Zato v to ne bi dal več kot 5.000 evrov, ker bi tolikšen znesek še nekako prebolel, več pa zelo težko. To, da bi Martin delal z mojim denarjem, sem mu že predlagal, vendar tega noče sprejeti. Ne vem niti, ali je to sploh zakonsko dovoljeno. 

Za konec moram jasno povedati, da vse to ni noben finančen nasvet. Jasno moram povedati, da se na kriptovalute zelo slabo spoznam. Vse to, kar ste prebrali, je zgolj moje razmišljanje, za katerega še sam ne vem, ali je pravilno ali ne. 

Recent Posts