Zaslužek na internetu Izdelava spletnih strani 9 idej za delo na domu Nudim svetovanje Želiš imeti svoj blog? Mentorstvo - 100 % garancija
Oglasi
Delo na domu
Spletna stran Zaslužek na internetu vsebuje veliko koristnih informacij za tiste, ki jih zanima delo na domu.

Microsoft bo kupil največje socialno omrežje za poslovne povezave

linkedIn

Ameriški Microsoft, eno največjih podjetij na področju razvoja komunikacijske, informacijske in drugih tehnologij, želi razširiti svoj vpliv tudi na področje iskanja delavcev in delodajalcev ter povezovanja med strokovnjaki. Microsoft je namreč v postopku kupovanja LinkedIna.

Spletna stran LinkedIn spada v kategorijo socialnih omrežij, ki je, podobno kot to velja za Facebook in Twitter, namenjena povezovanju ljudi, ki presega meje lokalnih skupnosti in celo držav. Za razliko od že omenjenih dveh socialnih omrežij, ki sta v glavnem namenjeni ustvarjanju spletnih povezav med prijatelji in znanci, je LinkedIn naravnan bolj poslovno. Preko tega omrežja se namreč ustvarjajo povezave med ljudmi na različnih poslovnih področjih.

Podjetje LinkedIn je bilo ustanovljeno pred več kot desetimi leti, natančneje 14. decembra 2002. Njegovi ustanovitelji so bili Reid Hoffman ter nekateri soustanovitelji PayPala in spletne strani Socialnet.com, natančneje Allen Blue, Eric Ly, Jean-Luc Vaillant, Lee Hower, Konstantin Guericke, Stephen Beitzel, David Eves, Ian McNish in Yan Pujante. Trenutno direktorski stol zaseda Jeff Weiner, ki je prej vodil spletnega velikana Yahoo.

Microsoft pa z nakupom LinkedIna ne bo dobil le dovršene platforme za ustvarjanje poklicnih povezav, temveč tudi ogromno skupino uporabnikov iz celega sveta. Na platformi LinkedIn je namreč trenutno registriranih preko 400 milijonov delodajalcev, delojemalcev in podjetij, ki prihajajo iz več kot 200 držav po vsem svetu in tako resnično tvorijo globalno mrežo povezav. Največji, skoraj tretjinski delež registriranih uporabnikov prihaja iz Združenih držav Amerike, vendar pa LinkedIn uporablja tudi precej veliko število Slovencev, ki preko tega družabnega omrežja sklepajo poslovna partnerstva in tkejo vezi na svojih poslovnih področjih. Trenutno zaposlene v Sloveniji išče 64 podjetij.

LinkedIn je torej socialno omrežje za vzpostavljanje povezav na poslovnem področju, vendar, kaj to pomeni v praksi? To pomeni, da lahko uporabniki preko omrežja LinkedIn, do katerega dostopajo preko spletne strani, najdejo službo in si poiščejo nove poslovne priložnosti. Iskanje pa, seveda, ne poteka le od delojemalcev k delodajalcem, temveč tudi v obratni smeri. Tudi podjetja ali podjetniki lahko na LinkedInu s pomočjo oglasov ponujajo službo v svojih vrstah in s tem iščejo ljudi, ki bi bili pripravljeni opravljati določeno delo. LinkedIn prav tako omogoča, da si potencialni delojemalci in delojemalci ustvarijo osebni profil, na katerem ponudijo na ogled informacije, ki bi morebitnim iskalcem delavcev ali dela prišle prav, na primer kompetenc ter pogojev, ki jih mora posameznik izpolnjevati, da mu je ponujeno določeno delovno mesto. Uporabniki, ki si želijo sodelovanja z drugimi uporabniki, si lahko tako ogledajo njihove profile in ugotovijo, kdo ustreza njihovim zahtevam in kdo ne. Prav tako lahko uporabniki preko LinkedIna delajo na svoji vizualni prepoznavnosti, saj jim omrežje omogoča nalaganje osebnih fotografij.

Microsoft naj bi LinkedIn predvidoma kupil za precej visoko vsoto – 196 dolarjev na delnico, torej naj bi skupna vsota znašala nekaj več kot 26 milijard dolarjev. Podjetje bo sicer obdržalo svojega direktorja in omrežje svoj začilni izgled, vendar bodo morali o svojih uspehih in neuspehih poročati vodilnim v Microsoftu. To pa vodilnim v LinkedInu ne predstavlja večjih težav – tako trenutni direktor LinkedIna Jeff Weiner kot njegov soustanovitelj Reid Hoffman se s prodajo omrežja Microsoftu popolnoma strinjata.

Do zaključene transakcije je treba opraviti le še nekaj postopkovnih formalnosti, nakup pa naj bi bil predvidoma zaključen do konca letošnjega leta.
Napišite komentar

Pridruži se nam
Spremljaj nas na Google +
Pošiljajte e-pošto kot profesionalci!
MailerLite Email Marketing for Small Business
Priporočamo
Te zanima delo na domu?
Iskalnik
Loading

Microsoft bo kupil največje socialno omrežje za poslovne povezave
5 (100%) 1 vote