Zaslužek na internetu Izdelava spletnih strani 9 idej za delo na domu Nudim svetovanje Želiš imeti svoj blog? Mentorstvo - 100 % garancija
Oglasi
Delo na domu
Spletna stran Zaslužek na internetu vsebuje veliko koristnih informacij za tiste, ki jih zanima delo na domu.

Kaj sem se naučil od mojstrov spletnega zaslužka?

kaj sem se naučil od mojstrov spletnega zaslužka

Dne 15. maja 2019 je v Ljubljani potekala konferenca o zaslužku na internetu, na kateri so predavali mednarodno uspešni slovenski podjetniki, ki so na konkretnih primerih predstavili svoje pristope, ki jim tako doma, kot v tujini prinašajo odlične poslovne rezultate. Konferenco je organiziral podjetnik Žan Nekrep, ki se z zaslužkom preko spleta ukvarja že vrsto let. Vsako leto se trudi v Slovenijo pripeljati vrhunske strokovnjake, ki svoje znanje delijo svojim poslušalcem. Tudi sam je izvrsten predavatelj, ki svoje znanje deli odprtih rok, kar je dokazal tudi na tem dogodku.

Moje ime je Žiga Kranjec, sem študent  Magistrskega študijskega programa Inoviranje in podjetništvo na Fakulteti za Management v Kopru. Konference sem se udeležil z največjim veseljem in velikimi pričakovanji, saj se že kar nekaj let ukvarjam z digitalnim marketingom in vem, kako dragocene so informacije, ki jih predavatelji brez zadržkov delijo na tovrstnih dogodkih. V tem članku sem povzel bistvene točke o katerih je tekla tema na omenjeni konferenci.

Na konferenci je predavalo šest izjemno uspešnih slovenskih podjetnikov, ki na spletu služijo denar na precej različne načine. Vsak izmed predavateljev je strokovnjak za določeno področje in vsak nam je za svoje področje zaupal taktike in z nami delil strategije, ki mu prinašajo uspeh.

 

1.) Žan Nekrep

Prvi je predaval izkušen podjetnik Žan Nekrep, čigar glavna tema je bila prodaja izdelkov na Amazonu. Predstavil je, kako najti pravi produkt, ki se bo najverjetneje dobro prodajal preko Amazona, z nami je delil veliko uporabnih informacij o tem, kako najti pravega dobavitelja in pri njem znižati nabavne cene. Predstavil je tudi pristope, katerih se sam poslužuje pri pripravi kakovostnega prodajnega opisa določenega izdelka. Nasveti so bili zelo uporabne oz. praktične narave. Žan je z nami delil tudi informacijo o tem, katera orodja za prodajalce na Amazonu je priporočljivo uporabljati. Vrhunska predstavitev tega področja, ki lahko marsikomu pomaga do večje prodaje na Amazonu.

2.) Matija Balantič

Kot drugi je na konferenci svoje izkušnje in strategije z nami delil Matija Balantič, strokovnjak za email marketing in tako imenovani affiliate marketing. Matija ima ogromno izkušenj s področja postavitve avtomatiziranih prodajnih kanalov, ki delujejo 24 ur na dan. Tudi on je z nami delil nasvete o tem, kako najti produkte, ki se prodajajo praktično sami od sebe, podrobneje je predstavil kaj je “Solo ads” in načine, na katere lahko z njimi dobro zaslužimo. V digitalnem marketingu se mnogi trudijo zgraditi velike in prodajno učinkovite email liste. Matija nam je na tej konferenci podal veliko informacij o tem, kako sam gradi svojo email listo in izpostavil nevarnosti, na katere moramo biti na tem področju še posebej pozorni.

3.) Tomaž Gorec

Naslednji je bil na vrsti znani strokovnjak na področju optimizacije spletnih strani in avtor knjige Kako do prvih mest na Googlu, g. Tomaž Gorec. Tomaž nam je povedal, da ima z optimizacijo spletnih strani že več kot 15 letne izkušnje, ki mu danes omogočajo, da je pri svojem delu na tem področju tako zelo uspešen. Na konferenci nam je predstavil, kaj optimizacija spletnih strani sploh je in zakaj je tako zelo pomembna za povečevanje prodaje nekega izdelka oz. storitve na spletu. Tomaž Gorec nam je na konkretnih primerih predstavil, kako je sam izkoristil določene potenciale na spletu z optimizacijo svojih spletnih strani in na kakšne načine vse lahko monetiziramo spletne strani, ki se nam v Googlu visoko uvrščajo pod določenimi ključnimi besedami. Podal je zanimive in koristne napotke o tem, kako mora biti spletna stran optimizirana, da se lahko pojavlja visoko v iskalniku Google, z nami pa je tudi delil informacije o tem, na kaj moramo biti še posebej pozorni in katerih strategij se ne smemo posluževati.

konferenca o digitalnem marketing

4.) Jure Janc

Jure je vsekakor eden večjih strokovnjakov v Sloveniji za prodajo preko platforme Shopify, ki si svoje bogate izkušnje o prodaji preko spleta nabira na tujih trgih. Jure Janc nam je predstavil njegov sistem prodaje različnih izdelkov preko spletne trgovine Shopify, veliko je bilo govora o Facebook oglaševanju in kako ga učinkovito uporabljati za povečevanje prodaje na spletu, prav tako pa nam je zaupal veliko zanimivih aplikacij, ki se jih lahko uporablja na platformi Shopify z namenom povečevanja konverzij v sami trgovini. Razložil nam je prednosti in slabosti tako imenovanega “Dropshippinga” in ga primerjal z bolj poznanim načinom poslovanja in sicer z ustvarjanjem zaloge določenega izdelka. Glede na to, da svoje sile usmerja v tuje trge je bilo nekaj govora tudi o Google shopping oglasih, ki v Sloveniji trenutno žal še niso na voljo. Predstavil nam je, kako se jih lahko učinkovito uporabi za povečevanje prodaje v spletni prodajalni Shopify.

5.) Gregor Gostinčar

Je blogger, vloger in vsesplošni strokovnjak za spletni marketing. Grega je leta 2016 ustvaril svoj blog ter pričel z ustvarjanjem vloga, ki ga danes spremlja preko 50.000 ljudi na mesec. Predstavil nam je, kako najti pravo nišo za pisanje bloga ali snemanje vloga. Veliko je bilo govora tudi o optimizaciji spletne strani oz. bloga, ki nam lahko pomaga do brezplačnega obiska na naši spletni strani. Njegovi nasveti, kako v zelo konkurenčnem poslovnem okolju priti na sam vrh so bili izjemno koristni in praktično naravnani. Govora je bilo tudi o monetizaciji njegove spletne strani in kako se lotiti affiliate marketinga, ki lahko mesečno prinese več tisoč evrov zaslužka. Izjemno veliko uporabnih nasvetov, ki jih je vredno preizkusiti v praksi.

6.) Vid Sedej

Za konec je z nami svoje izkušnje z digitalnega marketinga delil Vid Sedej, komaj 23 let stari podjetnik, ki je lastnik oz. solastnik več podjetij in idejni vodja različnih projektov. Beseda je na tem delu tekla predvsem o načinu predstavitve produktov, ki jih podjetja ponujajo trgu. Predstavil nam je strategijo za uspešen prodajni kanal, za katerega pravi, da je izjemno enostaven, vsem pred očmi, da se ga pa le redko kdo odloči v praksi tudi uporabiti. Veliko je bilo govora o sestavi dobre oglaševalske kampanje za družbena omrežja, postavitve učinkovitih prodajnih kanalov, prav tako pa nam je Vid podal nekaj uporabnih nasvetov, ki nam lahko pridejo prav pri izbiri oz. najemanju marketinške agencije.
Napišite komentar

Pridruži se nam
Spremljaj nas na Google +
Pošiljajte e-pošto kot profesionalci!
MailerLite Email Marketing for Small Business
Priporočamo
Te zanima delo na domu?
Iskalnik
Loading

Kaj sem se naučil od mojstrov spletnega zaslužka?
5 (100%) 1 vote