Zaslužek na internetu Izdelava spletnih strani 9 idej za delo na domu Nudim svetovanje Želiš imeti svoj blog? Mentorstvo - 100 % garancija
Oglasi
Delo na domu
Spletna stran Zaslužek na internetu vsebuje veliko koristnih informacij za tiste, ki jih zanima delo na domu.

Kaj je Nevrolingvistično programiranje (NLP)?

Osebnostna rast ima v današnjem času velik pomen. Tako posameznik kot družba strmimo k temu, da smo čim boljši na vseh področjih. Želimo premagovati strahove in ovire, uravnavati in usmerjati naš um in misli v doseganje zastavljenih ciljev.

Pri tem se poslužujemo številih tehnik, izobraževanj, delavnic, terapij, coachingov, treningov in še bi lahko naštevali.

Nevrolingvistično programiranje (NLP)

Eno izmed uveljavljenih tehnik, metod za osebnostni preboj in rast predstavlja NEVROLINGVISTIČNO PROGRAMIRANJE.

Pri nevrolingvističnem programiranju gre za metodologijo, ki se je zasnovala na predpostavki, da je vsako vedenje sestavljeno po strukturi, ki jo lahko modeliramo, se je naučimo in spremenimo ter nenehno reprogramiramo. Gre za inovativno tehnologijo, ki omogoča uporabniku, da organizira informacije in dojemanje na način, ki pelje k doseganju ciljev.

» NLP je umetnost spreminjanja sebe in s tem, ko spreminjamo sebe, lahko spreminjamo druge in svet okrog nas.«

Začetki nevrolingvističnega programiranja segajo v 70.leta. Koncept sta, kot študenta na kalifornijski univerzi Santa Cruz, razvila matematik Richard Bandler in lingvist John Grinder.

Opazovala in preučevala sta vzorce mišljenja in komuniciranja pri treh izjemnih psihoterapevtih: Fritz Perls (gestalt terapija), Virginija Satir (družinska terapija) in Milton Erickson (hipnoterapevt in psihiater). Pri tem sta bila pozorna na njihovo govorico telesa, jezik in besede, ki so jih uporabljali, njihovo mišljenje in model sveta. Na podlagi opazovanj in ugotovitev sta izoblikovala NLP praktični model, ki so ga začeli uporabljati številni uspešni ljudje na različnih področjih.

V primerjavi s psihoterapijo se NLP ukvarja s sedanjostjo in prihodnostjo, ideja je, da oseba danes boljše razmišlja kot včeraj in da bo jutri boljše razmišljala kot danes.

Nevrolingvistično programiranje je danes kot metoda in tehnika dobro razširjena po celem svetu. Številni predavatelji in NLP trenerji vsakoletno izobražujejo in pomagajo več tisoč udeležencem pri njihovi osebnostni rasti.

Med njimi je tudi dr. Aleksander Šinigoj, ki NLP znanja širi na območju Slovenije. Aleksander je NLP trener, NLP coach, predavatelj ter strokovnjak na področju osebnostne in poslovne rasti.

V okviru Mastermind Akademije, letno vodi številna izobraževanja na področju osebnostne rasti tako doma kot v tujini.

Šolal se je pri številnih mednarodnih trenerjih in znanih podjetnikih kot so: Brian Tracy, Paul Mckenna, Keith Cunningham in drugim. Izbran je bil v skupino asistentov, soustanovitelja NLP- ja – Richarda Bandlerja, zato vedno znova osvežuje svoje znanje na področju NLP-ja.

 

In kaj vam v okviru Mastermind Akademije lahko ponudimo?

Letno se izvajajo različni programi na katerih lahko udeleženci pridobijo široko znanje s področja Nevrolingvističnega programiranja.

Redni programi:

  • CERTIFICIRAN IN LICENCIRAN NLP PRAKTIK

Spoznali boste kaj je NLP, kako si lahko postavljate cilje, da jih hitreje dosegate, spreminjanje prepričanj, hipnozo in uporabo hipnoze, odvajanje od odvisnosti, spreminjanje vzorcev in navad, odpravljanje strahov in fobij, povezavo zavednega in nezavednega ter številne druge tehnike.

  • CERTIFICIRAN IN LICENCIRAN NLP MOJSTER PRAKTIK

Delavnica nadgrajuje teme, ki jih obravnava NLP Praktik in jih dopolnjuje z področji kot so: usmerjanje klientov k delu s spremembami, kako delamo trajne spremembe na klientih, modeliranje, več-dimenzionalno spreminjanje prepričanj, napredne načine hipnoze, magijo besed, modele uspešnih pogajanj ipd.

  • CERTIFICIRAN IN LICENCIRAN NLP COACH

Osvojili boste ključne coaching koncepte, izboljšali vašo komunikacijo na delavnem mestu ali v okviru prijateljev in družine, spoznali boste uporabo tišine, intuicije, kakšne so lahko pasti coachinga.

  • CERTIFICIRAN PRAKTIK HIPNOZE

Delavnica na kateri boste spoznali vse o hipnozi; klasične oblike hipnoze, zahtevnejše oblike hipnoze in samohipnoze ter hipnozo v poslovnem svetu in vsakdanjem življenju.

 

Pridružite se Mastermind Akademiji na enem izmed njenih popotovanj na poti do osebnostne rasti!

 

Mastermind Akademija

info@mastermindakademija.com

tel: 05 338 48 57

 

 

 
Napišite komentar

Pridruži se nam
Spremljaj nas na Google +
Pošiljajte e-pošto kot profesionalci!
MailerLite Email Marketing for Small Business
Priporočamo
Te zanima delo na domu?
Iskalnik
Loading

Kaj je Nevrolingvistično programiranje (NLP)?
5 (100%) 2 votes