Dober odvetnik za odškodnine je ključen, ko se ponesrečite


Odvetnik za odškodnine

Na žalost se ne moremo izogniti dejstvu, da nesreča nikoli ne počiva, ne glede na to, kako previdni se trudimo biti na vsakem koraku. Tega se je pametno zavedati že nekoliko prej in skleniti ustrezno zavarovanje, zato da ste takrat, ko pride do nesreče, upravičeni do odškodnine. Ker pa se pri izplačilu odškodnine marsikdaj zatakne, saj pri tem pomembno vlogo igra denar, je odvetnik za odškodnine lahko pravi naslov za dosego čim višje odškodnine, ki vam pripada.

Kdaj ste upravičeni do odškodnine?

Kot pove že sama beseda, je odškodnina znesek denarja, ki ga po navadi izplača zavarovalnica, in ki vam po zakonu pripada v primeru kakršne koli nesreče, v kateri ste utrpeli fizične, psihične ali ekonomske posledice. Izplačilo odškodnine naj bi se ob primerni dokumentaciji in upoštevanju drobnega tiska urejalo med zavarovalnicami, pri čemer mora v večini primerov odškodnino izplačati zavarovalnica povzročitelja oziroma krivca nesreče. Logično je, da zavarovalnici ni v interesu, da izplačuje prevelike zneske, zato je v primeru hujših nesreč, ki so zahtevale veliko škode, dobro, da vam na pomoč pri uveljavljanju odškodnine priskoči odvetnik za odškodnine.

Najpogosteje se odškodnino uveljavlja v primeru prometne nesreče, nesreče na delovnem mestu ter nezgode na javnem ali zasebnem prostoru.

Kako uveljavljati odškodnino?

Pomembno je, da ste že ob sklenitvi zavarovanja pozorni na drobne detajle, ki jih vsebuje vaša zavarovalna polica, saj predstavljajo izhodišče za poznejše morebitno uveljavljanje odškodnine. Pri uveljavljanju odškodnine morate najprej poskrbeti, da zberete ustrezno zdravniško dokumentacijo in v primeru nesreče ali kaznivega dejanja tudi policijski zapisnik ter morebitna druga dokazila, ki jih vaša zavarovalnica zahteva, ter oddati odškodninski zahtevek in se o možnostih pogovoriti z vašim zavarovalnim agentom.

Toda, ko pride do nesreče, v kateri ste vi ali vaši bližnji huje poškodovani, ali v kateri je prišlo do najhujšega – celo smrti, po navadi niste sposobni, da razmišljate o tem, katere dokumente je potrebno predložiti za uveljavljanje odškodnine v točno določenem številu dni od datuma nesreče, kaj šele, da bi brali člene o tem, kako visoka odškodnina vam pripada. Na tem mestu vam lahko pomaga odvetnik za odškodnine, saj dobro pozna različne postopke uveljavljanja odškodnine, ter tudi poti do pridobitve višje odškodnine.

Kako vam lahko odvetnik za odškodnine ali strokovno odškodninsko podjetje pomaga prejeti čim višjo odškodnino?

Odvetnik za odškodnine oziroma odškodninski strokovnjak je oseba, na katero se je dobro obrniti v primeru hujših nesreč oziroma nezgod, za katere upravičeno predpostavljate, da vam pripada visoka odškodnina. Kot že prej omenjeno, zavarovalnici ni v interesu, da bi vam izplačala visoko odškodnino, vi pa jo zaradi svoje poškodbe želite prejeti, a zaradi neznanja na pravnem in zavarovalniškem področju ne znate pravilno ukrepati. Odvetnik za odškodnine pa točno ve, kje začeti in kako ukrepati v določenem primeru in vas tako brez nepotrebne izgube časa ali živcev pripelje do odškodnine, do katere ste upravičeni.

Odvetnik za odškodnine

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri odvetnika za odškodnine?

Ker je splošno znano, da marsikdo želi pri uveljavljanju odškodnine mastno zaslužiti denarce tudi za svoj žep, je vaša naloga, da si izberete odvetnika, ki mu doseganje visokih odškodninskih izplačil predstavlja izziv. Da bo med pestro ponudbo izbira malo lažja, vam predstavljamo tri karakteristike, ki jih ima uspešen odvetnik za odškodnine.

  1. Možnost brezplačnega svetovanja

Prvi pokazatelj odvetnika, ki mu je stranka na prvem mestu, je možnost brezplačnega svetovanja. Če vam odvetnik za odškodnine že ob vašem prvem prihodu želi najprej izstaviti račun, je to že prvi znak, da mu je zelo pomemben lasten zaslužek. Čeprav se morda na prvi pogled sliši preveč idealistično, da ste odvetniku za odškodnine na prvem mestu vi, taka podjetja res obstajajo. Za seboj imajo veliko število uspešnih in zadovoljnih strank, ki so jim pomagali priti do izplačila visoke odškodnine, brez vrtoglavih računov za svoje storitve.

  1. Dolgoletne izkušnje

Področje uveljavljanje odškodnin zahteva veliko mero natančnosti, stanja za svojim mnenjem in tudi izkušenj. Odvetnik za odškodnine, ki ima dolgoletne izkušnje, bo odškodninski zahtevek sestavil tako, da bo ta imel dovolj strokovnih specifikacij, hkrati pa bo celoten postopek pravilno vodil. To pomeni, da vas kot stranko obravnava že tekom zdravljenja in ne le po zaključku zdravljenja. S tem ima nadzor nad tem, da pridobite ustrezno dokumentacijo in dokazila, hkrati pa lahko tudi doseže, da ste upravičeni do tega, da vam del odškodnine zavarovalnica izplača že tekom zdravljenja in ne le po njegovem zaključku.

  1. Zgovorne številke

Ko izbirate odvetnika za odškodnine ali dobro odškodninsko družbo, bodite pozorni tudi na predhodno dosežene odškodnine, saj so visoke številke eden izmed za vas pomembnih dejavnikov pri izbiri. Dober odvetnik za odškodnine lahko med drugim za hospitalizacijo doseže tudi do 1000 € odškodnine na dan. Več boste izvedeli na naslovu https://www.visokaodskodninaplaninsec.si/.

Čeprav se v življenju trudite biti previdni, vas nesreča lahko čaka že za vogalom. Zato že prej poskrbite za ustrezno zavarovanje, ob nesreči pa za primernega odvetnika. Dober odvetnik za odškodnine bo tako veliko birokratskih stvari postoril namesto vas, vam priboril visoko odškodnino, vi pa se boste lahko v miru posvetili okrevanju.

Recent Posts