Parketi Floor Experts; za tiste s stilom


Parketi so lesene talne obloge, ki so izredno priljubljena talna oprema v številnih domovoh. Najboljše parketne obloge, ki bodo v vaš dom prinesle prijeten košček narave, lahko dobite pri podjetju Floor Experts – strokovnjakih za vse, kar je na tleh. Parketi so prva izbira marsikatere stranke, saj les s svojim videzom v dom prinese toplino in domačnost, ki sta zelo zaželjeni vrednoti vsakega doma. Poleg tega, da se parketi odlično kombinirajo s starinsko opremo, se odlično obnesejo tudi v domovih z moderno opremo. Na voljo so namreč v različnih barvah in odtenkih, ki omogočajo kombinacijo s praktično katero koli barvo pohištva v vašem domu. Prednost pri parketu je tudi to, da je narejen iz naravnega materiala, ki se lepo poda tudi v kombinaciji s kamnom, kovinskimi elementi in celo steklom. Priljubljenost parketa v zadnjem času vse bolj narašča, saj si ljudje želijo čim bolj približati naravi, tudi v objemu svojega doma. Tudi trendi v svetu notranjega opremljanja sledijo ideologiji ‘naravno je in, umetno je out’.

parketi

S parketi do nešteto možnosti pri opremljanju

Sama tehnologija in način izdelave parketa se je v zadnjih letih močno spremenila in znatno napredovala. Tako imamo danes na razpolago parkete iz različnih vrst lesa, v številnih barvnih odtenkih, površinskih obdelav in gradacij. Najbolj priljubljen les, ki se uporablja za izdelavo parketa je vsekakor hrast, sledijo pa mu jesen, oreh, macesen in bor. V ponudbi proizvajalca Floor Experts lahko najdete parkete iz hrastovega lesa v več kot 250 različnih dimenzijah, barvnih odtenkih in površinskih struktur. Izbirate lahko vse od najsvetlejših do temnih odtenkov in najrazličnejših stilov. Ne glede na to, za kakšen stil se boste odločili (ravno polaganje ali polaganje v obliki ribje kosti), z izbiro te talne obloge zagotovo ne boste zgrešili. Parketi so namreč večni in nikoli iz mode.

Parketi za vsak dom

Parketi so primerni za različne bivalne prostore – najdemo jih tako v stanovanjih kot hišah, nemalokrat pa krasi tudi tla poslovnih pisarn, hotelov in restavracij. Prednost parketa je namreč odpornost proti velikim obremenitvam. Ker gre za tako uporabno talno oblogo, ki lahko nadomesti tudi keramiko, lahko parket srečamo tudi v kopalnicah.

Pomembno pri parketu je, da je pravilno položen in ustrezno vzdrževan. V takem primeru bo svoje prvotno stanje obdržal več let. Tehnologija pri izdelavi parketov je že tako napredovala, da si ga lahko omislijo tudi tisti, ki imajo doma talno gretje. Danes namreč na trgu obstajajo parketi, ki so primerni za ta tip ogrevanja, imenujejo pa se dvoslojni parketi. Z izbiro te kakovostne talne obloge boste v svoj dom vnesli toplino lesa, ki vam bo pričaral domačno in očarljivo vzdušje.

Dilema – klasični ali gotovi parket

Najbolj razširjeni so klasični parketi. Njihova slaba lastnost je ta, da je za njihovo polaganje potreben dolgotrajen postopek, sestavljen iz brušenja, lakiranja in sušenja. Vendar pa so vzdržljivi več generacij, saj omogočajo večkratne obnove, s katerimi jim povrnemo prvotno naravno lepoto. Vgrajuje se jih z lepljenjem na podlago, ob tem pa lahko naredimo različne vzorce – najbolj priljubljeni so so ribja kost, herringbone ali chevron.

Druga opcija pa so gotovi parketi, ki pa so nekoliko dražji, a za polaganje in vzdrževanje bolj enostavni. Pri slovenskem ponudniku Floor Experts iz Cerknice, ki ga nikakor ne smete prezreti, vam ponujajo več kot 400 različnih gotovih parketov. Nesmiselno bi bilo trditi, da v tako široki ponudbi nebi našli prave parketne rešitve zase.
Polaganje gotovega parketa je zelo enostavno. Pri tem postopku plavajočega polaganja, se s suhomontažnim klik sistemom spaja deske med sabo.

Izbirate lahko med številnimi dimenzijami parketov, ki se lahko prilagodijo ravninam tal v vašem domu. Tudi kar se tiče načinov polaganja, so možnosti široke. Za tiste bolj drzne je na voljo vzorec ribje kosti ali vzorec črke V  (chevron), za vse nepopravljive klasike pa se parket položi v standardnem pravokotnem vzorcu. Možnosti so res neverjetno široke, kvaliteten parket pa bi moral imeti vsak, ki da nekaj na stil svojega doma.

parketi 1

Nakup parketa naj bo premišljena odločitev

Preden se odločite za nakup novega ali menjavo starega parketa, dobro premislite in se pred nakupom posvetujte s strokovnjakom. Gre namreč za kar veliko investicijo katere namen je, da vam dobro služi vrsto let. Sprejmite dobronamerni nasvet in se pred nakupom dobro pozanimajte o ponudbi na trgu in izvajalcu, ki ga boste izbrali. Naj kvaliteta pretehta pri vaši odločitvi, cena pa naj ne bo glavni odločevalski faktor pri nakupu.

Parketi podjetja Floor Experts vas zagotovo ne bodo razočarali. Poleg široke ponudbe v pravem pomenu besede, imajo pripravljene izbrane dizajne za vse okuse – od hladnih in umirjenih tonov za resne poslovne prostore, pa vse do toplih barv s pridihom igrivosti za ustvarjanje domačnosti v dnevni sobi vašega doma.  Z njihovimi parketi lahko ustvarite moderno stanovanje ali pa brez problema ostanete zvesti tradicionalnemu slogu. Njihov parket od vas ne bo zahteval veliko – le nekaj enostavnega vzdrževanja in minimalne nege. Dovolite, da vas prepriča dotik Floor Experts parketa, ki vam bo služil še dolga, dolga leta. 

 

 

 

Recent Posts