Z izbiro prave pergole do terase vaših sanj


Terasa in vrt sta del okolice, ki jim v zadnjih letih posvečamo vse več pozornosti. Naše bivanje namreč ni več omejeno le na notranje prostore, temveč se vse bolj seli tudi v okolico hiše, počitniških in drugih objektov. Ob tem si želimo kakovostno preživeti svoj čas v objemu narave, zato si prizadevamo z različnimi možnostmi prostor okoli hiše narediti čim bolj udoben, funkcionalen in privlačen na pogled. Za čarobno vzdušje poskrbijo moderne lesene pergole iz podjetja Horvat, kjer bodo s svojimi kakovostnimi izdelki olepšali vaše zunanje prostore in poskrbeli za uživanje na prostem v vseh vremenskih razmerah in v vseh letnih časih.

Kako izbrati pergolo za vaš dom?

Pergola je novodobno senčilo, ki pokriva določeno površino in jo s tem ščiti pred dežjem, snegom, vetrom ali premočnim soncem in drugimi vremenskimi vplivi. A seveda je tudi veliko več kot to – ne moremo namreč mimo njene estetske funkcije, saj je pergola edinstven arhitekturni dodatek sodobnega ali bolj tradicionalnega dizajna. Ponujajo široko paleto možnosti, zato naj bo izbira pergole dobro premišljena, saj se bo izkazalo, da je to investicija, ki je ne boste obžalovali. Tu je nekaj nasvetov, o čem razmislite pred njenim načrtovanjem.

  • Za kakšen namen želite postaviti pergolo?

To je ključno vprašanje pri načrtovanju, saj je od tega odvisno, kakšnih dimenzij bo pergola, kakšna bo njena kritina in iz katerega materiala bo izdelana. Možnosti je neomejeno – lahko si omislite kraj za počitek, pod pergolo postavite letno teraso s prostorom za žar, uredite sproščujočo oazo z zunanjim masažnim bazenom oz. prostor, ki bo popolnoma prilagojen vašim željam. Z definiranjem namena bo izbira ustrezne pergole veliko lažja, vi pa boste zadovoljni z njeno končno podobo.

  • Iz kakšnega materiala bo pergola?

Izbira materiala za pergolo je poleg njenega namena odvisna tudi od stila celotnega objekta oz. hiše. Lesene pergole so včasih veljale kot primerne za hiše s tradicionalnim oz. rustikalnim stilom, danes pa se vse bolj vključujejo tudi v moderne eksterierje, saj les kot naraven material lepo poveže hišo z njeno zunanjo okolico. Gre za obstojen material in z ustreznim vzdrževanjem mu ne pridejo do živega nobeni vremenski pojavi. Pri tem bodite pozorni na izbiro kakovostnega lesa – v podjetju Hrovat izdelujejo pergole iz najkvalitetnejšega smrekovega in macesnovega lesa, s čimer vaša pergola ne bo le obstojna več desetletij ampak tudi estetsko dovršena, brez strženov in drugih morebitnih napak v lesu.

  • Kakšna bo njena kritina?

Kritine za pergole so raznovrstne in spet odvisne od tega, kaj si želite – če bi radi, da vas na terasi prijetno božajo sončni žarki, izberite pergolo brez kritine, ki jo lahko nato poljubno pokrijete tako, da ob njej zasadite vzpenjavke in ustvarite naravno senco. Morda se boste odločili za pergolo s prosojno kritino ali tako s senčenjem za zaščito pred soncem, izberete pa lahko tudi bitumensko kritino, ki ne prepušča svetlobe, je vodotesna in se odlično obnese tudi v dežju in snegu.

  • Koliko ste pripravljeni odšteti za vašo novo pergolo?

Na ceno pergole vpliva več dejavnikov, med njimi so dimenzije, iz kakšnega materiala je pergola in kakšno ima kritino. Sodijo v nekoliko višji cenovni razred, saj gre pri pergolah za moderna, obstojna in vzdržljiva senčila z dolgo življenjsko dobo, ki so vam ob pravilni uporabi in vzdrževanju pripravljena služiti več desetletij. Cena je odvisna tudi od dodatkov, ki si jih lahko omislite za vašo pergolo. Kvalitetno izdelana pergola je dolgotrajna naložba, izbira boljšega materiala pa se vam bo obrestovala tudi v prihodnje, saj boste prihranili veliko dragocenega časa in denarja za njeno brušenje, barvanje in drugo vzdrževanje.

Izbira pergole je vse prej kot enostavna odločitev, saj gre za dolgoročno naložbo, zato vam v podjetju Hrovat ponujajo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo in zadovoljijo želje tudi najzahtevnejših strank. Dopolnite in nadgradite okolico vašega doma z izbiro moderne, kakovostno izdelane pergole ter uživajte pod njo v družbi svojih najbližjih.

Zadnji prispevki