Pisarniški stol za učinkovitejše delo


Pisarniški stol

Za čim boljšo učinkovitost in doseganje zastavljenih ciljev na vseh življenjskih področjih je pomembno, da se počutimo dobro. Prijetno počutje pa lahko tako v pisarni kot doma zagotavlja kvaliteten, ergonomski pisarniški stol, s katerega morda sploh ne boste hoteli vstati.

Res je, vsi vemo, da lahko večurno sedenje povzroči več škode kot koristi, zato je dolgotrajno sedenje treba prekinjati – tako, da se malce sprehodimo, razgibamo in zadihamo svež zrak. S tem ne bomo pomagali le telesu, ampak tudi našemu splošnemu počutju, saj lahko že majhna sprememba naredi res veliko. Temu seveda ne moremo oporekati, lahko pa dodamo, da gre tudi element, kot je pisarniški stol, zelo lepo v korak s časom in sodobno tehnologijo, zato lahko danes na trgu dobite že takšnega, ki vam bo resnično odgovarjal. Nudi namreč številne funkcije in prilagoditve, ki si jih lahko priredite povsem po svoje, to pa je ključnega pomena za udobno sedenje brez bolečin v hrbtu, prijetno počutje in, na koncu, stimulativno delovno okolje. Verjetno se strinjate, da je prijetna klima nujen pogoj za uspešnost na delovnem mestu, večjo produktivnost in boljšo zmožnost osredotočanja na različne naloge, ki jih opravljamo tako v službi kot zavetju svojega doma.

Naj nudi oporo vsem ključnim predelom

Kakšen pisarniški stol torej izbrati, da vam bo zares odgovarjal, da niti ob dolgotrajnem sedenju ne boste čutili neprijetnih bolečin, da si ga boste želeli vzeti s seboj celo na oddih? To je odvisno zlasti od vas, vaših potreb in želja, svetujemo pa, da pisarniški stol še pred nakupom preizkusite, na njem nekaj časa sedite, se poskušate na njem tudi nagibati, zavrteti, se nasloniti nazaj … Nanj se namestite čim bolj udobno in hkrati opazujte, ali vam res nudi oporo tam, kjer jo najbolj potrebujete. Kvaliteten pisarniški stol bo namreč ugodno deloval na različne dele hrbta in celotnega telesa, zato med sedenjem opazujte, ali je vaš položaj sedenja pravilen, takšen, ki vam ne povzroča bolečin, občutka zategnjenosti, utrujenosti … Če ste mislili, da lahko človeka pošteno utrudi le težko fizično delo, se namreč krepko motite. Večurno vsakodnevno sedenje je lahko prav tako naporno in lahko vzbuja občutke napora, neprijetnosti ter zakrknjenosti.

Pisarniški stoli

Izbrani ergonomski pisarniški stol vam mora torej povsem odgovarjati, da vam ne bo potem morda žal, ker ste si ga kupili. Nuditi mora oporo v prsnem delu, ki vam omogoča tako imenovano dihanje s polnimi pljuči. Dihanje je ključnega pomena za dobro počutje, oskrbo telesa s kisikom in za kvalitetno opravljanje nalog. Dihanje torej pomembno vpliva na delovne procese, spodbuja možgane k delovanju, k ustvarjalnosti in učinkovitosti. Opora v ledvenem predelu pripomore k zmanjševanju obremenitev hrbtenice, odpravlja bolečine v križu, s tem pa pripomore k udobju, boljšemu počutju in delovanju celotnega telesa. Dober pisarniški stol mora tudi zmanjšati obremenitve trtice, torej zmanjšati pritisk telesne teže, s tem pa tudi napetosti v telesu – tudi, če sedite res dolgo. Poleg tega je nujno, da je vaša medenica ves čas sedenja v pravilnem položaju, saj to izboljša prekrvavitev v medeničnih organih, kar je spet ključnega pomena za optimalno delovanje telesa in počutje. Da se med sedenjem ne bi pregrevali, imajo sodobni pisarniški stoli izoblikovan sistem kroženja zraka.

Ste že slišali za aktivni stol?

V podjetju Pisarniški stoli Pivk imajo na voljo celo tako imenovani aktivni pisarniški stol, s katerim, verjeli ali ne, lahko sedenje postane aktivnost. Gre za stole modernih oblik za tiste, ki sedenje radi izkoristijo za še kaj drugega kot to. Sedenje na njih je podobno sedenju na žogi, lahko pa izberete stol, pri katerem se hrbtni naslon sam po sebi in ves čas prilagaja hrbtenici. Lahko bi rekli, da se takšni stoli gibljejo skupaj z vami, kar je zagotovo zanimiv in pomemben napredek v razvoju pisarniških stolov.

Prava izbira za vašo pisarno ali dom je zagotovo ergonomski pisarniški stol, svetujemo pa, da si ga ne ogledate le na fotografijah, ampak se nanj usedete, ga nekaj časa uporabljate in se šele potem odločite, ali je pravi za vas. Vendarle gre za kos, ki bi ga radi uporabljali več let.

Recent Posts