Zaslužek na internetu Izdelava spletnih strani 9 idej za delo na domu Nudim svetovanje Želiš imeti svoj blog? Mentorstvo - 100 % garancija
Oglasi
Delo na domu
Spletna stran Zaslužek na internetu vsebuje veliko koristnih informacij za tiste, ki jih zanima delo na domu.

Pocenite avtomobilsko zavarovanje za več sto evrov

Mnogi lastniki avtomobilov svoje jeklene konjičke zavarujejo ob nakupu in sklenjeno polico preprosto podaljšujejo vsako leto. To pa ni najbolj pametna poteza. Z malo raziskovalnega dela namreč lahko pregledate široko ponudbo in izberete zavarovanje, ki vam najbolj ustreza, pri čemer si z nekoliko pogajalskih spretnosti lahko zagotovite tudi številne cenovne ugodnosti. Veščina barantanja vam ceno avtomobilskega zavarovanja lahko zniža tudi za več sto evrov. Več o tem si lahko preberete na spletnem portalu http://zavarovanjeavta.net/

Ko torej nastopi čas za obnovo ali sklenitev novega zavarovanja avtomobila, imejte v mislih, da je trg velik in dinamičen, kar kupcu prinaša kar precejšnjo moč. Zavarovalnice medsebojno tekmujejo, pri tem pa stranke zadržujejo in pridobivajo predvsem s popusti. Enako kot prednosti pa se moramo zavedati tudi omejitev, ki jih je v vlogi uporabnika oz. klienta dobro poznati.

avto zavarovanje

Izguba bonusa brez prijavljene škode

Večkrat se zgodi neprijetno presenečenje, ko bonus, za katerega smo bili prepričani, da nam pripada, v določenem trenutku ne velja več. Če namreč pride do prekinitve zavarovanja za več kot tri ali pet (odvisno od posamezne zavarovalnice) let, izgubimo že prislužene bonitete. To se sicer redko zgodi pri obveznem zavarovanju, zato pa toliko pogosteje pri kasku. Mnogi namreč svoj avtomobil kasko zavarujejo le prvih nekaj let in nato preidejo na le delni kasko, ki pa bonusov ne pozna.

Delni kasko – od sedem let naprej

V ljubljanski enoti podjetja Avto Krka smo se pogovarjali o navadah, ki jih slovenski lastniki avtomobilov kažejo pri sklepanju zavarovanj. Povedali so nam, da se v največ primerih odločajo za zavarovanje škode na parkiriščih, na steklih in za zavarovanje v primeru bližnjega srečanja z divjadjo, pri čemer je morda presenetljivo, da so redkejša zavarovanja škodnih primerov, nastalih zaradi toče. Opozarjajo tudi, da je delno kasko zavarovanje z ekonomskega vidika smiselno šele pri vozilih, starih sedem ali več let, saj pri tej starosti razmerje med vrednostjo avtomobila in ceno zavarovanja ne upravičuje več polnega kaska. Delni kasko, kot smo že omenili, ne pozna bonusov, prav tako pa tudi ne zloglasnih franšiznih odbitkov.

Dedovanje bonusa

Glede prenosa bonusa med družinskimi člani ni splošnih pravil. Nekako velja, da se bonusi med zakonskimi partnerji prenašajo v celoti, medtem ko jih je na otroke mogoče prenesti le ob izpolnjevanju določenih pogojev, vendar pa je vse odvisno od posamezne zavarovalnice (potrebno je upoštevati tudi posebnosti zavarovanja za mlade voznike). Pri zavarovalnici Adriatic ponujajo družinski bonus (enak za otroka kot za očeta ali mamo), vendar je za njegovo pridobitev nujno, da otrok živi na istem naslovu. Bivanje na istem naslovu namreč nakazuje, da je vozilo v skupni uporabi, in je zato pogoj za večino prenosov bonusov. Pri nekaterih drugih zavarovalnicah je prenos na otroka pogojen s številom let, preteklih od pridobitve vozniškega dovoljenja – denimo otrok, ki je voznik šele štiri leta, od polnih 50 odstotkov lahko dobi največ 20 odstotkov bonusa (5 za vsako leto).

Zavarovalnica ‘po meri’

Vsaka zavarovalnica ima svoje prednosti, zato je praktično nemogoče določiti najugodnejšo ali najboljšo. Gre za to, da je ponudba široka in z nekoliko vloženega truda vsakdo lahko najde zavarovanje, ki bo kar najbolj ustrezalo njegovim zmožnostim in potrebam. Omenili smo že družinski bonus zavarovalnice Adriatic, zavarovalnica Grawe je na primer edina, ki ponuja do 60 odstotkov bonusa, zavarovalnica Sava tistim z vgrajenimi proti vlomnimi napravami namenja od 10- do 20-odstotni popust pri zavarovanju proti tatvini, pri Triglavu pa ponujajo posebne ugodnosti za mlade družine in mladim voznikom, ki se udeležijo brezplačne delavnice varne vožnje na poligonu, omogočajo zmanjšanje doplačila. Velika večina zavarovalnic ponuja tudi posebne ugodnosti pri sklenitvi paketnih zavarovanj (vozila, nepremičnine itd.).

S pregledom ponudbe na trgu sebi ustvarjate priložnost za sklenitev dobre kupčije. Če vam tovrstno raziskovanje ne gre od rok ali vam zanj zmanjkuje časa, kontaktirajte zastopnike, ki so v zadevi podkovani in bodo brez večjih težav poiskali najboljšo možnost za vas. V vsakem primeru se, tako kot v življenju nasploh, tudi pri zavarovanju avtomobila splača biti radoveden in iznajdljiv.
Napišite komentar

Pridruži se nam
Spremljaj nas na Google +
Pošiljajte e-pošto kot profesionalci!
MailerLite Email Marketing for Small Business
Priporočamo
Te zanima delo na domu?
Iskalnik
Loading

Pocenite avtomobilsko zavarovanje za več sto evrov
5 (100%) 2 votes