Zaslužek na internetu Izdelava spletnih strani 9 idej za delo na domu Nudim svetovanje Želiš imeti svoj blog? Mentorstvo - 100 % garancija
Oglasi
Delo na domu
Spletna stran Zaslužek na internetu vsebuje veliko koristnih informacij za tiste, ki jih zanima delo na domu.

Namestitev in uporaba vtičnika za Popup okna na WordPress-u

Vtičniki za popup okna so postali zelo priljubljeni saj omogočajo dodatno funkcionalnost za spletno stran. Popup okna se uporabljajo predvsem za poziv  k akcijam uporabnika na spletni strani. Najbolj pogosto se v Popup oknu prikazujejo obrazci za prijavo na e-novice, Facebook gumbi za všečkanje in deljenje določene strani in pa seveda posebne ugodnosti ali popusti za stranke predno zapustijo spletno stran.

Pokazali vam bomo kateri vtičnik za popup okno je zelo preprost za uporabo ter kako se ga namesti. Za uporabo predlagamo vtičnik imenovan ITRO Popup, ki je res preprost vendar kvaliteten vtičnik, ki omogoča ogromno nastavitev.

Namestitev vtičnika je zelo preprosta. V WordPress administraciji kliknete na zavihek vtičniki, dodaj vtičnik in v iskalno polje vpišete ITRO Popup. Najdete sledeč vtičnik.

Nato kliknete namesti zdaj. Po namestitvi se bo gumb obarval modro in ob kliku na gumb boste vtičnik aktivirali. Namestitev vtičnika lahko izvedete tudi tako da prenesete datoteko s povezave https://sl.wordpress.org/plugins/itro-popup/ in jo nato po sledečem postopku naložite na stran.

Enako kot v prejšnjem primeru WordPress administracija – vtičniki, kliknete naloži vtičnik ter nato poiščete datoteko, ki ste jo pred tem prenesli s povezave. Po namestitvi vtičnika v WordPress administraciji kliknete na nastavitve – ITRO Popup kjer se vam odpre nova stran z vsemi nastavitvami vtičnika.

Kot vidite na sliki zgoraj ima vtičnik ogromno nastavitev.  Da lahko nastavljate več nastavitev morate obkljukati polje Show advanced settings na vrhu strani. Najbolj pomembni sta predvsem dve nastavitvi.  Prva nastavitev je (decide where popup will be displayed). Pomeni, da izberete na katerih straneh se bo popup okno sploh prikazovalo. V tej izbiri imate omogočeno, da se vtičnik prikazuje samo na domači strani lahko pa izberete, da se prikaže na vseh straneh ali pa samo na določenih, ki jih izberete s seznama. Najbolj uporabljena je seveda nastavitev All pages, ki popup okno prikaže na vseh straneh spletnega mesta.

Druga pomembna nastavitev (popup delay) je nastavitev s katero določite koliko sekund mora biti uporabnik na strani predno se mu bo prikazalo popup okno.  Če obkljukate možnost show countdown se bo na prikaznem oknu prikazala tudi ura, ki bo odštevala čas, do takrat, ko se bo okno avtomatsko zaprlo. Tega po navadi sicer ne uporabljamo saj je bolje, da se zadeva uredi na način, da mora okno uporabnik zapreti ročno.

Pod General settings lahko nastavimo še koliko časa naj bo popup okno aktivno (popup seconds), in po kakšnem času se popup okno ponovno prikaže, če uporabnik še enkrat obišče spletno stran (next visualization). Te nastavitve so čisto poljubne zato se lahko sami odločite kakšne časovne zamike boste nastavili.

Poleg omenjenega lahko pod rubriko Popup aspect nastavljate tudi kakšno naj bo ozadje popup okna oz. kakšne debeline in barve naj okvir okna, ki se prikaže ter njegova širina oz. višina. To lahko oblikujete po željah.

Pod Responsive settings lahko popup okno izklopite za mobilne naprave. To je predvsem uporabno za strani, ki še niso izdelane tako, da bi se prikazovale pravilno tudi na mobilnih napravah.

Samo vsebino okna, torej kar se bo v njem prikazalo urejate v okvirju na desni strani ( označen z zeleno barvo). V ta del lahko vpisujete tako navaden tekst, dodajate slike, kode za spletne obrazce…

Ko vse spremembe vnesete, jih je potrebno shraniti na dnu strani. Po tem dejanju bo vaše popup okno postalo aktivno. Če želite prikazovanje okna izklopiti, je potrebno vtičnik onemogočiti.

Sedaj pa lahko preizkusite ta vtičnik tudi na svoji spletni strani in začnete z zbiranjem prijav na e- novice, všečkov za Facebook stran ali pa ga preprosto samo zato, da zadržite uporabnika na vaši spletni strani.
Napišite komentar

Pridruži se nam
Spremljaj nas na Google +
Pošiljajte e-pošto kot profesionalci!
MailerLite Email Marketing for Small Business
Priporočamo
Te zanima delo na domu?
Iskalnik
Loading

Namestitev in uporaba vtičnika za Popup okna na WordPress-u
5 (100%) 1 vote