Preveri vrednost svoje spletne strani


V polje vnesite celoten URL naslov spletnega mesta za pridobitev ocen:
Pridobi ocene

 

Pomen zgornjih rezultatov

Kaj je Page Authority?

PA je kratica za angleško besedo Page Authority. To je ocena oziroma rezultat določene podstrani razvit pri podjetju Moz, ki predvidi kako dobro se bo določena stran lahko uvrščala v spletnih brskalnikih. PA se meri številčno od 0 do 100. Večja kot je PA ocena večja možnost je, da se bo stran uvrstila višje med iskanji v brskalniku. Oceno PA določa število kvalitetnih linkov, ocena Moz rank in še nekateri drugi dejavniki. 

vrednost spletne strani

Kako povečati PA oceno? 

Če želite povečati vašo PA oceno morate za vašo stran pridobiti več visoko kakovostnih povezav z drugih spletnih strani z ujemajočo vsebino in visoko PA ter DA oceno.

Kaj je Domain Authority?

DA oziroma Domain Authority je prav tako ocena razvita z logaritmi podjetja Moz. Predstavlja oceno celotne domene ter poddomen določenega spletnega mesta.

DA se za razliko od PA meri od 1 do 100, tudi tukaj pa velja, da višja kot je ocena večja je možnost, da se bo neka domena uvrščala višje med zadetki.

DA ocena je sestavljena s skupnega števila povezav na strani, povezav na domačo stran ter Moz rank ocene združenih v eno DA oceno.

Kot že napisano je DA ocena vrednost domene v celoti.

Slabe in dobre DA ocene

  • Od 1 do 10 – zelo slabo
  • Od 11 do 20 – slabo
  • Od 21 do 30 – dobro
  • Od 31 do 40 – zelo dobro
  • Od 41 do 60 – odlično
  • Od 60 do 100 – najboljše spletne strani (takih je zelo malo)

Kako povečati DA oceno?

Vplivati na DA oceno je pravzaprav nemogoče saj Google pri določanju te ocene upošteva več kot 40 različnih faktorjev. Edini vpliv, ki ga lahko vzpostavite je ta, da neprestano delate na optimizaciji vašega spletnega mesta predvsem na pridobivanju kvalitetnih zunanjih povezav.

Razlika med PA in DA

Razlika med PA in DA je ta, da je PA ocena posamezne podstrani medtem, ko je DA ocena celotne domene in poddomen skupaj.

Kombinacija dobrih rezultatov PA ter DA lahko pripelje do visoke uvrstitve spletne strani v iskalnikih. Seveda pa na visoke uvrstitve vpliva še preko 30 drugih Googl-ovih faktorjev.

Višji kot sta PA in DA oceni strani s katere boste pridobili povezavo na vašo stran, bolj bo ta povezava zvišala PA in DA oceno vaše strani.

Moz rank

MOZ rank je ocena od 0 do 10. Višja kot je ocena vaše strani, bolj je ta pomembna. Večina običajnih spletnih mest ima oceno od 2 do 4. Lahko bi rekli, da je ta ocena postala nadomestek bivšega Google Page ranka. Ocena je odvisna od tega koliko povezav kaže na vašo spletno stran in koliko iz nje. Seveda mora vaša spletna stran imeti več vhodnih kot izhodnih povezav. Na to oceno vplivajo tudi tako imenovani raw links oz. naravne povezave (http://wwww.)

Kako povečati Moz rank oceno?

Oceno lahko povečate s pridobivanjem kvalitetnih zunanjih povezav s strani z visokim Moz rankom na vaše podstrani. Kvalitetnejša bo zunanja povezava in več jih bo, boljša bo vaša Moz rank ocena.

Link equity ali link juice

Je vrednost, ki jo ima neka povezava za drugo stran na katero kaže. Tudi ta vrednost je odvisna od PA ocene strani s katere se je pridobila povezava, podobnosti vsebine na strani ter HTTP statusa.

Torej gre se za moč povezave, ki jo pridobi stran na katero kaže. Pomembni so tudi notranje povezave na spletnem mestu.

Želite povečati PA in DA?

Če želite povečati PA in DA svoje spletne strani, v komentar tega prispevka vpišite povezavo do vaše spletne strani, ter pripišite vrednosti PA in DA. Mogoče bomo mi ali kdo drug zainteresirani za izmenjavo zunanjih povezav, s katero obe strani povečate PA in DA svoje strani.

Recent Posts