Priložnosti je veliko. Izgovorov še več!


V zadnjem času pri svojem delu spoznavam veliko ljudi, ki jim je uspelo v zelo kratkem času iz nič ustvariti posel in zaslužiti veliko denarja.

Pred dnevi je k meni prišla gospa, ki je želela, da bi v našem podjetju zanjo delali Facebook oglaševanje in optimizacijo spletnih strani. Ker nimam njenega dovoljenja, vam ne smem povedati, s čim se ukvarja. Lahko povem, da na internetu prodaja nek elektronski izdelek, ki ga je ustvarila sama. Torej, vse, kar proda, je čisti zaslužek. Je pa izdelek tak, da ga bo lahko prodajala še leta in leta.

Ko mi je gospa razlagala o svojem izdelku in o tem, da je še bolj na začetku, sem mislil, da mesečno proda za kakšnih 500 evrov in sem ji zato za naše storitve dal tudi zelo nizko ceno. Potem pa mi je povedala, da mesečno naredi za 6000 evrov prometa, vendar je to šele začetek. Glede na to, da se je Facebook oglaševanja lotila sama in zelo nerodno, optimizacije spletne strani pa se še sploh ni, sem zdaj tudi sam prepričan, da je to šele začetek. Lahko ji rečem samo: vsa čast!

Partner, s katerim sva točno pred enim letom na mojo idejo skupaj začela projekt o montažnih hišah, se je začel ukvarjati z izdelavo montažnih hiš. Včeraj sem bil pri njem in mi je rekel, da ne more verjeti, da še pred enim leto ni niti točno vedel, kaj je montažna hiša, zdaj pa postavlja montažne hiše. In gre mu zelo dobro! To mu iskreno privoščim, kljub temu da sedaj bistveno manj dela za najin skupen projekt, ker pač nima časa. Če mogoče kupujete montažno hišo, vas lahko povežem z njim in vam tudi ‘zrihtam’ kakšen popust.

Zelo mlad fant, ki me je pred pol leta najel za SEO-svetovanje, se mi vsakič, ko se vidiva, pohvali s kakšnim novim in dobičkonosnim projektom. Tudi to me zelo veseli! Fant dela predvsem na mednarodnem trgu.

Pred dnevi mi je pisal še en mlad fant in se mi zahvalil, ker sem ga navdušil, da se je začel ukvarjati z izdelavo spletnih strani. Pravi, da mu gre super. Pisal mi je, ker ga je zanimalo, kakšne cene za izdelavo spletnih strani imamo v našem podjetju. Sam namreč razmišlja o dvigu cene svojih storitev, ker ima veliko dela, vendar se malo boji, da s ceno ne bi pretiraval.

Naj omenim še enega fanta, starega 19 let. Pred pol leta je naredil svojo prvo spletno trgovino, ki pa jo danes že prodaja, saj je dobil idejo za eno še boljšo stvar.

Da ne bom omenjal samo mladih ljudi, naj povem, da srečam tudi kakšnega starejšega, ki mu gre zelo dobro. Res je, da imajo na področju interneta mladi veliko prednost pred starejšimi, ker so pač odraščali z računalniki. To je dejstvo, vendar se tudi za starejše najdejo priložnosti na internetu. Ena priložnost za upokojence je zagotovo ta, da naredijo spletni portal za upokojence.

Podobnih primerov, kot sem jih opisal zgoraj, bi lahko naštel še veliko. Tako da je priložnosti res, kolikor želite. In zagotovo jih ne bo zmanjkalo! Tisti, ki pravi, da se danes nič ne da, laže samemu sebi!

Nikakor ne bom rekel, da je enostavno uspeti z nekim projektom. Daleč od tega! Včasih ne uspemo s prvim projektom, ampak šele z drugim, petim, desetim … Ampak tudi, če nam ne uspe prvič, smo se iz tega nekaj naučili. Sam imam vsaj 3 krat več zgrešenih projektov kot uspešnih.

Naslov moje naslednje knjige bo Vse se da, če se hoče. V to namreč verjamem 100-odstotno in o tem imam tudi veliko primerov iz prakse!

Prepričan sem, da lahko uspete tudi vi! Če še ne veste, česa se bi lotili, vam predlagam, da si za začetek preberete 10 knjig in obiščete 5 seminarjev. Če nimate denarja za plačilo seminarja, pojdite na brezplačne seminarje. Veliko jih je!

Če želite, vam pošljem spisek 10 odličnih knjig, ki sem jih sam prebral in jih toplo priporočam. Samo kliknite https://www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo/ in mi pišite preko Facebooka in vam pošljem spisek.

Na spisku ne bo moje knjige z naslovom Kako do prvih mest na Googlu, ampak vam jo priporočam, če ste človek, ki vas veseli internet. Glede na to, da sem doslej prodal 250 knjig in zanjo prejel res veliko pohval, sem prepričan, da sem napisal zelo dobro knjigo.

Poglejte, kaj mi je o knjigi napisal Filip Pesek:

Tomaž, zdravo,

upam, da si dobro : )

Na smučanju sem v roke vzel tvojo knjigo in jo prebral na mah.

Odlična!

Polna praktičnih vsebin in trikov, ki jih marsikateri SEO strokovnjak ne bi nikoli zaupal javnosti.

Še isti dan sem nekaj idej iz knjige že dal v prakso in rezultati se že kažejo.

Lepo bodi in hvala za vse.

Najprej sem mislil, da Filip knjige sploh ni prebral in mi je samo vljudnostno poslal mail zato, ker sem mu knjigo podaril. Ampak, potem so sledila razna vprašanja o optimizaciji njegove spletne strani, iz katerih sem razbral, da je knjigo prebral od začetka do konca. Drugače je Filip Pesek naša stranka. Delamo mu optimizacijo spletne strani.

Običajno so vsa priporočila o knjigah dogovorjena, napisana tako, da so ljudem všeč … Tole, kar je napisal Filip, pa ni bilo prav nič dogovorjeno. Prisežem na mamo, ki jo imam najraje v življenju!

Ena od priložnosti je zagotovo tudi ta, da se začnete ukvarjati z optimizacijo spletnih strani. Če bi želeli delati to, je prva stvar, ki jo lahko naredite, ta, da preberete mojo knjigo.

Dela na tem področju je toliko, da v našem podjetju zavračamo stranke, ki nam niso všeč, niso dobri plačniki …

Več o moji knjigi si lahko preberete na https://www.spletnaknjigarna.si/trgovina/kako-do-prvih-mest-na-googlu, kjer jo lahko tudi naročite. Na knjigo nudim 100% garancijo na zadovoljstvo. Če vam knjiga ne bo všeč, vam brez vprašanj vrnem denar.

Če imate dovolj veliko željo, da uspete v življenju, potem tako zdaj napišite svoje cilje za leto 2019. Če ste že prebrali kakšno knjigo na temo psihologije ali osebnostne rasti, veste, da si večkratno povečate možnosti za dosego nekega cilja, če si ga zapišete.

Če ne boste takoj zdaj zapisali svojih ciljev za leto 2019, potem ste na slabi poti!

Če hočete, mi lahko svoje zapisane cilje pošljete po mailu, jaz pa vas bom čez leto malo spomnil nanje.

Preden začnete zapisovati svoje cilje, si preberite moj prispevek na to temo. Mislim, da je to top prispevek! Najdete ga na https://www.tomazgorec.si/novoletne-zaobljube-2019.

Če ste tole prebrali do konca, vam iskreno želim veliko uspeha!

Recent Posts