Promocijska darila vam pomagajo prodati več


promocijska darila

»Ni darilo, temveč misel, ki šteje.« Henry van Dyke

Številni vsakodnevni izdelki, ki jih vaši obstoječi in potencialni kupci uporabljajo, lahko služijo kot odličen oglaševalski medij. Omogočijo vam lahko, da ste vidni v njihovem domu, v njihovi pisarni ali kjerkoli pač ti izdelke uporabljajo. S takimi izdelki lahko poleg vidnosti in prepoznavnosti podjetja tako povečate tudi svoje možnosti za prodajo. Promocijska darila še posebej izstopajo od drugih oglaševalskih medijev, ker imajo veliko močnejši vizualni vpliv na obstoječe in potencialne stranke in jih zaradi svoje vsebine oziroma izdelkov spodbujajo, da se za nakup obrnejo prav na vaše podjetje.

Ko govorimo o tovrstnih darilih pravzaprav govorimo o oprijemljivih izdelkih, na katere je vtisnjeno ali včasih vgravirano ime ali logotip podjetja. Veliko podjetij se odloči tudi za natis osebnega sporočila. Med kupci so izjemno priljubljena, saj vsi radi prejemajo brezplačne izdelke, poleg tega pa so tudi močno marketinško orodje, še posebej če so dobra, tj., če pravilno odražajo podobo vašega podjetja ter so zaradi svoje praktične narave in estetskega videza uporabna za prejemnika. Pravzaprav ustvarjajo nepozabno izkušnjo za vaše podjetje, saj uporabnikom omogočajo fizično interakcijo z vašo blagovno znamko.

Promocijski izdelki so čudovit način za trženje vašega podjetja in ohranjanje vaše blagovne znamke v mislih tako potencialnih kot obstoječih strank. Vsa ta dejstva so razlog, zakaj bi jih morali čim prej vnesti v oglaševalsko strategijo svoje blagovne znamke. Z njihovo pomočjo si namreč lahko v najkrajšem možnem času:

  • po nizki ceni zagotovite

  • prepoznavnost na večjem trgu in

  • svojim obstoječim in potencialnim strankam vzbudite zaupanje v svoje podjetje ter

  • pridobite njihovo zvestobo.

Če pa se mogoče sprašujete kako je mogoče, da tako preprosti izdelki, opremljeni z vašo blagovno znamko in logotipom pomagajo povečati prodajo, berite dalje članek in izvedeli boste razloge zakaj je temu tako.

Nizkocenovna oblika oglaševanja

Preprosto pravilo je, da če želite ustvariti prodajo, morate vlagati v trženje. Uporaba promocijskega materiala je ena najbolj poceni in učinkovitih marketinških strategij, ki jih lahko ima vaše podjetje.

Po mnenju PPAI (Promotional Products Association International) so promocijski izdelki za podjetja po vsem svetu šesta najuspešnejša marketinška dejavnost. Ti se namreč že leta uporabljajo kot stroškovno učinkovita marketinška taktika, saj si jo poleg velikih in priznanih blagovnih znamk ter podjetij lahko privoščijo tudi novoustanovljena in mala podjetja in tako dosegajo svoje marketinške cilje.

Po raziskavi PPAI vrednost oziroma nizka cena izdelka ni tako pomembna, kot so pomembne njegova praktičnost, kakovost in videz. S tem razlogom poskuša večina proizvajalcev promocijskih daril ohraniti cene izdelkov čim nižje, da bi omogočili množično distribucijo. Ti izdelki so lahko na primer pisala, beležke, dežniki, obeski za ključe, vrečke, USB ključi, prenosni napajalniki (powerbanks), nahrbtniki, skodelice, majice, in še več.

Čeprav pa so cene tovrstnih daril nizke je vpliv na prejemnike navadno izjemno velik. Z njihovo uporabo pa podjetja zmanjšajo svoj proračun za trženje, še vedno pa pritegnejo veliko pozornost obstoječih in potencialnih strank.

promocijska-darila-1

Promocijska darila zagotavljajo prepoznavnost vaše blagovne znamke.

Vsa podjetja si želijo, da se obstoječe in potencialne stranke zavedajo njihove blagovne znamke. Prepoznavnost blagovne znamke oziroma vidnost podjetja pomeni, da kupci prepoznajo vaše podjetje, izdelke ali storitve takoj, ko opazijo vaš natisnjeni ali vgravirani logotip. Več kot je vaša blagovna znamka vidna in prepoznavna, več strank boste pridobili in večja je možnost za povečanje prodaje.

Promocijski izdelki so s tem razlogom izjemno učinkovita trženjska taktika, saj izdelki označeni z blagovno znamko in logotipom navadno postanejo del vsakdana kupcev, s tem pa vaše podjetje pridobi na prepoznavnosti. To je tudi eden ključnih razlogov za njihovo distribucijo.

Poleg tega z darovanjem tovrstnih izdelkov lahko dejansko predstavite svoje podjetje tudi večji skupini potencialnih kupcev in s tem ustvarite več priložnosti za poslovanje s širšim občinstvom kot tudi večje možnosti za pritegnitev novih zvestih strank. Po raziskavah PPAI namreč 55 % ljudi hrani promocijski material več kot leto dni. V tako dolgem obdobju je izpostavljenost in vidnost vaše blagovne znamke ogromna.

Kot primer tega si lahko predstavljate torbe, ki jih je vaše podjetje označilo s svojo blagovno znamko in logotipom ter jih podarilo svojim strankam kot poslovna darila. Ker je torba praktična, prijetnega videza in kakovostno izdelana jo stranke povsod nosijo s seboj in tako nezavedno postanejo »potujoči panoji« za vašo blagovno znamko ter širijo ime o vašem podjetju.

Z uporabo takšnih izdelkov podjetja poleg tega povečajo tudi verjetnost, da si jih bodo stranke zapomnile. Namreč študija PPAI je tudi pokazala, da se je kar 76,2 % ljudi, ki so prejeli promocijski material v zadnjih dveh letih, lahko spomnilo dejanskega izdelka, podjetja in sporočila, povezanega s tem. Uporaba tovrstnih izdelkov je tako zanesljiv način za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke, s tem pa posledično vpliva tudi na povečanje prodaje.

Promocijska darila so odličen način pridobivanja zaupanja in zvestobe strank.

Zveste stranke prepoznamo po pogostih obiskih podjetja, povečanem nakupu izdelkov in povečani uporabi storitev. S poslovnimi in promocijskimi darili je v kratkem času mogoče izgraditi trdno bazo zvestih strank, ki bodo vašemu podjetju, izdelkom ali storitvam popolnoma zaupale. Vendar se pred obdarovanjem s poslovnimi darili morate osredotočiti na kakovost. Namreč z dobro kakovostjo izdelkov si boste zagotovili zvestobo strank, ki se bodo z veseljem vračale k vam in pri vas nakupovale.

Ljudje bodo namreč vaša kakovostna poslovna darila povezovali s kakovostjo vašega podjetja in vaše blagovne znamke. Poleg tega poskrbite, da so izdelki praktični oziroma uporabni. Če želite namreč povečati prodajo, potem morate nedvomno razmisliti o uporabi. Morda zagotovite tudi, da so izdelki prijetnega videza ter tudi okolju prijazni. Z zadnjimi boste namreč sporočali svojim obstoječim in potencialnim strankam vrednote svojega podjetja, ki pa so zelo pomemben dejavnik za pridobitev zvestobe in zaupanje strank v vašo blagovno znamko.

Zaključek

Prodaja je izjemno pomembna za obstoj podjetja ali blagovne znamke. V raziskavi PPAI pa je dokazano, da promocijska darila povečujejo prodajo. Namreč kar 52 % anketirancev je navedlo, da je po prejemu tovrstnega izdelka poslovalo s podjetjem, ki jim je to podarilo. Druga študija Univerze Baylor je prav tako pokazala, da so lahko podjetja, ki so podarila promocijski material, povečala svojo prodajo za neverjetnih 22 %.

Darovanje je torej eden izmed najboljših načinov za povečanje prodaje. Logika za tem je preprosta. Vsak človek rad prejme brezplačne izdelke. Če pa je ta izdelek še kakovostno izdelan, praktičen in uporaben v vsakdanjem življenju, prijetnega videza in okolju prijazen, je popoln. V bistvu dobri promocijski izdelki navdihnejo stranke, da se obrnejo na vaše podjetje vedno znova. Ko vidijo vaše ime na izdelku, ki je edinstven in uporaben, je večja verjetnost, da bodo prišli k vam nakupovati tudi druge izdelke ali storitve.

Poleg tega, pa boste z njimi povečali tudi zadovoljstvo vaših strank, kar je pa tudi eden izmed glavnih ciljev podjetij. Z darilom boste stranki dali občutek, da jih cenite, ter da vam je mar za njih. Zadovoljne stranke pa bodo pogosteje nakupovale v vašem podjetju.

Če povzamemo so torej promocijska darila poceni oglaševalska strategija, ki poveča prepoznavnost blagovne znamke ter zagotavlja zvestobo in zaupanje v podjetje. Vsi ti vidiki pa pomagajo povečati prodajo v vašem podjetju. Torej kaj še čakate? Izberite svoje promocijsko darilo še danes!

Recent Posts