Prosta delovna mesta vse več tudi kot delo na domu


Prosta delovna mesta
Prosta delovna mesta so lahko objavljena na Zavodu za zaposlovanje RS ali na zasebnih zaposlitvenih portalih, ki stopajo v korak s časom. Če iščete kakovostna prosta delovna mesta, potem vam svetujemo, da pobrskate po kakovostnih spletnih portalih, kjer skrbijo za svoj ugled tako, da sprejemajo samo kvalitetna podjetja, ki so resna in imajo do zaposlenih res primeren odnos.
 
Zanimiv je podatek, da se je po letu 2020 začelo pojavljati vse več delovnih mest, ki se opravljajo od doma. Za to potrebujete samo določene pogoje glede varnosti pri delu, varovanja podatkov in veliko samodiscipline ter dobro internetno povezavo. Dober delodajalec bo vaše delovno mesto od doma opremil z vsemi potrebnimi delovnimi sredstvi ali pa vam bo izplačal dodatek za uporabo vaše opreme za delovne namene.
 prosta delovna mesta

Prosta delovna mesta na sodoben način

Prosta delovna mesta so vedno na voljo za sposobne zaposlene ne glede na njihove izkušnje, to vedo vsi dobri in uspešni podjetniki. Vedno več ljudi je zaposlenih od doma, ti pa morajo imeti veliko samodiscipline in volje delati sami. To so ljudje, ki so samostojni in ne potrebujejo neke ekipe ali tima za dobro počutje, motivacijo in družbo. Sodoben način delovanja nas sili v to, ker so mladi vedno bolj individualni ter se družijo preko družbenih omrežij, dobesedno je vse virtualno.
 
Prednost tega je, da lahko zaposleni sam uredi svoje okolje tako, kot mu najbolj ustreza. Nekdo uživa v tem, da kadi zraven dela in je ter pije, drug pa je nesrečen, če mu cigaretni dim mrači um in hoče biti v čistem okolju ter discipliniran in urejen. Če ti dve osebi delata od doma, bosta obe srečni in lahko skupaj dosežeta velike rezultate kot virtualni tim. Sodoben način zaposlitve tudi zahteva sodobno iskanje prostih delovnih mest. Zato so dobra prosta delovna mesta največkrat objavljena na portalih, zaposlitvenih agencijah in posredniških zaposlitvenih spletnih straneh, kjer se delodajalec in zaposleni dejansko srečata sama.

Kako kandidirati na zaposlitvenih portalih?

Prosta delovna mesta na zaposlitvenih portalih so objavljena v bazi. Nekatera podjetja, ki so ugledna, so preferirana s strani tega portala in so v ospredju že na začetnih straneh. Druga pa je potrebno poiskati po ključnih besedah v iskalniku na portalu. Ali vpišete ime podjetja, če veste, za katero gre, ali pa naziv delovnega mesta in poklica. Na ta način lahko najdete še druga podjetja, za katera na primer niste niti vedeli.

prosta delovna mesta

Izpolnite svoj profil

Prosta delovna mesta lahko pridejo tudi do vas. Nekateri delodajalci pogledajo profile premiernih kandidatov na zaposlitvenem portalu. To pomeni, da je dobro, da se predstavite na portalu z vsemi podatki ter profilno fotografijo vas samih. Vedno v svoj profil vpišite šolanja in izobraževanja, ki ste jih opravili ali ste v procesu izobraževanja, če ste študent oziroma brezposeln, ki se izobražuje med časom, ko išče zaposlitev. To je za delodajalca dober znak in vas bo raje izbral kot tiste, ki tega ne počnejo.

Dodajte delovne izkušnje

Izpolnite tudi polje, kjer vnesete svoje dosedanje izkušnje, dopišite še svoje hobije in vrednote, da vas bo delodajalec bolje spoznal. Ko namreč kandidirate na prosta delovna mesta, ki so boljša, morate tudi vi pokazati določeno kvaliteto ter angažiranost in energijo. Nekateri se ustrašijo tega dela obrazca, ker menijo, da nimajo nobenih delovnih izkušenj, ki bi jih vanj vpisali. Vendar jih ima vsak, trudi študenti in najstniki. Zagotovo ste kaj doma delali, komu pomagali, ste sodelovali v kakšni dobrodelni organizaciji, pomagali v podjetju, delali na praksi ali kot študentsko delo. Vse to izpolnite in napišite, tudi, če ste kuhali kavo in pometali, ker to veliko pove o vas in bo delodajalec to cenil.

Posnemite video CV

Sodobna prosta delovna mesta zahtevajo tudi sodobne pristop h kandidiranju za taka prosta delovna mesta, kjer se gotovo zahteva neko dobro znanje uporabe računalnika in mobilnega telefona ter interneta. Zato se zelo ceni, če posnamete video CV in ga pripnete na portal pri svoji predstavitvi ali ga pošljete delodajalcu. Najbolje je, da ga obesite nekam na neko spletno stran, kjer si jo lahko ogledajo delodajalci. V sami predstavitvi na zaposlitvenem portalu ali v elektronski pošti pa naj bo zgolj povezava na ta video, da ne boste preobremenili poštnega strežnika. Nekateri portali in pošte lahko tudi zavrnejo velike datoteke in potem vaše pismo ne bo prispelo na naslov, ki ga želite.

Kako kandidirajo profesionalci

Po navadi se na razpisana prosta delovna mesta res dobri profesionalci ne prijavljajo, ker nimajo časa in niti ne iščejo novega delovnega mesta, če so zadovoljni s sedanjim delodajalcem.
Tako osebo najde lovec na glave, to je kadrovnik iz zasebne zaposlitvene agencije, ki ga najame delodajalec, da najde osebo, ki dobro dela na delovnem mestu pri konkurenci, da je uspešnejša od njih. Kadrovniki jih najdejo na različne načine.
 
Če pa želite dobiti odlična prosta delovna mesta sami, najprej poiščite podjetje, ker boste lahko kandidirali in sami pokličite direktorja ali kadrovnika ter mu pošljite vašo predstavitev in izkušnje. Pomembno je, da se dogovorite za sestanek, pa naj bo to v živo ali preko spleta. Lahko pa vas bo našel tudi kadrovnik, če boste imeli svoje profile na družbenih omrežjih ter zaposlitvenih portalih in boste s tem povedali kadrovnikom, da ste na voljo za zaposlitev.

Recent Posts