SEO optimizacija za Google, ki jo uči Tomaž Gorec


SEO optimizacija za Google

Optimizacija internetne strani je stvar, brez katere v resnem poslu dandanes več ne gre. Internet je neskončen vir informacij, prevečkrat tudi lažnih, ki te ponuja v vsakršnem času in mestu. Seveda je pogoj mobilna naprava in dostop do omrežja. Iskanje željene informacije še nikoli ni bilo lažje. Gospod Google je tisti, ki po navadi vedno reši težavo! Vendar tudi on potrebuje pomoč, ki se imenuje optimizacija internetne strani oziroma SEO optimizacija za Google.

Priznam, da sem še vedno ena tistih redkih oseb, ki ne uporabljajo pametnega telefona. Priznam tudi, da do pred leta dni sploh nisem poznal pomena besede optimizacija internetne strani. Če bi me vprašali, kaj so to ključne besede, meta opisi, zunanje povezave ali rich snippets, bi bil moj odgovor preprost: »Nimam pojma!«

Bilo je točno pred letom dni, ko smo se v  podjetju odločali za prenovo internetne strani. Obstoječa stran je bila lepa na pogled, tudi hitrost je bila primerna, torej zakaj prenova? Ker ni prinašala nikakršnih rezultatov! Nobenih klicev ali povpraševanj. No ne bom krivičen, mogoče dva do trije na leto. Zakaj je bilo temu tako? Ker se nihče ni zavedal pomena besede SEO optimizacija za Google.

Dobil sem se na nedeljskem kosilu s prijateljem iz otroštva, ki je bil ravno v fazi promocije mobilne aplikacije, ki jo je izdelalo njegovo podjetje. Po letu dni lahko zatrdim, da njegova prodaja narašča. Tema nedeljskega kosila – Zakaj nam stran ne prinaša novih kupcev? Na moje vprašanje je sledilo njegovo. Kdo vam skrbi za optimizacijo internetne strani? Verjetno sem pogledal precej butasto, ker je bil njegov naslednji stavek kratek in jedrnat. Pokliči Tomaža Gorca!

Pravijo, da priložnost naredi tatu. Zato sem direktorju predlagal, da na službene stroške obiščem kakšno izobraževanje ali delavnico na temo SEO optimizacija za Google in si malo razširim obzorja. V življenju poizkušam dajati prednost kvaliteti namesto kvantiteti. Zato po navadi, vselej izberem »zmagovalnega konja«, pa naj bo to na zasebnem ali poslovnem področju. Po priporočilu zgoraj omenjenega prijatelja sem se odločil za celodnevni seminar pri gospodu Tomažu Gorcu v Trebnjem.

SEO optimizacija

Že na samem začetku, prišel sem med zadnjimi, se mi je nasmehnila sreča. Čakal me je stol v prvi vrsti, naravnost pred predavatelji. Jaz pač temu pravim sreča. Sproščen predstavitveni govor gospoda Tomaža in optimizacija moje glave se je začela. Ob prvi pavzi sem vedel, da sem na pravem mestu. Od ideje za idejo in pisanja detajlov, ki jih je z nami delil gospod Tomaž, bi mi pred drugo pavzo skoraj odpadla roka. Po končanem seminarju sem vedel, da je to to!

Po slabih 9 mesecih so se moji občutki izkazali za pravilne. Stran nam deluje več kot odlično, boljše od pričakovanega. Povečal se je obseg naročil in klicev na nekaj deset mesečno. Dejansko lahko rečem, da je bil denar, investiran v seminar SEO optimizacija za Google pri gospodu Gorcu, dobro naložen. Rezultat je očiten.

Mogoče se bo komu moje mnenje zdelo pristransko, vendar lahko z gotovostjo zatrdim, da je Tomaž Gorec strokovnjak na svojem področju. In optimizacija internetne strani je njegovo področje, že nekaj let.

Njegovo nesebično deljenje znanja z drugimi, prevečkrat čisto zastonj, je očitno temelj njegove uspešnosti. Ima znanje, izkušnje in dobro energijo, kar je pogoj za dobrega mentorja. Prenos njegovega znanja na ostale udeležence seminarjev ali webinarjev pa zagotovljen. Stoodstotno potrdim, da mu je pri meni uspelo. Optimizacija jasna kot beli dan. Hvala, Tomaž Gorec!

Za vse tiste, ki vam je Trebnje predaleč ali pa imate prenatrpan urnik, pa toplo priporočam SEO biblijo. SEO optimizacija za Google je pomembna!

Recent Posts