Si želite brezplačno spletno stran?


brezplačna spletna stran

Vse se je začelo, ko sem bila uspešno sprejeta v program Žensko podjetništvo.  To je program, ki ga je razpisal Zavod za zaposlovanje skupaj z Javno agencijo Spirit. Namenjen je bil za ženske, ki imajo visoko terciarno izobrazbo in imajo cilj se samozaposliti oziroma ustanoviti svoje podjetje.

V meni je ta želja tlela že od rosnih dvajsetih let, nekako si nisem mogla predstavljati, da bi imela redno službo v kateri bi delala osem ur na dan ali še več in kjer bi po možnosti morala še prositi za dovoljenje, ko bi me pritisnilo lulat ali kakat.

Za mene osebno je bil sam sprejem v ta program prava borba. Dvakrat sem bila iz njihove strani zavrnjena, moja ideja ni bila dovolj dobro predstavljena. Letos jeseni sem imela še zadnjo možnost, da skočim na ta vlak. Čez poletje sem dala celotni fokus na to, da dosežem ta svoj cilj in me sprejmejo v program. Spustila sem svoj ego, se povezala z ženskami, ki so že bile sprejete v Ljubljanski regiji in jih prosila za njihov izpolnjen vprašalnik. Tako sem imela možnost videti kaj sem delala narobe, pri izpolnjevanju vprašalnika. Kar hitro sem spoznala, da nisem bila dovolj jasna in specifična kar je pri podjetništvu nujno potrebno.

Posvetila sem se tudi poslovnemu načrtu, pogledala kar nekaj videov na to temo, ter se lotila dela. Z ponosom lahko povem, da se mi je ves trud izplačal. Ko sem dobila njihov email o sprejetju sem skakala od veselja. Verjetno mi pa ni potrebno omenjati, da je bil to zgolj prvi korak…

 

Sledila so izobraževanja…vsrkavala sem vsa podjetniška znanja in nekje na sredini me je zajela panika.. razmišljala sem o tem, kdo mi bo pomagal narediti facebook stran, spletno stran…kdo mi bo pomagala narediti email marketing, optimizacijo spletne strani…vse to stane in če bi želela najeti profesionalno podjetje, da mi vse to uredi bi v hipu porabila celotno subvencijo.

Tako sem se začela spraševat, kaj lahko jaz nekomu ponudim…kakšne talente imam, ki bi jih bilo kakšno podjetje veselo in bi se lahko dogovorili za kompenzacijo.

V tem času sem se tudi dogovarjala z podjetjem Gorec. d.o.o., o tem, da izdajo mojo knjigo. Brezplačno. Tisti, ki ste prijavljeni na novice od Tomaža Goreca ste dobili email o tej možnosti. V primeru, da imate kakšno zanimivo zgodbo in bi jo želeli deliti z drugimi…napišete knjigo in podjetje Gorec vam jo brezplačno izda. Fino, kajne? Je pa potrebno preveriti, če ta ponudba še velja.

Dobila sem krasno idejo. Pisala sem Tomažu kljub temu, da ga osebno nisem poznala, samo spremljala sem ga preko Facebooka in emailov. Predlagala sem sledeče:

 

»Spoštovani,

prebrala sem vaš priročnik, kako postati uspešen. Sledim kar nekaj načelom…lepo je vedeti, da si na pravi poti. Hvala za vse brezplačne vsebine.

Pišem, ker se mi je porodila ideja in imam za vas ponudbo. V mesecu januarju bom odprla svoje podjetje, trenutno imam še izobraževanja. Sprejeta sem bila namreč v program Žensko podjetništvo, ki ga je razpisal Zavod za zaposlovanje. Moj cilj seveda je, da v podjetništvo uspem ampak zavedam se, da so za uspeh ključni določeni dejavniki. Dobra ideja, marketing, dobro narejena spletna stran, optimizacija spletne strani, pravilna prodaja…in seveda pozitivna naravnanost in strast do dela. Pa še kaj bi se našlo.

 

Za vašo spletno stran preberite.si, sem napisala nekaj člankov, upam pa tudi na to, da se dogovorimo za izdajo knjige.

V tem primeru, če bi se odločili izdati mojo knjigo, sem se pripravljena doživljenjsko odreči celotnemu zaslužku, ki bi mi ga knjiga prinesla v zameno za to, da mi vaše podjetje prvo leto pomaga pri izdelavi spletne strani, optimizaciji spletne strani in vas bi prosila, če bi v leto 2018 bili moj mentor, mi pomagali tudi pri Facebook oglaševanju. V priročniku ste napisali, da če ima knjiga dobro promocijo se da z njo zaslužiti 1000 eur na mesec. S tem zaslužkom bi bile vaše storitve pokrite. Če ne, sem pripravljena dati še procente od prodaje mojih storitev.

V primeru, da se knjiga ne bi prodajala, sem vam pripravljena seveda ob koncu leta 2018 plačat vse storitve.

Res je moj cilj, da postanem uspešna in se naučim čim več o podjetništvu, mi pa trenutno finance ne dopuščajo, da bi plačala vse te storitve takoj.«

 

Hvala za vaš čas in lep pozdrav,

Klavdija Herga

 

Kaj mislite kakšen je bil njegov odgovor, ki sem ga kar z nestrpnostjo takrat pričakovala. Tomaž mi je odgovoril:

 Pozdravljeni,

»z ljudmi, ki imajo tak pristop, kot ga imate vi, rad sodelujem. Tisti, ki pa imajo ravno 100% drugačnega, kot vi, pa ne sodelujem, pa če me v zlatu plačajo!

Jaz sem trenutno na potovanju po Balkanu. Vrnem se v petek. Potem pa se enkrat dobiva in vse zmeniva. Imate vi kdaj kakšno pot mimo Trebnjega«?

Lep pozdrav,

Tomaž Gorec

 

Dolgo časa nisem vedela, kaj Tomaž misli z stavkom:« z ljudmi, ki imajo tak pristop, kot ga imate vi, rad sodelujem. Tisti, ki pa imajo ravno 100% drugačnega, kot vi, pa ne sodelujem, pa če me v zlatu plačajo«!

Ogromno je podjetnikov, ki razmišljajo samo o sebi. O tem kako bodo oni zaslužili. Pozabijo pa dati fokus na drugega. Kar je v današnjem času, če želiš biti uspešen podjetnik izredno pomembno. Se vidi, da sem šele na začetku podjetniške poti in kar malo naivno verjamem, da imajo vsi takšne vrednote, kot jih imam sama.

Z tem člankom želim komu pomagati. Zmotno je misliti, da je potrebno danes vse plačati v denarju. Če ste pošteni in ste pripravljeni z strastjo deliti svoje znanje in talente se bo vedno našel nekdo, ki vam bo rad pomagal. Seveda bo pa potrebno vložiti tudi lasten trud v to, da bo neko delo opravljeno. Mene je Tomaž povabil v Trebnje, brez kakršnega koli razmišljanja sem povabilo sprejela. Nisem razmišljala o tem, da nimam avta in moram na vlak. Ravno obratno. Veselila sem se srečanja oziroma sestanka na katerem sem bila prijetno presenečena. Tomaž je sprejel mojo ponudbo in njegovo podjetje (Žan hvala) mi je izdelalo brezplačno spletno stran na lastni domeni, kmalu si boste spletno stran lahko tudi ogledali. Jaz sem se na prvi pogled zaljubila v njo. Seveda slike in vsebino sem pripravila sama.

Delo, ki sem ga jaz vložila v to, da sem dobila spletno stran je bilo minimalno. Tomaž me je samo prosil, da povabim svoje prijatelje na FB, da se pridružijo njegovi skupini na FB Potovanja so moja ljubezen ter Lepote Slovenije. Če ste ljubitelj potovanj, vam obe skupini zelo priporočam saj lahko iz prve roke dobite informacije, ki jih potrebujete za določeno potovanje. Dogovorili smo se tudi za izdajo moje knjigo in verjeli ali ne Tomaž ni sprejel moje ponudbe, da vsa provizija od knjige ostane njim. Od vsake prodane knjige bom dobila plačan avtorski honorar, kot vsi ostali, ki jim bodo v podjetju Gorec d.o.o. izdali knjigo. Hvala Tomaž in hvala tvoji ekipi.

 

Klavdija,
najlepša vam hvala za napisano. Ko ste mi pred časom napisali mail, da bi nekaj napisali o tem, kako ste pri nas dobili spletno stran brezplačno in če bi to objavili na naši spletni strani, nisem niti točno vedel kaj boste napisal. Sedaj, ko sem prejel vaš prispevek sem vesel, da ste to napisali. Pa ne zato, da bi jaz izpadel  neki dobrotnik, ki vam je pomagal v težkih časih. Nikoli se nisem imel za nekega posebnega dobrotnika in tudi vem, da to nisem. Vem pa, da sem pošten človek, ki ceni neke stare vrednotne, ki pa žal v zadnjem času niso cenjene. Ljudje postajajo čedalje bolj sebični, nepošteni, hinavski… Prej narediš vtis z dobrim avtom, kot s tem, da si pošten in skromen. V življenju uspevajo tisti, ki zanjo dobro “nakladati”.

V zadnjem času na svoji poti srečujem veliko ljudi, ki so fokusirani predvsem na svojo korist. Vi Klavdija, pa ste popolnoma drugačna oseba. Meni ste ponudili veliko več, kot bi mi pripadalo, če bi vam brezplačno naredili spletno stran. In zaradi vašega pristopa sem se v trenutku odločil, da vam naredimo spletno stran popolnoma brezplačno in da vam bom tudi pomagal pri vaši podjetniški poti.

Zelo dober vtis ste name naredili tudi zato, ker ste se bili pripravljeni iz Borovnice priti v Trebnje z vlakom. S tem ste pokazali, da imate res voljo, da bi nekaj naredili. Enkrat mi je ena gospa iz Grosupljega pisala, da bi zelo rada začela nekaj delati v življenju in da bi z veseljem prišla na moj brezplačen seminar, če bi ta bil v Grosupljem. Grosuplje je od Trebnjega oddaljen dobrih 30 kilometrov. Če bi ta gospa res imela željo začeti delati, potem bi prišla na seminar, če bi ta bil v Murski Soboti. Kakor sem jo razumel, ta gospa, ne bi bila pripravljena priti niti v Ljubljano na brezplačni seminar.

Sem oseba, ki je pripravljena pomagati ljudem, ki so delavni in pošteni. Zagotovo pa nisem pripravljen pomagati takim osebam, kot je zgoraj opisana gospa iz Grosuplja. Če ta gospa bere tole, nima razloga, da je jezna name ampak mi je lahko hvaležna, da sem ji povedal resnico in jo bo mogoče to spodbudilo, da začne nekaj delati.

Za konec naj vam še povem, da spletno stran niste dobili zato, ker sem jaz dober človek, ampak zato, ker ste vi taka oseba, da ste si jo zaslužili.

Tomaž Gorec

Recent Posts