Zaslužek na internetu Izdelava spletnih strani 9 idej za delo na domu Nudim svetovanje Želiš imeti svoj blog? Mentorstvo - 100 % garancija
Oglasi
Spremljajte nas tudi preko
   
Delo na domu
Spletna stran Zaslužek na internetu vsebuje veliko koristnih informacij za tiste, ki jih zanima delo na domu.

Tini bomo pomagali do boljših pozicij na Googlu

Tečaj nemščine

Tina ima svojo spletno stran S Tino v tujino, na kateri nudi tudi tečaj nemščine. Če danes (7.2.2015) v Google vtipkamo tečaj nemščine se Tinina stran pojavi na 23. zadetku, kar ni najboljše. Statistike pravijo, da se 80% klikov naredi na prvi strani Googla, na drugi samo 10% in na vseh ostalih tudi 10%. Veliko več potencialnih strank bi Tina dobila, če bi se njena stran pojavila višje.

Tini bomo s preprostimi nasveti in z nekaj pridobljenimi povezavami pomagali, da se bo njena spletna stran na Googlu pomaknila (optimizacija spletnih strani) na boljše pozicije.

Za omenjeno ključno besedo moramo optimizirati podstran tečaj nemščine. Podstran ima kar nekaj napak, ki preprečujejo, da bi se spletna stran bolje uvrščala pod besedo tečaj nemščine.

Če želimo, da bo optimizacija spletnih strani optimalna, je potrebno narediti naslednje popravke:

1. Title podstrani naj bo samo Tečaj nemščine v Trbovljah

2. Meta opis je neustrezen. Začne naj se s Tečaj nemščine,… Opis mora biti dolg do 155 znakov s presledki. Besedna zveza tečaj nemščine naj se v drugem delu opisa ponovi še enkrat.

3. Logotip v glavi je v H1 oznaki, napis v modrem polju pa v H2. Logotip ne sme imeti H1 oznake, napis v modrem pa mora imeti H1 oznako.

4. Gostota ključne besede tečaj nemščine je absolutno premajhna. Predvsem v začetku opisa se mora nujno pojavit nekajkrat.

5. Na podstran je potrebno dodati eno sliko, ki je velikosti vsaj 400 x 300 pik in se imenuje tecaj-nemscine.jpg. Slika mora imeti alt oznako: “Tečaj nemščine v Trbovljah”.

6. V modrem polju na desni strani pred iskalnikom so neki napisi. Te napise bi bilo z vidika optimizacije bolje odstraniti.

7. Priporočljivo bi bilo, da se za spletno stran naredi Google plus stran in da se spletno stran poveže z že narejeno Facebook stranjo.

8. Zaželeno bi bilo tudi, da Tina za svoj blog napiše en članek na temo tečaj nemščine, ki bi bil dolg vsaj 400 besed. Iz članka pa bi enkrat ‘linkala’ besedno zvezo tečaj nemščine. Povezava bi vodila na podstran, ki jo želimo pripeljati čim višje na Googlu. To je podstran http://stinovtujino.com/tecaj-nemscine-v-trbovljah.

9. Slike na strani so absolutno prevelike. Slika na naslovu http://stinovtujino.com/wp-content/uploads/2015/01/Tina_12.jpg je velikosti kar 6 MB. Slika ne sme biti večja od 150 kb. Stran se mora nalagati čim hitreje, ker take strani Google uvršča na boljše pozicije. Poleg tega pa velike slike tudi precej obremenjujejo strežnik.

10. Pridobiti je potrebno nekaj zunanjih povezav.

Če bo Tina naredila vse od točke 1 do 9, mi pa bomo za njo pridobili nekaj zunanjih povezav (točka 10), se upam garantirati, da se bo njena spletna stran v roku enega meseca pojavljala pod tečaj nemščina bistveno višje, kot se pojavlja danes.
8 komentarjev na “Tini bomo pomagali do boljših pozicij na Googlu”

 • Tina Grilc:

  Tomaž, najlepša ti hvala za te nasvete! Se bom kar takoj lotila dela:)))

 • Marko:

  Super, nasveti ne bodo prišli prav samo njej 🙂

  Me pa zanima pod točko 3: kaj pomeni H1 in H2 in kako to urediš ko dodajaš sliko npr. v wordpressu?

  Hvala

  lp

 • Tomaž Gorec:

  Tina,

  Vidim, da je večina stvari popravljenih.

  V meta opisu se mora tečaj nemščine pojaviti dvakrat.

  Urediti morate, da bo naslov članka H1 in ne H2 oznaka.

 • Tomaž, hvala še enkrat! Bom uredila še to 🙂

 • Tomaž, kako bi ti v procentih dal pomembnost onsite in offsite optimizaciji na slovenskem trgu? Ali se da eno brez drugega? In če bi izbral eno, kaj bi rajši?

  • Tomaž Gorec:

   Če v onsite optimizacijo spada tudi to, da ima stran res kvalitetno vsebino, potem bi rekel 70/30 v korist onsite optimizacije.

   Vsekakor pa popolnoma brez linkov ne gre. Pri nas opažamo, da stran ponavadi zelo poskoči na boljše pozicije, ko pridobi prve dve ali tri povezave.

   Vsekakor pa lahko v današnjem času prideš z malo linkov bistveno višje, kot je to bilo pred leti. Pred leti je bilo pomebno samo to, da si stran čim bolj nalinkal,..

 • Tomaž Gorec:

  Danes 21.3. je Tinina spletna stran pod iskalnim pojmom tečaj nemščine na 11. mestu. Dva dni nazaj, pa je bila že na prvi strani.

Napišite komentar

Pridruži se nam
Spremljaj nas na Google +
Pošiljajte e-pošto kot profesionalci!
MailerLite Email Marketing for Small Business
Priporočamo
Te zanima delo na domu?
Iskalnik
Loading

Oceni tole objavo!