Tomaž Gorec: SEO in spletni mojster


V torek 13. novembra sem se udeležila poučnega dneva na temo spleta V znanju je moč. Organiziral ga je Tomaž Gorec, lastnik in solastnik večih spletnih podjetij, v svoji poslovni stavbi na Obrtniški ulici v Trebnjem. Ker sem novinka na teh področjih, me čaka še veliko učenja in je bil ta dan kot nalašč zame. S Tomažem sicer poslovno sodelujeva pri njegovih spletnih projektih. Tako tudi vem, da od njegovih predavanj ogromno odnesem.

Dan smo začeli ob devetih s temo Optimizacija spletnih strani za Google. Predaval je Tomaž, ker je specialist na tem področju. Njegovo 13-letno delo že kaže odlične rezultate na Googlu. Pod ključno besedo Optimizacija spletnih strani, je takoj za plačanimi oglasi na prvem mestu prav njegovo podjetje Gorec d.o.o. Visoka mesta dosegajo tudi druge njegove spletne strani. Poučil nas je, da do visokih mest na Googlu prideš samo z odlično oblikovano in zanimivo spletno stranjo, katero ves čas aktivno obnavljaš in iščeš zunanje povezave. Do visokih mest se pride le z aktivnim delom. Podobno kot pri športu. Veliko dela in sprotno spremljanje konkurence. Prav tako je natančno opisal postopek pisanja optimiziranih spletnih člankov. Ker je to moje področje, sem še posebej natančno prisluhnila in skrbno naredila zapiske. To je že obrodilo prve sadove.  Prav tako nas je opozoril na napake, ki jih na spletu ne smemo delati. Kompletno predavanje je podkrepil z prikaznimi slikami na tabli. Istočasno pa nam je predstavil tudi svojo novo knjigo Kako do prvih mest na Googlu. V njej je natančno opisal vzpon spletne strani.

Po predavanju nas je v avli podjetja pričakala kavica z prigrizki in pijačo.

Ob enajstih smo nadaljevali s temo Facebooka. Oblikovanje osebnega profila, poslovne FB strani, slovenske FB strani, FB strani za tujino. Kako oblikovati in kaj vse z njo početi, da bo čim bolj prepoznavna in obiskana. Kdaj in kako objavljati na FB? In še kup uporabnih informacij za delo z FB. Po predavanju nas je v bližnji gostilni čakala topla malica. Ne bom delala reklame za njih, ker se niso nekaj potrudili s postrežbo, hrana pa je bila ok.

Ob dveh pa nas je pričakal Grega Gostinčar s svojo zgodbo o uspehu in meni nepojmljivih zaslužkih na spletu. Svoje ideje in znanje je nesebično delil z nami.

Tomaž je prav tako nesebično pomagal mladi Renati Kekovič do njene prve knjige z naslovom V iskanju ljubezni. Renata se je v mladosti znašla v nemogoči ljubezenski zvezi iz katere dolgo ni našla izhoda. A ji je nazadnje le uspelo. Trnovo pot je opisala v svoji knjigi. Nam pa je predstavila svojo pot do nastanka in rojstva knjige. Knjigo smo lahko potem tudi kupili.

Kakšni so lahko zaslužki na spletu nam je predstavil Grega. Ob petih pa Tomaž, na kakšen način lahko do njih pridemo. Samo nebo je lahko meja. Vse ostalo je v znanju, iznajdljivosti in prilagodljivosti. Samo teh treh veščin naučimo svoje otroke in bodo v življenju zagotovo uspešni. Moji so že.

Zakaj obiskati Tomaževe seminarje?

Njegovi seminarji so bogati in predstavljeni na domač preprost način.

Vsebine so zanimive in raznovrstne. Bogato podkrepljene s primeri iz prakse.

Njegovih seminarjev se udeleži veliko ljudi iz cele Slovenije in je priložnosti za mreženje več kot dovolj. Sama sem šla na kosilo s še tremi, meni popolnoma neznanimi osebami. Med kosilom pa smo se zbližali, si predstavili svoje dejavnosti in si izmenjali kontakte. In z eno izmed teh oseb bom kmalu poslovno sodelovala. Prve korake sva že naredila. Pa je samo dva tedna od tega.

Na vsakem takem srečanju pa Tomaž poskrbi za številna presenečenja. V Trebnjem nam je znižal cene knjig tudi do polovice. Počastil nas je s kavico, prigrizki in pijačo. Povabil pa je odlične goste, ki so nam marsikaj razkrili.

Vsekakor priporočam obisk Tomaževih seminarjev. V zadnjem času pa nas bogato razvaja tudi s svojimi Webinarji na različne teme. Tudi ti so enostavni, zanimivi in predstavljeni na domač, preprost način.

Z eno besedo, Tomaž, hvala za vse.

Recent Posts