Zaslužek na internetu Izdelava spletnih strani 9 idej za delo na domu Nudim svetovanje Želiš imeti svoj blog? Mentorstvo - 100 % garancija
Oglasi
Delo na domu
Spletna stran Zaslužek na internetu vsebuje veliko koristnih informacij za tiste, ki jih zanima delo na domu.

Toplotne črpalke so učinkovite ter okolju in denarnici prijazne

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke spadajo med najboljše možnosti ogrevanja. Ne le, da vaš dom učinkovito ogrevajo, tudi hladijo ga lahko, obenem pa to dosegajo energetsko zelo učinkovito in okolju ter vaši denarnici prijazno. Začetna investicija se vam kaj kmalu povrne, hkrati pa lahko koristite tudi možnost subvencije, zato velja, če razmišljate o novem načinu ogrevanja vašega doma, na seznam najboljših možnosti uvrstiti tudi toplotne črpalke. Najdete jih na povezavi https://www.tersus.si/toplotne-crpalke.

Te v bistvu izkoriščajo obnovljive vire iz naše okolice, torej energijo zemlje, vode in zraka, vendar v različnih kombinacijah. Na vas je le, da se odločite, katera kombinacija bi bila za vaše želje in potreben najprimernejša. Našteti energenti vsebujejo toploto, ki jo toplotne črpalke znajo kar najbolje izkoristiti – nam v prid. Ogrejejo lahko eno sobo, stanovanje ali kar celoten objekt, uporabne pa so tudi za hlajenje, prezračevanje in tudi ogrevanje vode v bazenih. Ob tem porabijo le malo prostora, imajo dolgo življenjsko dobo in so preproste za uporabo.

Kako toplotne črpalke delujejo?

Povedano preprosto: ta naprava prenese toploto iz naravnih virov, ki so v okolici nenehno prisotni, v objekt, ki ga želimo ogrevati. Pri tem je treba omeniti, da je na tak način sposobna pridobiti kar tri četrtine zahtevane energije iz vse bolj priljubljenih obnovljivih virov, torej zraka, vode … Preostali delež energije črpa iz električne napeljave v objektu, kar pomeni, da je energetsko izredno varčna, torej da ustvarja manj emisij kot preostale ogrevalne naprave (peči na drva, pelete, kurilno olje …). Toplotne črpalke sprejemajo toplotno energijo iz okolja in jo nato oddajo v prostorih, ki jih ogrevamo.

Sistem delovanja toplotnih črpalk sestoji iz štirih komponent: dušilni element, kompresor, kondenzator in uparjalnik. Te enote sestavljajo krožni tok. Hladilno sredstvo v uparjalniku sprejme del energije iz okolja ter se tam zaradi nižjega zračnega tlaka spremeni v paro. Para se v kompresorju segreje, pri čemer mu pomaga električna energija, v kondenzatorju pa se segreje grelna voda in del vroče pare se nato utekočini. V dušilniku se temperatura in pritisk hladilnega sredstva nato znižata na začetne vrednosti, sredstvo pa gre v uparjalnik. Krog je sklenjen. Seveda je to le osnoven proces pridobivanja toplotne energije, vendar je vseeno dovolj za razumevanje, kako toplotna črpalka v osnovi deluje. To je v resnici tudi vse, kar morate vedeti, saj tako vidite, da gre v bistvu za izkoriščanje energije, ki je v vsakem primeru ves čas okoli nas in s tem okolju ne škodujemo, obenem pa tudi prihranimo. Samo pomislite, koliko evrov bi letno namenili za nakup kurilnega olja, peletov, poln in drugih klasičnih goriv.

Toplotna črpalka

Razmislite o velikosti naprave

Če greste v nakup toplotne črpalke, morate nekaj več vedeti tudi o tem, katero velikost naprave izbrati. Zelo pomembno namreč je, da bo dovolj zmogljiva za vaš dom oziroma prostore, ki jih želite ogrevati. Lahko se zgodi, da premalo zmogljiva črpalka pozimi ne zmore zagotavljati dovolj toplote, preveč zmogljiva pa ne zmore v celoti izkoristiti svojega potenciala, zato je vreden poglobljen razmislek o tem, kolikšna črpalka je potrebna za površino, ki ji je namenjena.

Dodatna prednost: nepovratna sredstva!

Izbira toplotne črpalke je okolju zelo prijazna, zato je za tovrsten način ogrevanja mogoče pridobiti subvencijo. Ta znaša do 50 odstotkov stroškov vaše naložbe (odvisno od vaših pogojev), kar zagotovo ni zanemarljiv podatek. Pozanimajte se o tem, saj je ta delež odvisen od tega, ali greste le v prenovo ogrevalnega sistema, ali gre za novogradnjo … Ta podatek je vsekakor vreden dodatne pozornosti, saj lahko na ta način pridobite kar nekaj sredstev, denar, ki ste ga namenili za nakup naprave, pa lahko porabite za kaj drugega.

Če ste v nabavi ali prenovi ogrevalnega sistema, bo ogrevalna in hladilna tehnika Tersus ravno pravšnja za vas. Tu namreč ne boste dobili le toplotnih črpalk, ampak tudi klimatske naprave, radiatorje in preostale pripomočke, ki jih potrebujete za ogrevanje oziroma hlajenje vašega doma.
Napišite komentar

Pridruži se nam
Spremljaj nas na Google +
Pošiljajte e-pošto kot profesionalci!
MailerLite Email Marketing for Small Business
Priporočamo
Te zanima delo na domu?
Iskalnik
Loading

Oceni tole objavo!