Trije pogoji, ki jih morate upoštevati, če želite zaslužiti na internetu


Služenje denarja preko interneta je delo, ki ga lahko opravljate na domu. Vendar, če boste besedno zvezo delo na domu vzeli preveč dobesedno, boste na internetu zelo težko uspeli.

Nekateri delo na domu vzamejo zelo dobesedno. Spomnim se, da mi je enkrat nekdo pisal, da bi se rad udeležil mojega brezplačnega seminarja na temo zaslužek na internetu in delo na domu, vendar da je Trebnje prevč oddaljeno od Maribora in da zato ne bo prišel. Če človek ni pripravljen narediti dobrih 100 kilometrov (v eno smer), ta nima osnovne možnosti, da bi uspel v tem ali katerem koli drugem poslu.

Jaz bi šel k Justinu in Joeu, ki jih omenjam v prispevku Ne najdeš zaposlitve v Sloveniji, na seminar v 10.000 kilometrov oddaljene Filipine.

Če želiš uspeti na internetu je prvi pogoj, da se redno družite z ljudmi, ki se ukvarjajo z zaslužkom na internetu. Če želite ustvarjati zaslužek na internetu morate imeti veliko znanja iz tega področja. Res je, da se da vse naučiti iz knjig, blogov, webinarjev,… Vendar nikoli ne boste uspeli sami ‘naštudirati’ vsega. Včasih ti nekdo lahko pove eno informacijo, ki bi jo sam iskal pol leta in za to zabil ure in ure časa.

Jaz se redno družim z vsaj desetimi osebami, ki se ukvarjajo z tem poslom. Družiti pomeni, se dobiti na kavici in se pogovarjati o stvareh, ki jih delaš. Verjetno se strinjate, da to ni ravno težko delo? Poleg tega pa se na takih druženjih rodijo odlične ideje.

Večina ljudi v delu na domu vidi predvsem prednosti, ki jih nudi ta vrsta dela. Ima pa delo na domu tudi en velik minus. Nekateri ljudje se doma ne morejo 100% skoncentrirati na delo. Nekateri se ne morejo spraviti za računalnik in začeti delati, ter začetek prestavljajo vedno na naslednji dan. Še več, pa je takih ljudi, ki se usedejo za računalnik in bi začeli delati, vendar vmes najdejo še druga dela, ki jih morajo postoriti v stanovanju ali okolici. Da ne omenjam Facebooka, mailov,…

Predlagam vam, da si vse kar želite narediti napišete na papir. Ter zraven dopišete roke. Če se rokov kljub temu ne držite, se dogovrite z prijatelji, da jih boste peljali na večerjo, če dogovorjenega dela ne boste naredili v roku, ki ste si ga postavili.

Tretji pogoj za uspeh na internetu je, da delite svoje znanje z drugimi. Namreč, le če boste zanaje dajali, ga boste tudi dobili. To vam lahko garantiram iz lastnih izkušenj.

Zadnji prispevki