Ultrazvok trebuha je neboleča preiskava


ultrazvok trebuha

Ob besedni zvezi ultrazvok trebuha jih večino pomisli na to, da je to mišljeno le za noseče ženske. Ampak ta preiskava nam lahko pomaga tudi pri drugih stvareh, kot so naprimer pregled jeter, žolčnika in žolčne vode, vranice, želodca … To pomeni, da ultrazvok trebuha takojOpens in a new tab. opravimo, ko se že dalj časa slabo počutite in imate bolečine v trebuhu, če hujšate, imate krvavo vodo, kri na blatu ali pa krvavite izven ciklusa, bolečine v hrbtu, visok krvni tlak in še kaj.

Pri moških se pregleduje sečni mehur, prostato in seminalni vezikulin, pri ženskah pa se pregleduje tudi sečni mehur in pa rodila. Za ultrazvok trebuha je treba najmanj 6 ur pred preiskavo nič jesti, saj bi to lahko oviralo preiskavo, zadnjo uro pred tem pa morete spiti vsaj pol litra vode in jo pustiti v mehurju, kar pomeni da ne smete izločiti vode iz sebe. S sabo pa prinesete tudi vse prejšnje rezultate preiskav in vse druge potrebne zdravstvene izvide.

Dandanes se veliko ljudi sprašuje, zakaj so take preiskave pomembne, dokler jih ne doleti obdobje, v katerem bodo jezni sami nase, ker tega niso storili že prej. Če preiskave pokažejo, da je z vami nekaj narobe in vi niste k pregledu pristopili ob prvih znakih težav, se lahko zgodi, da je za zdravljenje mogoče že celo pozno, ali pa bo za to potrebna operacija, katere pa v današnjih časih niso več tako zelo poceni. Vredno se je prepričati, da je z vami vse v redu že ob prvih znakih in simptomih, ki sicer niso navadni ali pa ne veste, kaj pomenijo, saj se vam je to prvič pojavilo. Živi se samo enkrat. Ultrazvok trebuha je neboleč in neškodljiv, pri katerem pa strokovnjaki uporabljajo ultrazvočne sonde konkavne oblike. Na trebuh dajo mazivo, ki je le topel gel, ta pa omogoči lažji stik s kožo, ko ležimo na hrbtu in na boku, včasih pa tudi stoje po izpraznitvi mehurja.

Zadnji prispevki