Nakup vhodnih vrat: ne stiskajte z denarjem, a kljub temu prihranite


Vhodna vrata

Pri gradnji ali prenovi hiše je nakup vhodnih vrat pomembna prelomnica, saj poleg oken predstavljajo loputo, ki bo našo hišo ločevala od zunanjega sveta, ohranjala v njej toploto in prijetne spomine. Ker vhodna vrata po navadi kupujemo v času, gradnje ali prenove, nam je pomembno, da za svoj denar dobimo najboljše. Zato je dobro poznati nekaj trikov, kako lahko izberete kakovostna vhodna vrata, ter hkrati tudi prihranite nekaj dragocenih denarcev.

Zakaj pri nakupu vhodnih vrat ni dobro stiskati z denarjem?

Popolnoma je razumljivo, da pri gradnji oziroma prenovi hiše ne razpolagate z velikimi količinami odvečnega denarja, zato ves čas premišljujete, kje bi lahko prihranili. Pri tem si lahko pomagate z vodilom, da raje prihranite denar pri potrošnih stvareh (pomožne mizice, slike, dekorativni program, kozarci …), saj so to stvari, ki se jih lahko hitro naveličate in jih boste skoraj zagotovo v naslednjih desetih letih vsaj dokupili, če ne popolnoma zamenjali.

V teh primerih zato ni nujno, da je kvaliteta na prvem mestu in si lahko privoščite izdelke nižjega cenovnega razreda. Vhodna vrata pa poleg oken, strehe in kuhinjskega pohištva predstavljajo elemente, ki bodo del vašega doma tudi do 30 let in več, poleg tega pa imajo tudi visoko funkcionalnost. Karikirano povedano boste imeli veliko manj stroškov z zamenjavo dekorativnega kipca, ki ga je vaš otrok prevrnil na tla in ga iskreno povedano niti ne bi pogrešali, kakor s popravilom slabo izdelanih vrat, ki bi se povesila.

Zato naj vas pri nakupu vhodnih vrat vodi stara misel, da je dražje tudi ceneje, saj vam kakovostna vhodna vrata prinesejo prihranek na dolgi rok, ker jih ni treba vsakih nekaj let popravljati.

Kakšne so cene vhodnih vrat?

Cene vhodnih vrat so med seboj zelo različne, saj so poleg različnih proizvajalcev in kvalitet odvisne tudi od materiala, dizajna in dekorativnih elementov. Iz teh razlogov se tudi zelo kakovostna vhodna vrata med seboj razlikujejo v ceni. Če želite prihraniti in hkrati kupiti kakovostna vhodna vrata, si lahko stroške olajšate tudi s tem, da pri izbiri vhodnih vrat ne pretiravate z dekorativnimi elementi. Danes je tako ali tako vse bolj popularen tako imenovani »čisti stil,« ki se izogiba odvečnim dekorativnim elementom in v ospredje postavlja čiste linije.

Vhodna vrata

3 praktični nasveti, kako lahko prihranite pri nakupu kakovostnih vhodnih vrat:

  1. Mislite vnaprej

V procesu prenove ali gradnje hiše ste se verjetno že naučili, da je ključ do prihranka dober premislek. Tudi vhodna vrata pri tem niso izjema. O izbiri razmišljajte že prej, saj boste tako lahko dobro preučili ponudbo, se spoznali z različnimi izkušnjami uporabnikov in ugotovili, katere karakteristike vhodnih vrat so za vas res pomembne. Tako se boste izognili temu, da bi z impulzivnim izborom izbrali najsodobnejša in ‘oh in sploh’ vhodna vrata, ki imajo veliko več »dodatne opreme,« kakor je potrebujete. Seveda ni nič narobe, če kupite najbolj izpopolnjena vrata, vendar če želite prihraniti, to ni bližnjica do prihranjenih denarcev.

  1. Izkoristite popuste

Prednost predhodnega razmisleka o izboru vhodnih vrat je tudi v tem, da lahko daljše časovno obdobje spremljate možne popuste. Ko se skoraj že odločite za izbor vhodnih vrat, se najprej o možnih popustih pogovorite s prodajalcem, ki vam lahko tudi pove, ali v bližnji prihodnosti načrtujejo kakšne ugodnosti za svoje stranke. Dobro je tudi poznati koga, ki je vhodna vrata določenega proizvajalca že kupil, in ga vprašati, ali je bil deležen in kako je prišel do kakšnega popusta.

Tretji način, kako priti do popusta, pa je redno spremljanje spletne strani prodajalca vhodnih vrat, saj bodo najverjetneje nove popuste objavili tam.

  1. Upoštevajte nasvete svetovalca

Dobro je, da prodajalcu, pri katerem se dogovarjate za nakup vhodnih vrat, zaupate in da dobite občutek, da vam želi res prodati najboljše za vas in ne najdražje. Tak prodajalec se zaveda, da želite kvaliteto in bo skupaj z vami poiskal možnost, ki bo združevala žepu prijazen nakup in kvalitetna vhodna vrata. Zavedajte se, da je ravno prodajalec oseba, ki zelo dobro pozna ponudbo vhodnih vrat. Od vas bo najverjetneje najprej želel slišati vaše želje in zahteve, ter vas opozoril, katere lastnosti morajo vhodna vrata nujno imeti za čim daljšo in čim bolj funkcionalno življenjsko dobo. Zato vam prodajalec, pri katerem vhodnih vrat ne izdelujejo po tekočem traku, lahko ponudi zelo lepa, moderna in funkcionalna vhodna vrata, njihovo ceno pa zniža z odpravo detajlov, ki jih ne potrebujete ali ne želite.

Vhodna vrata lahko v času gradnje ali prenove hiše predstavljajo velik, a nujen finančni zalogaj, še posebej zato, ker si vsak želi izbrati kakovostna vrata, ki mu bodo služila še dolgo časa. Kljub temu pa je s premišljeno izbiro, upoštevanjem nasvetov svetovalca in s spremljanjem popustov mogoče prihraniti kar nekaj denarja in vseeno dobiti kakovostna vrata. Zato s pomočjo preudarnih misli izkoristite priložnost za prihranek, ki se vam ponuja.

Recent Posts