Video – Učinkovita in prepričljiva spletna komunikacija


Če si na spletu pogledate vsaj kakšen video na dan, potem ste eden od 100 milijonov uporabnikov, ki si dnevnega obiska spleta ne znajo predstavljati brez ogleda videa. Povprečni spletni uporabnik je mesečno tako izpostavljen 32,2 videom, ki skupaj na mesec povprečno
nanesejo 16 minut in 49 sekund.

Da pa to niso le smešni in zabavni posnetki, ampak videi postajajo tudi vse bolj pomemben kanal za poslovno komunikacijo, dokazujejo tudi spodnje statistike:

80% spletnih uporabnikov se spomni video oglasa, ki so ga v zadnjih 30 dneh videli na spletni strani. Od teh jih je:

  • 26 % je poiskalo več informacij o temi, predstavljeni v videu
  • 22 % jih je obiskalo spletno stran podjetja, ki je predstavljeno v oglasu
  • 15 % je obiskalo podjetje, ki je predstavljeno v videu
  • 12 % jih je kupilo izdelek, ki je predstavljen v video oglasu

Vzpon video marketinga zato ni presenetljiv, ponuja pa vrsto različnih videov, ki jih lahko uporabite za različne namene. Predstavitveni Video prek zanimivih posnetkov in kreativnih kadrov predstavi izdelke in tudi vrednote podjetja. Njegov namen je predvsem grajenje boljšega poznavanja podjetja in večji ugled podjetja.

Če želite z videom predvsem pospešiti prodajo vaših izdelkov, raje uporabite promocijski video, ki jasno prikaže lastnosti izdelkov, programov ali storitev. Temu je dodan še prepričjiv nagovor in zaključni poziv (calltoaction).

Animiran Video lahko enostavno in razumljivo predstavi različne postopke, tudi malce bolj zahtevni koncepti pa postanejo lažje razumljivi.

Zanimiv primer spletnega video marketinga so tudi prenosi v živo, ki omogočajo, da si predavanje neposredno na spletu ogledajo tudi tisti, ki se ne morejo udeležiti fizičnega dogodka.

Dostop do prenosa v živo je lahko brezplačen ali pa plačljiv.

Bodimo iskreni pisnih navodil ne bere skoraj nihče. Z veseljem pa si pogledamo izobraževalni video, ki na jasen, razumljiv in enostaven način predstavi delovanje izdelka, programa ali aplikacije ter ponavadi posnetke združuje z animacijo.

Hiter razvoj snemalne tehnike je naredil video produkcijo veliko bolj dostopno, multikopterji pa so bistveno znižali stroške spektakularnih posnetkov iz zraka. Tako zdaj lažje izkoristite vse prednosti video marketinga, s katero vaša spletna stran ne bo le bolj prepričljiva, ampak bo imela
tudi boljše možnosti, da se pojavi višje med Googlovimi zadetki.

Helena Tušek, Videa

Zadnji prispevki