Zaslužek na internetu Izdelava spletnih strani 9 idej za delo na domu Nudim svetovanje Želiš imeti svoj blog? Mentorstvo - 100 % garancija
Oglasi
Delo na domu
Spletna stran Zaslužek na internetu vsebuje veliko koristnih informacij za tiste, ki jih zanima delo na domu.

Vrata za vsak dom

Vrata

Vsak izmed nas si želi lepo in funkcionalno urejen dom, kjer bomo z veseljem preživljali svoj čas z našimi bližnjimi. Osnova za dobro počutje v našem domu pa ni le lepo urejeno pohištvo in dekorativni izdelki. Ogromen vpliv na celotni izgled našega doma imajo vrata, tako vhodna kot notranja. Zato moramo izbiro le teh skrbno premisliti in v obzir vzeti številne dejavnike.

Ali naj izberemo protivlomna vrata?

Vlom v naš dom je skrita skrb vsakega posameznika. Kadar z družino odpotujemo na počitnice ali pa na krajši vikend oddih, se bomo zmeraj spraševali, ali je doma vse v najlepšem redu. Protivlomna vrata so zato odlična rešitev. Kadar se za protivlomna vrata odločimo, moramo biti pozorni na njihovo certificirano zaščito in kakovost.

Konstrukcija podboja in krila protivlomnih vrat mora biti jeklena, ključavnica pa mora biti kakovostno izdelana z vsaj desetimi zatiči, ki se bodo v primeru poskusa vloma zablokirali. Cilindrični vložek nudi zaščito tudi pred vrtanjem in lomljenjem. Protivlomna vrata so lahko lepo oblikovana in vam poleg varnosti nudijo še izredno estetski izgled vašega doma.

Na moramo paziti pri izbiri vhodnih vrat?

Vhodna vrata predstavljajo mejo med zunanjim svetom in našim domom, zato morajo biti zelo kvalitetna, imeti odlično izolacijo, primerne dimenzije, omogočati pa morajo tudi varovanje našega doma. Kako dobro bodo vrata izolirana, je odvisno od tega, iz kakšnega materiala so izdelana. Če se boste odločili za vhodna vrata, katerih komponent je steklo, se odločite za troslojno steklo. V kolikor bomo izbrali vrata z debelejšo izolacijo, nam bo to omogočilo precejšen prihranek pri ogrevanju, pomagajo pa tudi pri doseganju standarda energetsko varčnega objekta.

Še zmeraj so najbolj popularna lesena vhodna vrata, saj ta naravni material posamezniki povezujemo z občutkom udobja in domačnosti. Navadno so tovrstna vrata tudi lepo in estetsko oblikovana. Kako stabilna dejansko bodo lesena vrata, je odvisno o tega, iz kakšnega lesa so narejena. Lahko so masivna, velikokrat so narejena tudi z aluminijastim vložkom in penastim jedrom. Slednja so cenejša in navadno tudi dlje obstojna. Lesena vrata nudijo tudi odlično toplotno in zvočno izolacijo.

Vhodna vrata

Aluminijasta vhodna vrata so zelo trajnostna in ne zahtevajo veliko vzdrževanja. So zelo stabilna in trdna, lastnikom pa omogočajo visoko varnost. Njihova izolacija je nekoliko slabša. Za tovrstna vrata se lastniki navadno odločijo, če želijo moderni videz objekta. PVC vrata so lahko izredno stabilna, če so dodatno ojačana. Imajo zelo dobro zvočno in toplotno izolacijo, za dodatno izolacijo pa poskrbi tudi zatesnitev na spodnjem delu vratnega krila. Najcenejša so zagotovo PVC vrata, aluminijasta in lesena pa so po ceni precej primerljiva.

Na kaj moramo paziti pri izbiri notranjih vrat?

Preden se za nakup notranjih vrat odločimo, je nujno, da dobro poznamo dimenzijo neobdelane zidarske odprtine. Ponudba notranjih vrat je zelo velika. Izberemo lahko drsna notranja vrata, ki so lahko izredno praktična, saj nam omogočijo ogromen prostorni prihranek, kar je še posebej uporabno, če notranja vrata potrebujemo v manjših hodnikih in prostorih. Furnirana notranja vrata dajejo izgled masivnih notranjih vrat s tem, da so precej bolj cenovno dostopna. Zelo popularna so tudi masivna notranja vrata, ki so navadno narejena iz troslojnega križno lepljenega panela. Tovrstna vrata so popularna predvsem zaradi tega, ker dajejo prostoru občutek domačnosti, lepo pa dopolnjujejo tako bolj moderen kot klasičen izgled našega doma.

Tako notranja kot zunanja vrata so lahko izdelana po naročilu oziroma po meri in so tako lahko popolnoma prilagojena željam in potrebam uporabnika. Izredno kvalitetna in estetsko dovršena vrata, izdelana po meri, izdeluje podjetje Markelj, ki vas bo s svojo pestro ponudbo zagotovo povsem navdušilo.
Napišite komentar

Pridruži se nam
Spremljaj nas na Google +
Pošiljajte e-pošto kot profesionalci!
MailerLite Email Marketing for Small Business
Priporočamo
Te zanima delo na domu?
Iskalnik
Loading

Oceni tole objavo!