Zaslužek na internetu Izdelava spletnih strani 9 idej za delo na domu Nudim svetovanje Želiš imeti svoj blog? Mentorstvo - 100 % garancija
Oglasi
Delo na domu
Spletna stran Zaslužek na internetu vsebuje veliko koristnih informacij za tiste, ki jih zanima delo na domu.

Zakaj se je priporočljivo mrežiti in hoditi na seminarje?

Seminar Smiljana Morija z gostjo Petro Škarja

Želite spremeniti svoje življenje na boljše? Ste odločeni ali samo zainteresirani? V primeru, da ste samo zainteresirani boste iskali predvsem izgovore in ne poti, ki pripeljejo do cilja. Kaj ste počeli zadnjo soboto v novembru, 28.11.2015 ? Sama sem sobotni dan preživela v družbi enega največjih govornikov in motivatorjev, Smiljana Morija ter energične in srčne predavateljice ter avtorice več knjižnih uspešnic, Petre Škarja. Na seminarju sta predstavila inovativne in preizkušene pristope s področja marketinga, trženja oziroma prodaje. Besedi marketing (market vemo, da v angleščini pomeni trg) in prodaja sta torej sinonima, vendar se marketing pogosto zamenjuje za promocijo, ki je dejansko samo eden izmed delov trženja oziroma trženjskega spleta. Mislim, da je dobro to, pogosto zmoto, že v osnovi pojasniti, ker, ne boste verjeli, ampak obstajajo podjetja, ki imajo posebne oddelke za trženje in posebno pisarno za marketing in ob tem imajo v mislih seveda promocijo.

Anna Ivačič

Anna Ivačič

 

Priznam, Smiljana Morija in Petro Škarja sem prvič poslušala v živo in lahko rečem, da z uporabnimi nasveti sploh nista varčevala 🙂 Govorila sta iz izkušenj, iz srca ter nas spodbudila, da stopimo iz cone udobja in odkrijemo zakaj smo tukaj ter uresničimo svoje sanje. Vsak izmed nas ima unikatno življenjsko zgodbo. Lahko jo deli s svetom in tako pomaga posameznikom, ki se srečujejo s podobnimi izzivi s katerimi smo v preteklosti uspešno opravili. To hkrati tudi pomeni, da imamo izkušnje, iz katerih lahko izhajamo in svetujemo. V obdobju mojega otroštva, ko vsaka hiša ni imela računalnika in interneta, da o mobilnih telefonih niti ne govorim, je pridobivanje informacij bil precejšen izziv. Sedaj, v času moderne tehnologije, so informacije z lahkoto dosegljive. Po besedah Smiljana Morija je ravno informacija bistvena nepremičnina 21. stoletja. Seminar je bil izredno koristen, tako za posameznike, ki razmišljajo o svojem novem poslu, kot tudi za tiste, ki svoje podjetje že imajo. Iz tega razloga sem se spomnila na znanko iz Ljubljane, ki želi povečati prodajo in bi ji omenjeno znanje zagotovo prav prišlo. Vzela sem telefon v roke in ji svetovala naj pride v hotel Mons, se poveže s Petro Škarja in prisluhne Smiljanovim modrim besedam. Ampak, začela je z izgovori, da ne more, da nima časa, nima avta… Naj vas spomnim, da je znanka Ljubljančanka in da obstajajo tudi taksiji oziroma potniški promet. V Ljubljano sem se peljala dobro uro in se mi ni zdelo veliko. Za takšen seminar bi bila pripravljena tudi plačati kar lepo vsoto, saj je dragocen ter se peljati tudi 24 ur. Omenjene tipične izgovore nam je Smiljan pred tem že razložil, tako da sem jih kako uro za tem doživela tudi v praksi. Tukaj lahko opazite razliko med »biti zainteresiran« in »biti odločen«.

zapiski - Smiljan Mori in Petra Škarja

Petra Škarja nas je navdihnila z zgodbo o svojih podjetniških začetkih in se dotaknila pisanja knjig ter njihove predhodne promocije. Hkrati nam je tudi svetovala, da ostanemo zvesti sebi in se ne spreminjamo zaradi želje po uspehu. Uporabne nasvete o govorništvu smo lahko opazovali tudi v praksi, saj sta tako Petra Škarja kot tudi Smiljan Mori odlična učitelja, ki motivirata in stojita učencu ob strani. Ob nesebičnem deljenju njunega znanja, sem se spomnila poteka brezplačnega webinarja uspešnega strokovnjaka Johna Assarafa iz ekipe Neurogym, ki sem se ga udeležila nekaj tednov nazaj. Lahko mi verjamete, da ko sem pogledala nazaj, sem se zavedala, da je Johnov webinar potekal po strategijah in preverjenih orodjih, o katerih je govoril Smiljan Mori, le da takrat tega seveda nisem vedela. V hipu mi je postalo jasno, da zadeva deluje, da je preizkušena in da se je izkazala za zelo uspešno. Hvaležna sem, da sem imela priložnost biti del seminarja, na katerem so se, iz minute v minute, v glavi in srcu, rojevale nove ideje. Na različnih predavanjih in delavnicah, tako na fakulteti kot izven nje, sem poslušala o pomenu zgodb, njihovem pripovedovanju, kako je priporočljivo da so polne čustev, doživetij… Bila sem prepričana, da imam kar nekaj znanja o tem. Na srečo je Smiljan Mori v enem dnevu porušil moje iluzije in mi pokazal, kako se zgodbe dejansko pripovedujejo, da ostanejo v spominu poslušalcev.

V slovenskem okolju lahko pogosto opazimo iskanje izgovorov in problemov, namesto poti in rešitev. Pogosto poslušamo, kako se ne da, kako ni denarja, kako nima smisla, se ne splača, saj je pa vendarle recesija. Kje točno, v čigavi glavi? Svet namreč dojemamo na podlagi lastnih prepričanj in to kar se nam zdi, ni nujno, da je tudi resnica. Če se navežem na Petrino uspešnico Virusi Slovenije, ki razkriva priučena prepričanja, zaviralce uspeha, lahko rečem, da vse kar potrebujemo je že v nas, le tega pogosto ne znamo izkoristiti, saj se hitro in neopazno okužimo z negativnimi prepričanji okolice. Hvaležna sem, da sem prejšnje poletje preživela na Kitajskem, kot udeleženka poslovne Poletne šole v Šanghaju, organizirane s strani Dejana Roljiča, ustanovitelja ABC podjetniškega pospeševalnika. Lahko mi verjamete, da je zrak v skrivnostni deželi čaja in riža precej onesnažen, da voda iz pipe ni pitna, hrana pa je večinoma zelo slabe kakovosti. Modro nebo sem, v času bivanja na Kitajskem, videla le nekajkrat, izključno na podeželju, neposredno po dežju. Da ne omenjam neugodnega podnebja v poletnih mesecih, ki je poskrbelo za neznosno vročino in visoko vlažnost. Ko sem se vrnila v Slovenijo, sem imela občutek, da vstopam naravnost v raj. Šele takrat sem resnično začela ceniti deželo na sončni strani Alp in njeno čudovito naravo, gozdove, čist zrak, pitno vodo, odlično hrano in navsezadnje tudi čiste reke. Verjemite mi, da nočete vedeti v kakšni vodi so se na Kitajskem kopali otroci in odrasli ter v kakšnem morju sem se kopala tudi sama v Hong Kongu.

Ustvarjalne naloge med seminarjem so udeležencem omogočale nešteto možnosti za navezovanje novih stikov. Spoznala sem ljudi s podobnimi načeli, vrednotami in interesi ter ugotovila, da očitno res velja zakon privlačnosti, saj privlačimo podobno. Izmenjali smo si kontakte, vizitke, zgodbe in spletli nova poznanstva. Na sliki mojih zapiskov lahko opazite šop naključno pridobljenih vizitk. Kompenzacije so sicer zelo uporabne v poslovnem svetu, pa vendar ta članek ni nobena kompenzacija. Ne, ne poznam osebno ne Petre Škarja in ne Smiljana Morija ter pred seminarjem nisem poznala nobene izmed oseb, od katerih sem dobila vizitke. Če pogledam iz finančnega vidika, nimam absolutno nič od tega, da pišem ta članek, niti pričakujem česa v zameno od lastnikov vizitk… Ta članek objavljam zgolj zato, da vam pokažem, kako pomembno je mreženje in kako nikoli ne veste s kom govorite in ali bo ta nekdo v prihodnosti pripravil kakšen prispevek, četudi v tem trenutku ne razmišlja o tem. Idejo za prispevek sem namreč dobila na pobudo Tomaža Gorca, šele nekaj dni po seminarju.

Pomembno je imeti jasne cilje, vedeti kdo smo, kam gremo in kaj si želimo, imeti načrt kako to doseči ter delovati v smeri uresničevanja svojih ciljev. Polagam vam na srce, da sodelujete, se mrežite ter si medsebojno pomagate. Sodelovanje ni konkurenčni boj, temveč priložnost za win-win povezovanje, od katerega bosta obe strani imeli samo prednosti.
Napišite komentar

Pridruži se nam
Spremljaj nas na Google +
Pošiljajte e-pošto kot profesionalci!
MailerLite Email Marketing for Small Business
Priporočamo
Te zanima delo na domu?
Iskalnik
Loading

Oceni tole objavo!