Zaslužek na internetu Izdelava spletnih strani 9 idej za delo na domu Nudim svetovanje Želiš imeti svoj blog? Mentorstvo - 100 % garancija
Oglasi
Delo na domu
Spletna stran Zaslužek na internetu vsebuje veliko koristnih informacij za tiste, ki jih zanima delo na domu.

Brezplačen e-priročnik: Kako najti dobro zaposlitev in si ustvariti kariero

Želite izvedeti vse o tem, kako najti dobro zaposlitev in si zgraditi uspešno kariero?

Univerzitetni diplomirani psiholog Aleš Pogačnik je napisal izvrsten priročnik z naslovom Kako najti dobro zaposlitev in si ustvariti kariero.

Priročnik lahko v elektronski obliki, samo na spletni strani Zasluzek.org, dobite brezplačno z izpolnitvijo spodnjega obrazca.

Pošljite mi brezplačni e priročnik

 

Vaše ime

Vaša e-pošta

* S klikom na gumb "Pošljite mi...." sprejemate tudi splošne pogoje.

 

 

V priročniku boste našli kar nekaj zelo koristnih nasvetov, ki vam bodo zagotovo olajšali iskanje zaposlitve. V priročniku vam avtor razkriva kako razmišljajo delodajalci in kaj pričakujejo od vas. Namreč dostikrat se zgodi, da iskalci zaposlitve niti približno ne vedo kaj delodajalec pričakuje od njih. In ravno zaradi tega, ker delodajalec ugotovi, da kandidat za delovno mesto ne ve kaj od njega delodajalec pričakuje, ta ne dobi zaposlitve.

Če boste priročnik pozorno prebrali, bo iskanje zaposlitve in graditev kariere v bodoče veliko lažje.

Avtor je priročnik napisal brez dlake na jeziku. Pravi, da danes ni prostora za lenobne, pasivne in strahopetne ljudi. Vsak posameznik se mora zavedati moči lastnega vpliva na svojo prihodnost. Vsak mora biti iznajdljiv, ne pa omejen z izgovori. Iluzorno je pričakovati, da bo za nas poskrbela država ali kdo drug.

Zagotovo nekaterim priročnik ne bo všeč, ker si zatiskajo oči pred kruto realnostjo. Situacija je taka kot je, ne moremo je spremeniti, lahko se ji samo prilagodimo. Prišli so časi, ko se od vsakega posameznika zahteva znanje, odgovornost, samostojnost, resnost, pripadnost podjetju in delavnost.

Brezplačen e priročnik - Kako najti dobro zaposlitev in si ustvariti kariero
4 komentarji na “Brezplačen e-priročnik: Kako najti dobro zaposlitev in si ustvariti kariero”

 • Mojca:

  Tematiko vezano na zaposlovanje prebiram najmanj dvajset let iz preprostega razloga biti konkurenčna na trgu dela. Drugačna knjiga, končno nekaj drugega. Moram pa pripomniti sledeče: ni vsak delodajalec vreden zlata. Marsikdo si presneto zasluži kakce. Je pa velika škoda, da »delovni material« ni vedno pravilno razporejen ;). Knjigo toplo priporočam !

  • Aleš:

   Pozdravljena, gospa Mojca. Najprej se vam zahvaljujem za vaš pozitiven odziv na knjigo. Z vami se moram še kako strinjati glede opažanja, da si marsikdo zasluži “kakce”, ker se sami na trgu dela vedejo kot “kakci”. In takih je veliko. Tudi sam sem že delal pri takšnemu delodajalcu. Cilj priročnika (sploh razširjene verzije , ki je prerasla v knjigo), pa je razviti samega sebe kot osebnost in strokovnjaka, da si bomo s svojim slovesom strokovnjaka lahko sami izbrali delodajalca. Da bomo imeli možnost zavrniti “kakce” od delodajalcev in sodelovati s tistimi, za katere bomo verjeli, da so vredni našega časa, znanja in energije.
   Po drugi strani pa je tudi nesrečen slučaj, če smo se zaposlili pri “kakcu” lahko priložnost za naš razvoj (tako osebnostni, kot strokovni)- če jo kot takšno znamo prepoznati. Vsaj pri meni je bilo tako 😉 Srečno!

 • Peter Turičnik Popovski:

  Hvala za povezavo do priročnika, ki mi je ponudil zanimivo razmišljanje, hkrati pa me je malo zmedel, ker se v isti sapi razlaga, kako najboljše v neposrednem razgovoru prodati svoje znanje delodajalcu ter da je odzivanje na zaposlitvene oglase najmanj učinkovit način iskanja zaposlitve.
  Sprašujem vas kako priti do delodajalca, če nisi povabljen ali da za delovno mesto, ki mi je pisano na kožo sploh ni potreb? Ali moram biti malo vsiljiv do tajnice, direktorja ali lastnika, da me kot padalca sprejme in posluša moje reference o moji veliki želji delati v izbranem podjetju?
  Kar manjka v priročniku je namig, kako se prebiti do njih na razgovor, če je prijava na take oglase neučinkovita.
  Na seminar me žal ne bo, če boste morda tam podali odgovor, bi se priporočil da mi ga posredujete.
  Morda pa je to bolj namenjeno za poskusiti z start-up odločitvijo.

  Podatki o sebi:
  52 let
  30 let delovne dobe
  18 mesecev brezposeln (izgubil delo vsled dolgotrajne bolniške zaradi prometne nesreče)
  Pošiljam prošnje kot dipl.ekonomist, strojnik, prof.glasbe, maser z licenco, kulturnik z zlatim Gallusovim priznanjem, nabavni logist, kakovostnik…
  In nič še ne zgodi.
  Sem res v Sloveniji nič vreden po 50 letu?

  Hvala vam v naprej za odgovor.

  • Aleš:

   Pozdravljeni, gospod Peter. Brezplačni priročnik je namenjen predvsem prebuditvi miselne naravnanosti, z razvojem katere si lahko pridobimo prednost na trgu dela. Kot je videti, je priročnik pri Vas dosegel svoj namen in že razmišljate v to smer. Tematiko, kako se približati pravi osebi pri delodajalcu, ki ima moč odločanja, ali Vas zaposliti, ali ne, sem nekoliko bolj razdelal v razširjeni verziji priročnika – knjigi, v veliki meri pa to vprašanje pokriva tudi priročnik Aleša Zaletela in Damjana Palčiča Kariera 0/9.
   V razmisleku na Vašo situacijo, ko se vživljam v vašega potencialnega delodajalca, nikakor ne bi zaključil, da ste po 50. letu ničvreden. Problem ni v Vas, temveč v naši zakonodaji, ki delavce po 55. letu popolnoma zaščiti in postanejo neodpustljivi. Iz tega vidika kandidati nad 50 let ne glede na svoje izkušnje izgubljajo privlačnost, saj vas delodajalec ne pozna in ne ve, kako dober zaposleni bi lahko bili, zaradi zakona o zaščiti starejših delavcev pa si ne upa tvegati in zato raje daje prednost mlajšim, čeprav manj izkušenim.
   Predlagam, da se poskušate promovirati pri delodajalcih s pomočjo zaposlitvenega programa, ki delodajalcem omogoča, da vas “preizkusijo” s kar najnižjimm tveganjem in stroški – kar pomeni, da velik del vaše plače pokrije Zavod za zaposlovanje. Delodajalec, ki je zainteresiran zaradi vaših izkušenj, bo vsled tega programa morda imel več posluha za sodelovanje z vami, če mu skupaj z vami ponudite še neko olajšavo. Poleg tega mu date vedeti, da vam ni vseeno za stroške njegovega poslovanja in se znate vživljati v njegovo situacijo. Še link do programa: http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/programi/zaposlovanje/zaposli-me-2016
   Srečno!

Napišite komentar

Pridruži se nam
Spremljaj nas na Google +
Pošiljajte e-pošto kot profesionalci!
MailerLite Email Marketing for Small Business
Priporočamo
Te zanima delo na domu?
Iskalnik
Loading

Brezplačen e-priročnik: Kako najti dobro zaposlitev in si ustvariti kariero
3.5 (70%) 4 votes