Kako hitro dobiti sledilce na Instagramu in YouTube kanalu?


Če imate na Instagramu ali YouTube kanalu veliko število sledilcev, lahko na račun tega zelo dobro zaslužite. Prav ste prebrali: tudi v Sloveniji je to mogoče! Pri nas namreč obstaja kar nekaj oseb, ki so si s pomočjo Instagrama in YouTube kanala zagotovile lepa mesečna izplačila. Višina zaslužka je seveda odvisna tudi od tega, kako dobro se znate prodati in koliko imate sledilcev na ostalih družbenih omrežjih.

Ni važno, katere članke boste na to temo prebrali, večina avtorjev bo na vprašanje, kako dobiti sledilce na Instagramu ali YouTube kanalu, odgovorila, da je glavni pogoj za to dobra vsebina. S tem se sicer strinjam, vendar bi dodal še to, da je danes na omenjenih digitalnih kanalih zelo težko dobiti večje število novih sledilcev tudi takrat, kadar poskrbiš za zares kakovostno vsebino. 

Februarja letos sem se odpravil na dvotedensko potovanje po Egiptu. Posnel sem kar nekaj res zanimivih video posnetkov in jih sproti objavljal na svojem YouTube profilu. Kljub temu, da so bili video posnetki zelo zanimivi, niso imeli zelo velikega števila ogledov, niti niso prinesli veliko novih naročnikov.

V komentar pod video posnetek, ki si ga lahko ogledate spodaj, mi je nekdo napisal, da imam tako zanimive video posnetke, da bi si zaslužil vsaj 50 tisoč sledilcev. 

Ali si res zaslužim vsaj 50 tisoč sledilcev, boste najlažje precenili sami, če si ogledate zgornji video posnetek in še kakšnega na mojem YouTube kanalu. Na YouTubu me najdete pod imenom Tomaž Gorec. Nujno si poglejte še videoposnetek na https://youtu.be/s2_oKcJETvE. Kakor vidite, ima ta video posnetek dobrih tisoč ogledov. Skoraj identičen videoposnetek sem objavil tudi na svoji Facebook strani, kjer mi je uspelo zbrati preko 185.000 ogledov. Razlika je več kot očitna. 

Če vprašate mene, je YouTube manj učinkovit kanal za doseganje širokih publik. Tudi iz tega razloga pomembnejše posnetke najraje objavljam na svoji Facebook strani. Nerealno bi bilo pričakovati, da bom dobil veliko število ogledov in novih naročnikov na svojem YouTube kanalu, če ne bom na vsake toliko časa tudi tam objavil vsaj nekaj zanimivih videoposnetkov. Danes je na tem kanalu veliko težje dobiti sledilce, kot je bilo to nekaj let nazaj. 

Moja življenjska filozofija je, da se na tem svetu vse da, če je le želja in volja dovolj velika. Prepričan sem, da obstaja tudi način, kako hitro in enostavno dobiti večje število sledilcev na YouTubu kanalu in Instagramu. Sicer se s tem vprašanjem nisem pretirano ukvarjal, ker nisem imel časa, ampak je rešitev prišla sama od sebe. Zadnje čase sem se malo bolj posvetil družbenemu omrežju TikTok, ki je v Sloveniji v vzponu. Posebnost TikToka je ta, da vaš prispevek lahko vidi več kot 100.000 ljudi, tudi če imate samo 100 ali manj sledilcev. TikToku namreč ni tako zelo pomembno število sledilcev, ki jih imate, ampak kakovost vsebine. Če TikTok oceni, da je vaša objava zanimiva, jo bo prikazal zelo velikemu številu ljudi, čeprav jih imate vi manj kot 100. 

Moj tretji video, ki sem ga objavil na TikToku, je imel več kot 70.000 ogledov, kljub temu, da sem imel takrat manj kot 100 sledilcev. Videoposnetek si lahko ogledate na https://www.tiktok.com/@tomazgorec/video/6830399094674967814. Kaj pravite na video? Nič posebnega, če mene vprašate. 

Ker TikTok dovoljuje objavo krajših video posnetkov (do ene minute), sem na TikToku nekajkrat svoje sledilce pozval, da si lahko daljše posnetke ogledajo na mojem YouTube ali Instagram profilu. Ugotovil sem, da je to tudi razlog, zakaj sem začel dnevno pridobivati večje število novih sledilcev. Če bi temu posvetil malo več časa in bi se tega lotil malo bolj resno, menim, da bi lahko brez težav povečal število ogledov tudi na YouTube kanalu ali Instagram profilu za več kot 100 novih sledilcev na dan. Je pa res, da mi je sedaj najbolj pomembno, da dobim veliko novih sledilcev na TikToku, saj je to enostavnejše. Kakšen dan dobim tudi po 400 novih sledilcev. Na YouTubu in Instagramu lahko o tem samo sanjam!

Torej, če želite povečati število sledilcev na YouTube kanalu ali Instagramu, več časa namenite grajenju prezence na TikToku. Na TikToku lahko hitreje uspete in dosežete več ljudi. Par dni nazaj sem zasledil video posnetek mlade Ljubljančanke, ki je razkrila, da je v dveh tednih, odkar si je ustvarila svoj TikTok profil, dobila 18.000 sledilcev. Sam osebno mislim, da take priložnosti ne gre zamuditi. Tega, kar omogoča TikTok, ne gre podcenjevati. 

Če si boste ustvarili svoj TikTok profil, vam predlagam, da si ogledate tudi moj profil na https://www.tiktok.com/@tomazgorec. To, kar objavljam, mi dnevno prinese od 100 do 200 novih sledilcev. Včasih tudi več. Če boste delali podobno, kakor delam jaz, ni razloga, da ne bi uspelo tudi vam.

Če vas zanima, kako postati influencer, vam predlagam, da kliknete https://www.zasluzek.org/kako-postati-influencer in si prenesete mojo brezplačno e-knjigo z naslovom Kako postati influencer in s tem dobro zalužiti.

Recent Posts