Kako priti na prvo stran Googla z Youtube videom


 

Pred petimi dnevi sem posnel video z naslovom Delo na domu – Delaj doma in zasluži. Do danes je imel že 391 ogledov, 17 komentarjev in 26 všečkov.

Če v Youtube iskalnik vpišete besedno zvezo delo na domu, se moj video pojavi na 1. mestu. To zagotovo pomeni, da bo imel moj video v prihodnje še veliko ogledov.

V Sloveniji se mesečno v Googlu išče besedno zvezo delo na domu kar 2.900 krat.  Koliko krat se besedna zveza delo na domu išče na Youtube, se ne da preveriti. Zagotovo pa je ta številka veliko manjša kot na Googlu. Toda, če se samo 20 odstotkov Googlove številke, to pomeni 580 iskanj na mesec, kar pa je kar lepa številka.

Če v Google vpišete iskalni pojem zaslužek, se na prvem mestu pojavi spletna stran Zasluzek.org. Na četrtem mestu, pa se pojavi moj Youtube video z naslovom Zaslužek na internetu.

Z Youtube videom Delo na domu – Delaj doma in zasluži, pa bi rad na prvo stran Googla prišel pod iskalnim pojmom delo na domu. To bi pomenilo, da si bo ta moj video vsak mesec dodatno ogledalo 500 do 1000 ljudi. Delam na tem, da mi bo to uspelo čim prej. Kdaj točno, ne znam napovedati, ker z optimizacijo Youtube videov še nimam veliko izkušenj. Predvidevam, da mi bo to uspelo najkasneje v dveh mesecih.

Kako dosežemo, da se naš Youtube video pojavi na prvi strani Googla?

1. V naslovu videa mora biti ključna beseda (iskalni pojem, ki se išče na Googlu)

2. Opis videa mora biti dolg vsaj 100 besed. Veliko bolje pa bo, če bo vaš opis dolg 200 besed. Ključna beseda se mora pojaviti čim prej v opisu. V mojem primeru se delo na domu pojavi v prvem stavku, kar je najbolje. Če imate opis dolg 100 besed, naj se ključna beseda pojavi vsaj 3-krat (6-krat, če je opis dolg 200 besed).

3. Videu morate dodati tage (ključne besede). Dobro je, da jih je čim več, ker to pomaga tudi pri tem, da se vaš lahko pojavi v desnem stolpcu kot “predlog” pri ogledu drugih videoposnetkov. Jaz sem v omenjeni video dal tudi tag zaslužek na internetu, ker je to sorodna, oziroma ista tema.

4. Video mora biti dolg vsaj 5 minut. Priporočljivo je, da je daljši. Lahko je dolg tudi pol ure in več.

5. Pomembno je, da si čim več ljudi ogleda vaš video do konca. To pomeni, da mora biti vaš video zanimiv, ker le tako si ga ljudje pogledajo do konca.

6. Več kot ima vaš video komentarjev, večjo možnost imate, da se pojavite na prvi strani Googla.

7. Ko nekdo pogleda vaš video in se potem naroči na vaš kanal (rdeči gumb Naroči), da to Googlu signal, da je video dober. To pa pomeni, da obstaja večja možnost, da ga Google uvrsti na prvo stran Googla.

8. Več všečkov (klikov na ikono roke z dvignjenim palcem) ko ima vaš video, boljšo možnost ima za boljšo uvrstitev.

9. Zelo pomembno je tudi število ogledov vašega videa. Več kot jih ima, bolje je. Zato svoj video čim bolj promovirajte vsepovsod. Na blogu, Facebooku,…

10. Če pod videom kliknete Skupna raba, se vam odprejo socialni gumbi. Več kot je delitev na socialnih omrežjih, bolje je.

11. Eden najbolj pomembnih faktorjev pri optimizaciji spletnih strani je pridobivanje zunanjih povezav. To pomeni, da moramo z drugih strani pridobiti povezavo na na naš Youtube video. Primer: Poglejte si video na temo delo na domu in se naučite, kako ustvarjati zaslužek na internetu. V prejšnjem stavku sem naredil povezavo do mojega videa, ki mu bo pomagala, da bo bolje uvrščen v Googlu. Pomembno je da se v tekstu, ki je povezava, pojavi ključna beseda. V mojem primeru se.

Tudi, če video vgradimo v objavo na blogu (to sem jaz storil na začetku tega prispevka), s tem pridobimo povezavo. Saj če kliknemo naslov, nas to pripelje na naš video.

Kaj morate narediti

Če ste podjetje, ki se ukvarja z prodajo stavbnega pohištva (pvc okna, vhodna vrata, garažna vrata,…), morate za vsako ključno besedo posneti svoj video in se držati zgoraj navedenih pravil.

Če imate blog kot ga imam jaz (www.tomazgorec.si), potem je pametno da za vsako ključno besedo posnamete video. Jaz sem pred kratkim napisal članek z naslovom Jahorina je idealen kraj za smučanje, kjer je glavna ključna beseda Jahorina smučanje. Zelo pametno bi bilo, če bi posnel video z naslovom Jahorina smučanje. Moj prispevek o smučanju  na Jahorini je star šele dva tedna, pa je že na 16. mestu pod ključno besedo Jahorina smučaneje. V večini primerov je z Youtube videom lažje priti na prvo stran Googla, kot s prispevkom na blogu. To pomeni, da bi z videom brez težav prišel na prvo stran Googla.

Preberite še

Ali ste vedeli, da vam Yotube plačuje za vsak ogled vašega videa? Več o tem sem pisal v članku z naslovom Ali veš, da lahko z dobrim videom zaslužiš več tisoč evrov.

Recent Posts