Kako sem dobil investitorja iz Saudove Arabije – preko Interneta!


Kirhan Al Yaseen, investitor, poslovni svetovalec in moj tesen priajtelj
Kirhan Al Yaseen, investitor, poslovni svetovalec in moj tesen priajtelj

Tisti, ki redno prebirate zasluzek.org ste morda že zasledili dva moja članka, Moja pot od 0 do $9.345,00 v 9-mesecih – Kaj zahteva?”  in “Nimate ideje, nočete prodajati a imate močno željo po uspehu!”. Če ste jih tudi prebrali vam je jasno, da se ukvarjam z Internetnim marketingom.

V tem članku bi vam rad opisal zgodbo kako sem pred nekaj meseci prišel do investitorja in sedaj poslovnega partnerja iz Saudove Arabije – preko Interneta.

Sam torej delam Internetni marketing kot affiliate član Six Figure Mentors in Digital Expert Academy (mimogrede, če bi rad več izvedel kaj affiliate marketing je, klikni TUKAJ in prejel boš 7-dnevni brezplačen video trening s Six Figure Mentors (v Angleščini).

Vse se je najprej začelo z mentorskim programom Six Figure Mentors

Pred 14-imi meseci sem začel kot affiliate marketer s Six Figure Mentors, ker nisem imel lastnega izdelka. Prednost affiliate marketinga je namreč ravno ta, da ti ni potrebno imeti svojega produkta, torej je zelo primerno za nekoga, ki šele začenja na Internetu.

Od takrat, pri Six Figure Mentors prejemam odlično znanje od ekspertov iz sveta Internetnega marketinga in seveda istočasno affiliate marketer to znanje uporabljam za ustvarjanje prihodkov na Internetu.

Želja po lastnem produktu na Amazonu

5 mesecev nazaj pa sva se z mojo partnerko odločila, da želiva imeti svoj lasten produkt na Amazonu. Odločila sva se da v prodajo ponudiva praktično držalo za otroško dudo. Držalo je na eni strani opremljeno s priponko (ki se pripne na otrokovo oblačilo), na drugi strani pa je zanka ki pričvrsti dudo. Taki izdelki so tudi pri nas, še zlasti pa v tujini, vse bolj priljubljeni.

Kljub znanju, ki ga stalno prejemam pri Six Figure Mentors o Internetnem marketingu, mi je bilo jasno, da potrebujem še specializirano znanje za lansiranje produkta posebej na Amazonu. Zato sem se vključil v posebej za Amazon prirejen marketinški program. Ta učni program in moje znanje, ki ga osvajam pri Six Figure Mentors je bilo ključno za uspešen začetek na Amazonu…

A kmalu je nastal problem…

Ko je bil naš testni produkt že na Amazonu in smo z njim prišli na 1. stran na Amazonu v svoji kategoriji, je bilo potrebno naročiti večje število izdelkov iz Kitajske.  Hm, a tu je nastal problem, pravzaprav velik problem… …kje dobiti denar za takšno investicijo?

Tu se je pokazal pravilen pristop dela na Internetu, ki sem se ga naučil ravno pri Six Figure Mentors, to pa je:

Dajaj ljudem vrednost in tako si boš zaslužil njihovo zaupanje.

Z vsemi mojimi strankami s katerimi pridem v stik preko Interneta (v Sloveniji in po svetu) sem namreč v stalnem stiku preko mojega bloga, emailingov in Skype-a.

Vse to počnem z iskrenim namenom, da jim dajem čim več uporabnih informacij, ki jim pridejo prav za začetek in nadaljevanje dela na Internetu in izven njega.

Kirhan Al Yaseen, podjetnik is Saudove Arabije

Kirhan Al Yaseen, tokrat brez arabske oprave z menoj v Londonu
Kirhan Al Yaseen, tokrat brez arabske oprave z menoj v Londonu

Ena mojih strank, ki se je odločila za program o Internetnem marketingu s Six Figure Mentors, je tudi zelo uspešen podjetnik iz Saudove Arabije, Kirhan Al Yaseen. Z njim sva bila zadnjih nekaj mesecev pogosto v stiku preko skype-a in emaila, ker je ravno postavljal svoj internetni marketing. In kot z vsako mojo stranko, sem poskušal tudi njemu dajati čim več uporabnih informacij preko mojih blogov, emailinga in seveda pogovorov preko Skype-a.

In nekega dne…

… in nekega dne, v začetku tega leta me Kirhan pokliče preko Skype-a in reče:

“Hi Bo, you know what, I think we should do some things together”
(prev. Veš kaj Boris, jaz mislim, da bi lahko nekatere stvari naredila skupaj).

In stvari so se začele odvijati…

Takrat še nisva vedela kaj točno lahko narediva skupaj, a stvari so prišle tako daleč, da se je januarja letos odločil, da me obišče v Sloveniji (ker je imel istočasno tudi pot v London) in pogledava kaj je možno narediti skupaj.

Ko je prišel v Slovenijo, sva se dokaj hitro “poklopila” in omenil sem mu, da sva s partnerko začela postavljati naš prvi produkt na Amazonu. Začelo ga je zanimati.

Opisal sem mu kaj točno počneva in v enem večeru je padla odločitev: on, Kirhan bo investiral celoten projekt na Amazonu!

A ne zgolj to, Kirhan ni postal zgolj investitor temveč mi veliko svetuje tudi glede samega posla, glede na bogate izkušnje, ki jih ima kot uspešen poslovnež v Saudovi Arabiji.

Vse priložnosti se začnejo z vlaganjem v lastno znanje

Torej, če vlagaš v svoje znanje (tako finančno kot časovno) se lahko na Internetu zgodijo res zanimive in uspešne stvari. Ko se naučiš pravilnega pristopa in dela na Internetu, ljudje enostavno začutijo, da jim lahko dejansko daješ vrednost in tako privlačiš v svoje življenje vedno nove priložnosti.

Jaz sem s Kirahnom iz Saudove Arabije dobil ne samo investitorja temveč poslovnega svetovalce obenem in predvsem zelo velikega prijatelja.
Od njegovega srečanja v Sloveniji sva nekajkrat na teden približno pol ure na Skype-u. Tu predelujeva ideje in se dogovarjava kaj lahko še izboljšamo pri delu na Internetu in izven Interneta.

Skratka, Internet meni omogoča spoznavati nove ljudi po svetu in z nekaterimi celo graditi skupne projekte. In ravno to je lepota Interneta – ni več mej, ni več važno iz kje prihajaš, četudi prihajaš iz še tako majhne dežele kot je Slovenija. Kar je važno je le to, da si dopuščaš novo znanje, ne glede na leta, ne glede na izobrazbo in da s svojim znanjem izboljšuješ življenja ljudi.

Ali ti lahko Internet tudi tebi tako spremeni življenjski stil?

Odgovor je DA.

A le če si daš dovolj časa in da ne pričakuješ na Internetu hitrih zaslužkov brez kakršnega koli vlaganja vase. In seveda, da si povezan s pravim mentorskim sistemov, kjer pridobivaš znanje – pri meni se je vse začelo in se še nadaljuje s Six Figure Mentors.

Boris Nardin

Zadnji prispevki